Billabong

Även om jag har levt på lax, tonisk och färsk sallad på sistone så var jag lite dålig och bröt mot det ikväll då jag och mina roomies bestämde oss för att gå ut och äta. Och när jag käkar ute så köper jag inte lax och salladsblad när jag kan göra exakt samma grej hemma. Så det fick bli en brakmiddag på husets hemmagjorda kycklingburgare med creme brule till efterätt. Billabong hemma på Majorstuen i Oslo har vi fått upp ögonen för! Mysig restaurang med schyssta priser och bra service! Riktigt bra ställe för sköna vardagskvällar måste jag säga. 
Efteråt så tog jag och Natalie tag i efter-maten-ångesten och gick ut på en timmes powerwalk! Ruskigt skönt var det.
 
Den delikata brulen...

Finn orken

Vinterdeppig? Mörkt? Här delar jag med mig av några tips som lite hjälp på traven... För att finna ork och motivation till att fightas mot depressioner och nedstämdhet så kan detta vara till nytta:

Kosten - Att hålla en sund och frisk kost har hjälpt mig jättemycket. Jag märkte stor mental skillnad på bara 2 veckor! Jag äter mest fisk och färska grönsaker, för att det passar mig så himla bra!

Träning- Samma här. Att röra på sig utsöndrar endorfiner och man känner sig mer tillfreds! Forskning bekräftar det och vem mår inte lite bättre av stoltheten över hur duktig man varit på gymmet eller tog sig ut på den där promenaden? Dessutom så är det sjukt motiverande att se hur kroppen ändrat form med tiden. Försök att göra det till ett intresse! Kroppen är fantastisk...

Sömn - Detta jobbar jag fortfarande jättemycket med. Sömnen är ju superviktig för att det är kroppens återhämtning och egna läkning. Både fysiskt och mentalt. Alla mår hundra gånger bättre om man får tillräckligt med sömn. Och man strålar mer! Sömnen är viktigast av allt!

Egentid - Dubbelbokat dig igen? Springer du emellan ärenden? Hinner du knappt ringa upp dina vänner för att du har samlat på dig för mycket att göra? Avboka, avboka, avboka! Det var precis detta som utlöste att jag slog huvudet i väggen och bröt ihop totalt. Jag skulle alltid finnas till för alla andra - utom mig själv. Du är det viktigaste som finns, och ingen annan kan ändra på det. Dina riktiga vänner förstår om du inte alltid kan mötas upp, de finns kvar. Du måste ta din egen tid och göra sånt som inte stressar dig. Och det kan vara att inte göra någonting. Lär dig att njuta av att vara lite ensam ibland!

Dessa punkter har hjälpt mig mer än jag någonsin kunde tro. Oavsett vad din svacka beror på från början så hjälper allt detta mer än du tror! Man måste lära sig att ta hand om sig själv.



Lördag i all ära






Startade dagen med en riktigt lång motionsrunda med Sandra. Sedan drog vi på stan och mötte upp Maria för en fika. Vi drog till United bakeries och slurpade kaffe och snackade skit. Galet trevligt som alltid!

Nu på kvällen så har jag kört ett stenhårt pass på gymmet med Sandra och Natalie och nu har vi slängt på våra pyjamaser och laddar upp för hemmalagad tacopaj och disneymarathon! God helg på er:)

Grattis Bella!

Grattis till sonen Isabella och Odd!
Jag tycker att det är jättekul att Blondinbella har fått en liten son efter att ha följt hennes blogg i sisådär 7-8 år. Ganska kul att ha läst hennes blogg från att hon var en liten tonåring till att ha blivit Sveriges mest framgångsrika businesswoman, gift och nu småbarnsmamma! 

Bildkälla: blondinbella.se

Rak höger

När det känns som att livet slår ner dig med en rak höger varje dag.

Pestolax

Altså jag har ju fått tokdille på pesto! Jag vill liksom ha pesto till precis allt allt allt!
Idag så gjorde jag en superenkel men supergod middag. Nämligen pestosmörad lax med morotssallad och kall löksås! Jag är ju, som ni kanske märker, helt faschinerad av att man kan laga bra middag hemma och måste typ blogga om det hela tiden! Är ännu mer faschinerad över hur enkelt det är att göra sig något gott. Tro mig, jag har fått tvinga mig att sluta äta ute hela tiden och faktiskt laga egen mat hemma! 
 
Laxen:
Lägg laxfilén på oljat bakplåtspapper. Ta sedan peston (jag kör färdig pesto på burk) och smöra på en massa på filén. Pang in i ugnen på ca 225 grader i typ 20 min. 
 
Salladen:
Riv 2 st morötter, hacka 1 st tomat och tillsätt sedan chilimarinerade vitlöksklyftor (det köper jag också färdig på burk). Gör susen för smaken! 
 
Såsen:
Gräddfil. Färdid dipmix med löksmak från typ Estrella. Hahah! Alternativt kan man i stället för dipmixen (om man inte är lika lat som jag) blanda i salt, peppar och vitlökspulver.
 
Jag hoppas att ni tar alla mina middagatips med en nypa salt... Jag är ju inte direkt någon mästerkock.
 



Weekend


Helgen har innehållit en härlig långpromenad i parken...

...och groggar i goda vänners lag!

Ha en fin ny arbetsvecka mina vänner!

Vart finns ni?

Jag och Sandra hade diskussionen igår kväll. Vart är killarna som bjuder ut en på romantiska dejter och vart är killarna som som kör utan spel? Vad har hänt med romantiken och att gå på hundra dejter innan nästa steg och låta spänningen lura i luften? 

Vart finns ni grabbar? 

#foreveralone



Skriva bok

God kväll mina vänner! Här har jag spenderat hela min fredagskväll varvat med ett par vändor till tvättstugan. Och vet ni vad? Det är exakt vad jag behöver! Kvällar som jag kan vara kreativ och fantasifull på. Jag har nämligen påbörjat en skiss med en massa idéer till en bok som jag tänker skriva. Jag slog mig ner i vår vita fåtölj, tände ljus och satte på Melissa Horn i lurarana och vips så vällde det ut idéer ur min skalle som jag har skrivit ner. Jag har nästan en färdig halv story. I alla fall en skiss, en snabb kladd. En skrivarprcoess måste ta lång tid för att det ska bli ordentligt och bra. Och vad är min plan med denna boken, vad tänker jag göra med den? Det återstår att se. Men att skriva frigör mig på något sätt. Jag blir lugn och harmonisk samtidigt som jag får en sysselsättning och tänker på annat än bara det nattsvarta som har kommit ikapp mig på sistone. 
 
Jag tänker snart hoppa i säng! Min rygg har börjat krångla igen så jag tänkte ta mig upp på en tidig morgonpromenad i parken imorgon för att mjuka upp ländryggen lite.
 
Förresten, ser ni våra goda feer som vakar på spisen? Det är feerna från Törnrosa och symboliserar mig, Sandra och Fia. En interngrej. Bästa Margits♥

Nytt på hyllan

Varmfôret ankelstøvel 
Ankelstøvlett
DinSko

Pesto

Barnen på dagis har lärt mig något nytt! Nämligen att pesto på vanliga brödskivor är gott! Jag har aldrig hört om det eller sett det förut, men jag var bara tvungen att prova själv efter att ha sett att barnen gillar det jättemycket. Och det är lika gott som det ser ut.
Jag har numera köpt hem en burk pesto som jag har som pålägg på mina mackor. Men man kan ju självklart göra mer än bara en tråkig macka, t.ex. pestobaguette med parmaskinka, soltorkade tomater och typ mozarella! Och helst värmd baguette/toast. Det brukar vara min favorit på caféer. Mums!
 

Igår




Igår kväll gick jag och Natalie på skojakt åt mig. Fick hela två par med mig hem. Vi passade på att köpa italiensk krämglass mitt i ruschen också. Och på hemvägen såg vi att Samson hade julskyltat, redan! Tack och hej.

Det var denna helgen...

Jahopp, så blev det utgång med Sandra och Maria igår:) Vi gick på Lawo efter att ha slurpat vin hemma hos Maria och shejkade asset av oss. Galet bra musik och fullspäckat med partyglada folk. Ytterst trevlig kväll som avslutades med korv, hempromenad och skrattanfall x100. 
 
Idag har vi gått långpromenad, putsat fönstren här hemma och käkat burgerking. Det är i alla fall bättre att ha rört på sig och ha ätit fetmat än att inte ha rört på sig och ätit fetmat haha! Nu laddar vi för en ny arbetsvecka och väntar på att bästa Solsidan ska kunna ses på tv4play! Jag är apglad över att det går att ses i Norge också! Solsidan är typ dagens höjdpunkt.

Last night





Gym

Goddag mina kära!
Har just kommit hem från gymmet med Sandra. Jag märker nu hur galet bra jag mår av att träna och röra på mig! Jag har inte tränat på ca tre veckor för att jag var så jäkla förkyld. Men nu är jag äntligen igång igen! :) 
Vi var så duktiga och gick till gymmet trots att vi var på krogen igår. Ibland så tror jag att bakfyllan är psykisk, man inbillar sig lite hur bra eller dåligt man mår. Det är så mycket skönare att gå upp och göra något av dagen än att ligga i sängen och slösa bort en helg typ.

Ikväll så vankas det ännu en utgång med Sandra och Maria!

Happy girl after workout.

Lax

Jag är så jäkla stolt över mig själv! Ett flertal gånger på sistone så har jag lyckats laga mat -utan att misslyckas! 
Sist så gjorde jag en apgod köttfärsssås men idag mina vänner, så lagade jag lax med hemmagjord potatismos och en kall sås som är busenkel! Detta kanske inte är så avancerat men för mig som är totalt urkass på att laga mat i vanliga fall så är det stort. Och lax är ju så gott att jag nästan har förätit mig på det. Speciellt nu när jag bor här i Norge.
 
Laxen:
Helstek laxfilén med citronpeppar. Lätt som en plätt, men passa på att den inte blir för torr. 
 
Såsen:
Jag använder mig av norsk römme. Jag tror att ni kan använda gräddfil, blir ungefär samma koncestens. 
Blanda i hackad rödlök, salt, peppar och senap för smakens skull. Blir en megagod sås som passar utmärkt till laxen. (var faktiskt min kära mor som tipsade mig om denna). 
 
Moset:
Koka upp så mycket potatis som du vill ha. Tillsätt sedan massa smör, lite mjölk och ev. kryddor. Vispa lite och vips. 
 

Fridag

Eftersom att det är planläggningsdag på dagis idag så kommer det heller inga barn dit. Och eftersom att jag bara har haft vikariat så behövde heller inte jag åka till jobbet. Perfekt med en ledig dag idag! Jag var ute på en förmiddagspromenad i solen. Jag har typ inte rört mig på tre veckor så min kropp skrek efter det. Det doftade vinter och det gjorde mig lite lycklig. Älskar friskt väder. 

Jag vet inte vad resten av dagen har att bjuda på. Funderar på att gå och skaffa mig ett lånekort på biblioteket, kanske ringa upp en vän för en kaffe eller också bara inte göra någonting.


Fritid

Eftersom att jag fortfarande kämpar med min utmattning så tänkte jag försöka hitta tillbaka till något som gör min själ lite varm på fritiden. Jag behöver något som sätter guldkant på min vardag och som får mig att varva ner i stället för att vara i farten 24/7 och flänga runt en massa. I alla fall för ett litet tag framöver, till jag hittar tillbaka igen. Så jag har faktiskt skrivit ner en liten plan som jag tänkte dela med mig av till er. Eller jag delar med mig av några punkter...
 
# Jag är på jakt efter en fyrbent vän. En sån som man kan sitta på. Det behöver jag och jag känner ett litet sug efter hästlivet igen.
 
# Jag ska börja skriva igen. Tänkte börja med noveller för att komma igång.
 
# Jag ska göra både träningen och matlagningen till ett intresse i stället för ett måste. (Men fan vad jag hatar att laga mat. Just därför måste jag göra det till en hobby). 
 
# Jag funderar på att börja måla. Bara för att det är frigörande för huvudet. 
 

Gatumusikanterna

Idag så klev jag av tunnelbanan. Jag styrde mot Majorstukrysset, och kom upp på Majorstuen. Jazzmusik ekade mellan husen i den stora korsningen och det var liv och rörelse. Ärligt talat, skulle inte varje storstad kännas lite mer död och tom utan alla dessa duktiga gatumusikanter? Jag tycker att det är trevligt  med glada musikanter som står på torgen. De sprider en liten gnytta glädje och positiv energi på något sätt. 
 
 

Andas

Andas in. Andas ut. Andas ut allt negativt. Andas in ny energi.

Oform


Såhär mår jag idag. Not fresh.

Tjena änna

Tjabba tjena hallå gamla rostiga halvdöda blogg. Dags att väcka dig? Jag har ju lovat mig själv att ta tag i mitt skrivande, så det kanske är på tiden att också hålla igång bloggandet lite bättre när man ändå håller på?
 
Och vad har hänt i vekan då? Jo jag har hunnit...
...Jobba asset av mig.
...Få ett psykbryt.
...Få dagisbaskilusker och blivit sjuk.
...Få spontanbesök av min fina mamma för stöttning och lite mor-och-dottertid i Oslo. 
...Dricka julebrus. Norskarnas motsvarighet till svenskarnas julmust. Men den påminner mer om Trocadero. Apgod. 
 
Och nu så är det helg igen. Jag har har faktiskt sjukskrivit mig från IKEA, eftersom att jag skulle jobbat där imorgon. Inte jättebra med onda körtlar och förkylning tänker jag. Bättre att vara hemma och samla krafterna inför nästa arbetsvecka i stället.
 
 
Bjuder på några instabilder från veckan också... (sabrinebc på Instagram):
 
Var på skogstur med barnen på jobbet här om dagen. Bra för själen inbillar jag mig.
 
Kom på den briljanta idén att göra som tant Berg i Lotta på Bråkmakargatan. Hon har karameller i sin karamellskål att bjudas. ...eller ätas;) Gjorde i alla fall vårt vardagsrum lite gulligare på något sätt.
 
Sjuklingen själv.

RSS 2.0