Oslos skärgård

Det bästa med Oslo om somrarna är att man bara kan ta färjorna med sitt månadskort ut till småöarna i skärgården för att sola och bada! Så himla härligt och lättillgängligt! Så gjorde jag, Sandra och Natalie idag. Jag tog mig t.o.m ner i vattnet. Inte illa altså!




Somriga dagar...



Somriga dagar med öl och god mat, bryggan, havet, värme, vänner och parkhäng med snygga boys man kan kika på. Rätt nice ändå. God helg mina vänner!

Parkhäng


Bästa chillaxingen efter jobbet!

Ta ställning

ANGÅENDE POLITIK/EU-VALET:

Två av mina senaste och mest delade facebookuppdateringar:



Det är viktigt att ta ställning och bry sig!

Idag



Startade denna underbara bakissöndag med frukost på Espresso house med Natalie och Sandra. Drog sedan till gymmet i mina älskade rosa shorts och sprang av mig bakfyllan. Nu under kvällen så har vi suttit på Jacob Aalls brasserie och ätit en bit mat pch druckit lite öl på uteserveringen. Är det sommar så är det!:-) 

Imorgon är det måndag med nya tag! Godnatt.

Kjære lørdag


Haft en fantastisk lördag trots allt! Gick upp aptidigt och sprang Frognerparken runt, avslutade sedan med en svettig promenad. Under dagen har jag shoppat och strosat på stan med Maria och Sandra. Mycket folk på Bogstadveien marknad! Fick köpt mig lite smått och gott, bästa köpet var helt klart mina nya snygga rosa löparshorts! 

Efter shoppingrundan så köpte vi en engångsgrill och satte oss i parken. Jäklar vad det stekte på, hejja sommar! Nu vankas det lite drinkar innan vi tar en pubrunda på løkka ikväll:-)

God lördag!

Att vilja dö

Jag har ofta fått höra saker, när jag berättar om mina problem eller om min depression, som "du måste ändra inställning" och "det är du som väljer att må dåligt" eller "sluta vara så negativ, du mår bara sämre av att välja att vara bitter"... Allvarligt talat. Tror ni på riktigt att jag väljer att må dåligt? Tror ni att jag föddes jävligt bitter och negativ? Tror ni inte att man som människa tröttnar på att ljuga för sig själv och andra till slut samtidigt som verkligheten springer ikapp en? Jag uppfattas ofta som en väldigt glad och utåtriktad  tjej och fick alltid höra hur jag inspirerade andra med att alltid vara positiv. Men man orkar inte hur mycket och hur länge som helst.

Nu förstår jag hur det känns att vilja dö på riktigt. Jag har full förståelse för alla stackare som i förtvivlan hoppar framför tåget. Att vilja dö är inte en självisk tanke(även om det inte är en bra lösning), det är fruktansvärd ångest. När man är vid den punkten och mår så dåligt så vill man bara få ett stopp. Ett stopp på all ångest och alla krig inombords. Och det är totalt omöjligt för någon som inte själv har varit vid den punkten att förstå. 
Jag tyckte synd om mig själv som var tvungen att stanna kvar i livet för min familjs skull när jag själv bara ville bli fri. Fri från det som plågade mig sönder och samman. Fri från livet. jag önskade att jag var familjelös eller oälskad så att jag kunde ha hjärta att svälja tabletterna jag hade sparat till det rätta tillfället. Då var det min verklighet.

Till alla därute som vill dö: Jag förstår er. Men sätt inte stopp för era liv. Det är inte ens värt det för problemen kommer att följa med er till nästa liv. Försök åtminstone att njuta av att lyssna till livets fågelsång. Eller låt oss samla oss för att försöka leva vidare. Tillsammans. Berätta för någon. Ring någon. Jag överlever genom att låtsas för mig själv hur fantastiskt allt är. Jag vet inte hur länge det kommer att funka, men än så länge så slår mitt hjärta och jag inser att det inte är så farligt att leva trots allt.

Hip hip



17 maj. Norges nationaldag. Jäklar vilken folkfest. Och jag firar givetvis för att jag älskar Norge. Norge är landet som får mig att känna mig precis lika mycket hemma som i Sverige. Och Oslo. Staden jag älskar. Staden som jag kallar hem. Staden som är mer hemma för mig än min egna hemstad. Jag kan nästan känna norrmännens stolthet i luften när jag går på gatorna. 

Vi startade denna soliga sommarlördag med champagnefrukost hemma hos oss. Sedan har vi och alla gäster strosat på stan tillsammans. Vi avslutade med brakmiddag på Jacob Aalls brasserie. Nu har vi varit hemma och vilat en stund för att ladda om. Snart kommer gamla och nya gäster hit för förfest. Festfixare som vi är, jag och Natalie. Skål! 

Fredag




Följde med Natalie till stallet. Underbart att andas lite häst och få komma bort från stadens buller lite.

Vi väljer

Idag har jag jobbat, haft migränanfall och powerwalkat med Natalie. Vi avslutade med en joggingsträcka. Duktigt av oss tycker jag! Jag måste änna ge beröm till mig själv för hur duktig jag har varit med både kost och träning på sistone. Vad är det då som får mig att orka? Jo jag tänker att man inte kan önska sig i form. Man måste värkställa. Ligga minus i kalorier (göra sig av med fler kalorier än man tar in om man vill gå ner i vikt. Då kan man äta helt vanlig mat om så är). Röra på sig. Bygga upp en egen foderstat. Paolo Roberto. Min enda sanna inspiration. Hans instagramkonto har hjälpt mig mer än någon och något någonsin har gjort. Han har så rätt i att dieter och bantning är för latmaskar som inte orkar träna, och att man måste ta hand om sin kropp och sin smidighet för ett långvarigt och friskt liv. För att må bra.

Jag fuskar då och då. Men jag har inte så stor ångest för det längre eftersom att det är okej att unna mig ibland. Allt behöver inte vara all in hela tiden. Den där hysterin som folk går med är bara sjuk. Herregud, världen går inte under för att jag råkade ta en chokladbit efter maten. Allt handlar om de val vi väljer att göra.

Nöjd tjej efter kvällsrundan.

Harmoni


Kvällspromenaden i Frognerparken var skönt för själen. Fåglarnas kvitter är nog den bästa musiken. I alla fall om man ska varva ner och hitta någon sorts harmoni. Samma harmoni som jag tänker försöka hitta inom mig just nu när jag ligger här och ska sova. Godnatt.

Horans hat till horan

När jag ser en bild på mig själv så är det enda jag känner hat och värdelöshet. Jag vill inte ha med haggan på bilden att  göra men tyvärr så måste jag dras med henne så länge jag lever. Jag får helt enkelt lära mig att leva med haggan. Och jag ska försöka att lära mig att acceptera henne. Hon den äckliga ragatan som aldrig kan göra något fint, utan alltid så illa tvunget måste förstöra och smutsa ner allt.


Untz


Igår kväll tog jag och frugan cykeln till Johan för att se ESC och dricka lite groggar. Jag är glad att Österrike tog hem segern med sitt budskap om att vi är en. Jag tror på Europa! Hur som helst så drog vi ut på vår gamla stammisbar efter och det blev en hejdundrandes fest. Sov bort hela söndagen idag, hua för den bakfyllan.

Fredagschill


Sitter här i min favoritfåtölj och har just haft besök av både Amanda och Maria här hemma medan jag och Sandra har pendlat mellan lägenheten och tvättstugan hela kvällen. Det var änna dags att ta tag i det där med att tvätta kläder, speciellt efter resan. 

Jag har varit så sjukt trött hela veckan, så ikväll blir det tidig sänggång så att jag är redo för en lång och härlig lördag imorgon! Träning och kompishäng står på schemat.



Det där sunda


Avslutat ett ganska så schysst träningspass med Sandra såhär på kvällskvisten. Gick förbi affären och köpte en korg med jordgubbar. Oj vad jordgubbar ska bli mitt nya godis. Oj vad bra jag mår av att äta naturligt och sunt efter en semester med för mycket gott. Jordgubbar kan nog vara det godaste som finns. Efter Oboy givetvis, men det är ju inte att tänka på. 

Och snart så är det helg mina vänner. Jag ska försöka att inte förstöra denna veckans träning med en för hög dos alkohol (fasiken att det står tre stora flaskor sprit från taxfreeshopen på min byrå, lär väl vara kört), och jag ska försöka att stressa ner och njuta av att bara vara ledig...





Grekoland







I mitt badrum

5 måsten i min badrumslåda är...

1. Aloe vera! - Ren Aloe gel är ett absolut måste hemma i badrummet. Helst 99-procentig. Aloe vera är bra till precis all hudvård! Småsår, hudirritationer, rodnader, underlagscreme, efter rakning av intima kroppsdelar... Love aloe! Finns att köpa på apoteket från olika märken:-)

2. Blekningstandkräm! - Jag har förvisso redan ganska vita tänder i grunden, men det har blivit ett skittöntogt beroende. Det får inte finnas en risk att få missfärgade tänder och jag borstar helst tre gånger om dagen! En bra och prisvärd är den från OralB. Finns även den på apoteket.

3. Tangel! - Altså shit vad greklandbrännan har fått mig på detta spår... Någon slags brunfixering. Löjligt egentligen, men jag känner mig snygg när jag är pepparkaksbrun. Tan gelen från L'Oreal är hur bra som helst och det är enkelt att behålla den naturliga brännan lite längre... Bättre än alla cancersolarium.

4. Wax stripes! - Oyes! Är man mörkhårig så är wax stripes från Veet ens bästa vän när man vill ha bort störande småhår som inte syns på blondinerna, t.ex överläppen... Magi!

5. Våtservetter! - Vad vore mitt liv utan våtservetter? Efter att ha peelat ansiktet eller tvättat för att få bort dagens smink så avslutar jag alltid med servetter. Så jäkla fräscht. Och så är våtservetter också räddningen i handväskan! Always.





Grekland

Jag och tjejerna drog till Kos och bodde på den lugna, idylliska sidan av den grekiska lilla ön. Femstjärnigt lugnt spahotell för avslappning och goda drinkar var exakt vad jag behövde för att samla energi och verkligen vila upp mig. Nu är jag påväg upp igen. Det vill jag tro. Jag kom tillbaka till Oslo igår kväll och vi är så jäkla bruna nu. Nu är jag redo för livet och lilla bloggen. Jag har samlat inspiration måntro.





RSS 2.0