Bröllop, bröllop, brö..

Oj vad mycket det är att tänka på med bröllop! Och saker och ting blir aldrig som planerat. Igår traskade jag till blomsterhandeln och beställde tre romantiska tärnbuketter samt min brudbukett! Jag kände bara att det får kosta. Det ska bli skönt att slippa binda de själva och jag fick en riktigt schysst deal. Jag är så nöjd!

Här om dagen så var vi även och provfotograferade med vår fotograf Susannah! Från början skulle vi ju inte haft någon specifik fotograf men Susannah är så sjukt duktig och det ska bli så roligt att få ta del av hennes mästerverk till fotografier sedan. Jag tror att både jag pch Rickard kommer att vara supernöjda!

Och sist men inte minst så har vigselringarna kommit! Jag bara älskar min stilrena diamantring i vitt guld...


Laxie laxie

Allvarligt, finns det något godare än grön pesto? På laxfilé i ugn? Med grönsaker? Som serveras med groddar och hollandaise samt citron? Näe, tänkte nästan det...

In the making...


Midsommarhelg

Hej mina kära!
Jag hoppas att ni hade en lika trevlig midsommarafton som jag hade igår! Vi startade dagen med lunch hos svärföräldrarna med släkt. Det var väldigt trevligt och det blev en hel del bröllopssnack (såklart) och många goa skratt! Det vart även femkamp och midsommarfirande påmden lokala idrottsplatsen där de bor.

På kvällen styrde vi kosan mot Göteborg och åt grillat hos min farbror med fru. Kvällen bjöd på krocketmatch, trubadur, drinkar och skratt med härliga människor. Jag vann över Rickard i krocket men han ska få en revanchmatch nästa år. Jag och Rickard hade så kul igår att vi skrattade och lyssnade på sjukt hög musik hela vägen hem 3 på natten. Eller var det bara jag som minns att det var så kul med lite väl många groggar i kroppen medan min kära var chaufför? Haha.
Idag har jag solat och latat mig precis hela dagen. Jag ska nog bryta det med en springtur ikväll.


Bordsplaceringar

God kväll! 
Jag sitter och har beställt jättefina bordsplaceringskort från optimalprint. De har sjukt bra priser och snyggt blir resultatet. Jag har även pusslat med placeringen inför bröllopsmiddagen med familj och absolut närmsta vänner. Det är lite av en konst att få till en bra bordsplacering och man kastar om namnen många gånger.
 
Ett tips är att klippa ut små namnlappar och rita upp bordets form på ett papper, så att du slipper sudda eller stryka över med bläck när du ändrar placeringen, innan du blir riktigt nöjd.
Vi har inte gått helt och hållet efter vad vett och etikett säger om bordsplacering, utan i stället valt att ta hänsyn till vem vi tror klickar bäst med vem, ålder, barn o.s.v. Här nedan är endast ett mycket slarvigt exempel på vår placering (troligtvis är inte den här det färdiga resultatet)..
 



Bröllop

Igår var vi på ett sagolikt bröllop för en gammal klasskamrat till mig och hennes man! De var så himla vackra tillsammans och det var verkligen ett styrt och välordnat bröllop! Vi var hemma vid midnatt och det var alldeles lagom:-) 













Creepypodden

Är du lika skräckfantast som jag? Älskar du kusliga historier om mystiska fenomen och det övernaturliga? Då ska du absolut lyssna på creepypodden från sveriges radio! Underbar. Jag lyssnar ett avsnitt om dagen. Jag är som besatt! Den finns på Spotify eller på sverigesradio.se. Lyssna! 


Budgetbröllop - så gör vi!

Ett bröllop behöver inte kosta onödigt mycket! Tät som snål så är det alltid tråkigt att lägga stora tusentalssummor på massa småfix runtom. Vi valde att dra ner rejält på kostnaderna och i stället lägga extra krut på vår framtid som herr och fru! Nedan listar jag områden där jag nästan gått plus! 
 
Klänningen.
Jag har haft sikte på ca tre olika klänningar under året, i olika prisklasser. Men till slut så fick det bli en helt annan än den jag tänkt. Det roliga är att för ett år sedan så fick jag syn på en superfin vit långklänning som hängde i nelly.com's outletbutik. Jag visste då inte vad jag skulle ha den till men jag var bara tvungen att köpa den för att den var så himla fin - och billig! För endast en hundralapp blev klänningen min. Idag, ett år senare så är det ju uppenbart varför ödet ville att jag skulle köpa just den...
 
 
Skorna.
Vita platåsandaler från H&M it is! 399:-. Enkelt, klassiskt och minst lika snyggt som ett par obekväma pumps för tusenlappen! 
 
 
Hår & smink.
Vad har man inte systrar till? Min syster är superduktig på att sminka och hon gör det lika bra som ett proffs! Med hennes proffsprodukter och kunskap så använder jag henne -gratis! Likaså frisyren. Hur svårt är det att dra håret i en stram klassisk knut med hjälp av gelé, spray och vackra blommor? 
 
 
Smycken.
Ärligt talat nu. Vem bryr sig om vart dina pärlor är köpta? Och vem kommer ihåg om du haft på dig samma örhängen vid ett tidigare tillfälle? Kör all in Glitter eller använd dig av något fint smycke som du redan äger!
 
 
Buketten.
Vad har man inte tärnor till? Min supertärna Sandra har ju t.o.m. gått en blombindningskurs så henne använder jag till detta område -gratis! Tärnbuketterma kommer dessutom att bestå av endast brudslöja! Så romantiskt och vackert. Och enkelt. Och billigt. Mer avancerat än så behöver det faktiskt inte vara.
 
 
Fotograf.
Åter igen. Vad har man inte familjen till? Jag har tur som har en syster med en riktig systemkamera i sin ägo. Hon har fått uppdraget att fotografera våra bröllopsfoton då hon har konstnärsblod och ett öga för foto och form. Jag tänker heller inte vara blyg med att be andra gäster med bra kameror att maila över foton som de tagit under dagen! 
 
 
Festen.
Och så har vi ju det här med bröllopsfesten. Vi må ha runt 100 gäster i kyrkan. Vem orkar anordna en fest där alla ska ha trerätters och alkohol? Inte vi! Vi kör alkoholfritt bubbel, tilltugg och mingel utanför kyrkan efter vigseln! Då får gästerna möjlighet att personligen gratulera oss och kramas! På kvällen så har vi bokat festlokal på en jättefin restaurang vid havet där endast närmsta familj och vänner kommer att närvara. Därav slipper vi städning av lokal, catering och annat styr eftersom att personalen ordnar med precis allt vi önskar! Och är man inte 100 personer så slipper man ju faktiskt bli totalt ruinerad...
 
 
Genom att dra ner på så mycket som möjligt och använda oss av kontakter så kommer vi att kunna resa och/eller köpa en fin lägenhet framöver! Vi har också unnat oss en hotellbokning med fri tillgång till spa på bröllopsnatten. För det är vi värda!
 
 

Fyfan vad du är bra!

Igår tog min älskade syster studenten! Jag är så oerhört stolt över henne! Hon kommer att gå långt här i livet, det är jag säker på.
Tänk att det är sex år sedan som jag själv sprang ut med glädjetårar i ögonen! Det är nu som det verkliga livet börjar och det är ju underbart! En milstolpe som min syster nu har nått.



Jag och mamma var taggade!

Hemma på landet innan mottagningen. 

Apotea


Idag fick jag äntligen hem mina tillskott som jag har beställt från apotea.se! Det tog endast någon dag att få hem de och bra pris var det också! Varför gå till apoteket när man kan klicka hem rubbet? Nu slipper jag förhoppningsvis både urinvägsinfektion och fästingar i sommar...

LCHF STARTED


Fläskkarré, gräddfil (med rosmarin, paprikakrydda, salt, peppar och hackad vitlök), stekta tomathalvor (i basilika, vitlök, salt och peppar) samt stekt sparris och gurka. Galet god middag! Perfekt att fixa lite extra till lunchlådan dagen efter. 

Underbara dagar...


Rickard hade grabbkväll hemma igår, så jag passade på att åka till landet hos mamma! Jag har druckit bubbel, solat, grillat och myst med hunden...


Idag kom vår präst över på kaffe! Vi gick igenom vigselprogrammet, sångerna och pratade om allt mellan himmel och jord! Det var väldigt trevligt och det bjöds på många goa skratt. Jag tror att vår vigsel kommer att bli toppen! 

Nu på kvällen så åkte vi tilm viken och njöt av kvällssolen!







Balkonghäng









Igår kom Emma över till oss och hängde  på altanen i sommarhettan! Sorbet i rosé med bär var el perfecto! Klockan blev 2, inte dåligt för ett pensionärspar som oss...

RSS 2.0