Familjer på äventyr

Igår så såg jag på dokumentärserien Familjer på äventyr som går på svt. Där får man följa fyra olika svenska familjer på olika håll ute i världen. Det är en familj som har varit ute och seglat jorden runt i flera år, en familj som har dragit spontant till Nya Zeeland för att hitta "sin plats" att slå sig ner på, den tredje driver hotell i Brasilien och så har vi en sista som bor i Indonesien. 

Det har kommit upp tankar och funderingar från diverse föräldrar i denna serie om deras val och om det var rätt val eftersom att barnen inte får välja o.s.v. Speciellt de familjer som reser runt och vars barn kanske måste hemskolas och inte har en fast bas. Vad tycker ni?

Visst finns det för och nackdelar med allt, men jag tror mest att det är nyttigt för barnen att växa upp i olika miljöer och se olika kulturer. Tänk så många människor de möter på vägen och får lära sig att både nätverka och knyta kontakter i så tidig ålder! (De kommer att ha stor nytta av det i vuxen ålder). Jag tror att de barnen får en helt annan relation till världen som plats än oss som växte upp i medelsvenssonträsket (vilket också är helt underbart och en stor trygghet på ett annat sätt). 

Å andra sidan så är det kanske svårare för barnen som t.ex. seglar jorden runt att knyta djupa relationer eftersom att de aldrig får tid att lära känna andra vänner på djupet. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0