Villa Lindesnäs

I fredags så var vi och valde meny samt planerade bröllopsmiddagen på Villa Lindesnäs. Vi har ju bestämt att endast ha en trerättersmiddag med närmsta familjen +tärnor och best man och skippa en stor bröllopsfest. Det var så himla fint där och det kommer att bli precis som jag har drömt om att mitt bröllop ska vara! Lantligt, klassiskt och vid havet! Vi kommer att ha en egen våning med egen takterass med världens utsikt över byfjorden och Uddevallabron! De fixar allt! Nu slipper jag och Rickard att tänka på inredning, matlevererans och städ av lokal! Allt fixar personalen. Det är verkligen en super service där! Vi fick t.o.m träffa kocken och ställa massa frågor.

Jag kan verkligen rekommendera Vill Lindesnäs i Uddevalla för både större och mindre evenemang! 



Det räcker

Jag mår så jävla dåligt. Allt jag vill är att vara snäll, vara till lags och räcka till åt alla jag älskar. Men i själva verket så räcker jag inte till åt någon. Jag har ofta fått höra hur besviken man är på mig för att jag aldrig har tid. De ska veta att jag stressar sönder mig själv. Jag har ett sådant pressat schema varje dag att jag ligger med ångest och kraftiga bröstsmärtor på nätterna. Jag mår inte så bra i grunden just nu. Och när alla rycker och sliter i varsinn del av mig så försöker jag dela mig. Men nu har jag insett att det inte går längre.

När jag mår dåligt och får läkarhjälp så orkar jag inte mycket på dagarna. Då blir jag så himla ledsen när jag får höra att jag prioriterar bort mina vänner när jag i själva verket kämpar för livet för att må bra samtidigt som jag vill att mina nära och kära ska må bra. Men det räcker nu. Nu måste jag prioritera mig själv och min familj. Jag är ledsen att göra många besvikna, men det är så det får vara. Jag kan inte gå in i väggen för alla andra. 

Allt jag vill är att vara en god människa. 

Världens bästa jobb


God kväll!
Det är så mycket att göra på jobbet den här veckan så att jobba är det enda jag hinner med. Men vad gör det när jag äntligen har kommit till världens roligaste arbetsplats och världens goaste kollegor? Imorgon så har vi vårt första föräldramöte och jag ser verkligen fram emot att träffa alla föräldrar och barn! Jag ska ha en ansvarsgrupp med asylsökande barn och det ska bli så spännande.

Imorgon eftermiddag så ska jag och min blivande kolla på lokalen och träffa personal för att välja meny inför bröllopsmiddagen som vi ska ha i ett jättefint hus precis vid havet! Jag ska försöka att få lite bilder... 



Härlig veckostart


Idag startade jag dagen med en underbar skogsrunda i solen! Idag var det verkligen riktiga vårfeelings. Både min terapeut och medium (ja jag är ju väldigt medial och andligt lagd) rekommenderar mig minst 30 min i skogen varje dag. Inte bara för motionens skull utan mest för sinnenas och den inre rons skull. Och det stämmer så väl. Så pigg som jag har varit idag har jag inte varit på länge och jag tror att frisk luft är nyckeln. Idqag blev det 60 min.
 
Då både jag och Rickard var lediga idag så unnade vi oss en måndagsfika tillsammans. Marsipansemlan var något nytt, men ärligt talat så var innehållet en besvikelse haha! Vart var hålet med en massa mandelmassefyllning i någonstans? Mvh. flötetjejen

Pinchos






Ikväll har jag haft en reunionkväll i Göteborg med mina gamla stalltjejer! Vi hade bokat bord på Pinchos! Galet god tapas och jag tycker att deras beställningsapp var sjukt smidig! God service och ett bra koncept. Vi satt och catchade upp hela kvällen om vad som hänt de senaste åren. 
Nu är jag på tåget hem och ser fram emot att krypa ner i sängen med min sambo!

...

Jag är så trött.

Nya naglar


Idag kände jag mig så ful att jag gick in spontant och bokade tid på Sky nails! Genast kände jag mig lite fin igen. Det är inget dagsljus på bilden men färgen är i alla fall gammeldagsrosa och det är så himla gulligt tycker jag :) Nu när jag för tillfället inte har gjort någon fransförlängning så ville jag göra naglarna igen. Något av det måste jag ha för att inte känna mig alltför naken. Vart är världen på väg? Men samtidigt så är det ju så himla roligt att piffa till sig lite! 

Grillen

Att bli grillad av tre personer med hög position på kommunkontoret. I en hel timme. Jag minns inte ens vad jag sa under intervjun. Jag åkte hem med känslan av att allt gick åt skogen. Kanske är inte just detta jobb mitt kall ändå, tänkte jag. Kanske var det meningen att jag inte skulle få just detta jobb tänkte jag. 

Tre dagar senare så ringer telefonen. En av personerna som satt och plågade mig med plågsamma frågor var på andra sidan luren med ett besked. Ett besked om att jag fick jobbet! De hade tydligen fått en jättebra uppfattning om mig och de ser mig som en stor tillgång till deras nyöppnade kommunala förskola! Jag är så himla glad och självklart tackade jag ja!
Att få vara med och starta upp en helt ny verksamhet ska bli så otroligt spännande! Jag tänker dock fortfarande köra timmar på ungdomshemmet på helger för att jag tycker att det är så himla roligt! Extra cash kan väl aldrig skada? :-) 


Ur arkivet:


Jag och Maria för ungefär 3 år sedan. En sommarkväll hemma i Oslo och vi förberedde oss för en utekväll på Marias balkong. Vi hade mycket kul på den tiden och vi hade ofta klackarna i taket till 04.00. Och det bästa med utekvällarna var alltid hemvägen för det betydde 7elevenrunda och varmkorv!
Altså jag älskar verkligen varmkorv med bröd. Bästa!

Vardagsupdate

Såhär ser mina dagar ut just nu:

Jobb varvat med intervjuer, stallet, äta och sova. Repetition.

Men det har varit en väldigt härlig vecka! Och imorgon jobbar jag min första dag på ungdomsinstituionen! Det ser jag verkligen fram emot trots att det är lördag:-) 

När det gäller hästarna så flyter det på! Jag känner att jag är inne i det igen, börjar bli lite varm och välsmiden. Det känns skönt och jag märker verkligen vilken effekt ridningen har på min depression! Jag är mycket gladare och piggare efter stallet. Alla borde ha en hobby! 




Storstad vs. småstad

Jag har bott i bägge delar. Det finns myter och sanningar om bägge. Hur är det egentligen att bo i en storstad gentemot småstad och vilka för och nackdelar finns det? Jag har listat mina punkter! 
 
 
STORSTAD
 
FÖRDELAR
  • Du har precis allt utanför dörren.
  • Du behöver ingen bil.
  • Du har ett enormt utbud av pubar, barer och kaféer.
  • Du har större möjligheter till jobb och karriär p.g.a att du lättare kan nätverka, om du är driven.
  • Du är anonym oavsett hur du går klädd. Alla vänder inte huvudet efter dig för att du typ har hatt på dig.
  • Klubbar och restauranger har ofta öppet längre i de större städerna. 
  • Du behöver sällan boka upp en hel helg för att ta tåget 52 mil och checka in på hotell när det är konsert i stan. 
  • Du får ofta vassare armbågar då du är van vid att använda dem. 
 
NACKDELAR
  • Du småäter oftare eftersom att det är så lätt att slinka in på 7eleven som finns i varje hörn och köpa choklad eller en fet latte.
  • Det är trångt och jävligt om du skulle behöva köra bil en dag. Kaos och långa köer! 
  • Du har (dock) större konkurens när det gäller jobb och karriär i en stor stad och du får ofta kämpa lite hårdare.
  • Det finns ingen natur inom gångavstånd. Frustrerande när du vill koppla av och slippa höra stadsbullret en dag! 
  • Du måste boka bord om du ska gå ut och äte en fredag kväll. Annars har du ingen chans att få ett bord då allt är proppfullt på helgerna. 
  • Din hud tar stryk av alla avgaser.
  • Det kan vara svårt att sova på helgerna om du bor mitt i stan. Att behöva höra oljudet från nattklubben runt hörnet är inte alltid en höjdare. 
  • Du kan absolut inte stå till vänster i en rulltrappa om du inte vill ha suckar och arga tillsägelser av precis alla i din omgivning!
 
 
 
SMÅSTAD
 
FÖRDELAR
  • Det är inga stora avstånd mellan NÅGOT inne i centrum.
  • Du kan promenera till de flesta ställen i stan eftersom att den är så liten och slipper tänka på kollektivtrafik.
  • Du kan köra bil i lugn och ro utan en massa tutande och timlånga köer. 
  • Du hittar överallt och kan inte gå vilse. 
  • Du har naturen nära. Balsam för själen!
  • Du känner ofta dina grannar, vilket ju är trevligt. 
  • Det är i regel billigare att fika i en småstad än i en storstad
  • Vill du göra dig hörd och sedd så är en småstad perfekt att börja i! Det är mycket lättare att få uppmärksamhet samt att fånga folkets intresse för dig eller dina verk i en småstad.
 
NACKDELAR
  • Det kan ofta vara sämre tabeller för kollektivtrafik. På vissa ställen går bussarna bara en gång i timmen. Vanligast är två gånger i timmen.
  • Det är ofta nödvändigt att äga en bil för ändamål som handling, eller när det är lite långt avstånd till kompisen och inga bussar går. 
  • Det händer sällan något på söndagar. Det mesta är stängt i centrum och det förvandlas till spökstaden.
  • Du måste planera om du ska ta en fika en lördag, för de flesta kaféer stänger senast 16! 
  • Krogarna stänger senast 02. Så är du en festprisse är det ju ingen höjdare (Det är ju tur för en annan att man ändå inte orkar med några utekvällar längre haha!).
  • Det är svårare att hitta ett jobb i en mindre stad, eftersom att det finns färre etablerade företag än i en större stad. 
  • Du är inte anonym om du klär dig annorlunda eller är egen. En nackdel om du inte gillar att stå i centrum.
  • Det är svårare att få tag i originella kläder och märken eftersom det mesta är H&M, Lindex och Gina tricot i en småstad. 
 
Visst är det så att det finns för och nackdelar med allt! Jag är ju uppvuxen i en liten stad och trivdes kanonbra med det. Fram till jag tagit studenten och flyttade till Oslo. Jag lovade mig själv att aldrig mer flytta tillbaka till en småstad igen. Men här sitter jag i Uddevalla. Och har aldrig trivts så bra på ett ställe! Och aldrig förr har jag varit så hemmakär! Det beror säkert på att mitt nattklubbsliv är så gott som historia och att jag numera värdesätter tid med familjen högre. Dessutom så har jag turen att bara bo en timme utanför Göteborg! 
 
Vart trivs du bäst?
 
 
Arkivbild
 
 

Skippar bröllopsfest

Vet ni vad vi har kommit fram till? Att störst av allt är kärleken till varandra. Det viktigaste för oss är att vi blir gifta. Inte en kväll som kostar ett x antal tusen kronor och som slutar i fylla. Inte en dag som vi stressar ihjäl oss inför och som vi ordnar för våra gästers skull. Dagen med stort D är vår dag och den är till för oss. Därför så har vi gjort så att vi inte kommer att hålla i en bröllopsfest efter vår vigselakt. Först var det prat om att vi kanske skulle ha en enklare måltid och lite kalasaktigt utan alkohol och dans efter. Men det tyckte jag kändes lite futtigt så i stället kommer vi att skicka ut informationskort till våra nära och kära, som informerar om vår vigselakt i kyrkan. Efteråt så kommer vi att bjuda på alkoholfritt bubbel och ha typ ett fint fruktfat eller liknande där man kan mingla och kramas utanför kyrkan. Hur trevligt är inte det egentligen? Det blir varken för mycket eller överdrivet. Det passar också alldeles utmärkt när barn kommer att närvara!
 
På kvällen så har vi valt att boka ett bord på en fin restaurang för oss och våra närmsta familjer där vi umgås och äter en god middag tillsammans. Jag och Rickard kommer ta in på hotell och gå på spa samt äta en underbar hotellfrukost dagen efter! Detta gör att vi även kan lägga mer krut på vår bröllopsresa i stället vilket gynnar oss som faktiskt gift oss! För egentligen, vem är det man har den stora sagolika festen för? Vi känner oss faktiskt oerhört lättade nu när vi kommit fram till detta. Jag vill slippa ha magsår innan mitt bröllop, och nu kan jag bara slappna av och njuta! Jag menar inte att det är något fel med den stora trerättersmiddagen och festen för hundra pers. Men för oss så känns detta faktiskt rätt. Vi har heller egentligen inte ekonomin för ett stort sagobröllop just nu, men jag tror att detta beslutet hade känts helt rätt i slutändan i alla fall... 

RSS 2.0