Framme i Sälen









Ost&kex




Vin och ostbricka hos Ida och Hampus igår! Idag rullar vi mot Sälen. Solen skiner och allt är gott! 

Fix och fix




Här sitter vi och kaffehänger efter middag hos svärfamiljen. Vi är mitt uppe i allt fix inför avresan mot Sälen imorgon. Och mitt i allt Sälenfix så är vi mitt uppe i flyttkaos! Haha ska det va så ska det va! Eller hur?

Mmmm...



Altså, chailatte<3

Bröllopsklänningar












Lite klänningsinspo för bröllop! När jag gifter mig så vill jag se ut som en gudinna och ha en stor blomsterkrans i håret! Ååh... Jag tänker tanken att skicka mina mått till Kina och få min drömklänning skräddad för bara mig! Jag känner flera som har gjort det och det är dessutom mycket billigare (oftast) än att lägga ett dussintals tusen kronor.
 
Drömmande tjej...
 
 
 

Videoblogg: äckligt

Inlägg från igår.
 
 
 

Reell kompetens

Jag är så himla glad idag!!! Livet går tamigfan som på räls just nu! Jag gick till högskolecentrum för att gå på en studievägledning. Jag har alltid trott att jag måste läsa upp gymnasiebetyg på komvux innan jag kan söka ett högskoleprogramm, då jag gick ut med ett samlat betygsdokument. Men eftersom att jag är minst godkänd i alla ämnen som krävs för programmet jag vill gå så kan jag söka på något som heter reell kompetens! Det innebär att jag har minst tre års arbetslivserfarenhet, skrivit högskoleprovet (det ska jag göra nu på lördag) och så skriver man ett personligt brev! 
Då kan man kallas in på intervju och på så sätt komma in på utbildningen förutsatt att man gör bra ifrån sig! Gudars var härligt! Nu vet jag precis vad jag ska kämpa röven av mig med!


På hugget!

God morgon mina kära! Jag hoppas att ni mår lika bra som jag! Själv så är jag verkligen på hugget idag! Jag har ringt runt massa skolpersonal angående utbildningar och idag så ska jag på en fyra timmar lång arbetsintervju! Fyra timmars intervju må vara långt, men jag känner mig verkligen fit for fight och att det ska bli roligt att presentera mig för företaget. Det är för ett jobb på IKEA och jag är verkligen excited!

Solen skiner dessutom, kan det bli så mycket bättre? Svar nej. 


Arkivbild


Ny bil!



Joråsåatt! Idag klampade jag och Rickard in hos en Renaulthandlare och beställde en splitter ny Clio som anländer till oss om en månad! Vårt liv börjar ta fart utav bara fan här. Söt miljövänlig och bensinsnål liten bil! Passar oss perfekt just nu! 

Tjejfenomenet

Är detta ett tjejfenomen eller är det samma för alla? Ni vet när man åker till köpcentret för att man ska ha EN grej. Men så kommer man hem med TJUGO andra saker bara för att man ville ha de. Detta hände mig idag. Jag åkte till Torp för att handla ett par billiga termobrallor eftersom att jag mot förmodan och trots att jag aldrig har stått på ett par skidor, åker till Sälen i påsk. Jag gick raka vägen till Stadium. Men det blev liksom inte raka vägen tillbaka sen, utan jag lyckades bli både lurad och lockad av REA-skyltarna på h&m igen. Sedan så passade jag på att slänga med ett par jeans från Gina tricot också.

Varför, varför, varför är det alltid såhär? Speciellt för oss tjejer. Det är som att vi är en flock blåsta flamingos som går på precis vad som helst, så länge det heter REA. Nu är det ju i och för sig så att jag kom undan med billiga plagg och produkter. Men var jag tvungen att köpa så mycket så att jag trota de billiga priserna kom upp i en svidande slutsumma? 

Hur som helst, det är ju tur att man är lyckligt lottad så att det rullar in nya pengar på kontot i veckan! 




Gårdagens



Igår kväll var jag och Rickard på middag och vin hos hans syster med sambo. Himla god mat och trevligt lördagshäng! Jag längtar till vi flyttar in i vår nya lägenhet så att jag också kan ordna goda middagsbjudningar!


Trevlig helg



Hoppas att ni njuter av er helg lika mycket som jag gör! Trots att det bara är en ynka plusgrad och några snöflingor så är jag glad ändå! Solen kikar fram emellanåt och hur underbart är det inte med ledighet! Jag spenderar helgen med nära och kära som vanligt. De kommer alltid först. 

Semester

Nu är det såhär va! Jag jobbar endast tre timmar till, och sen tar jag två och en halv vecka semester!!! Det ska bli så jäkla underbart!! Under veckan som har varit så har jag packat ner lägenheten och rensat utav bara fan! Så nu står flyttlasset klart till vi kör upp med släp och hämtar rubbet den sjunde april! Wow... Allt börjar verkligen dra ihop sig och jag är jordens lyckligaste kvinna! 


Arkivbild

Bubblande



Jag är jordens just nu lyckligaste kvinna. Jag svävar på rosa moln och hela mitt liv känns rosabubblande! Jag går med fjärilar i magen varje dag och livet är så jäkla spännande. Jag vill bara skrika ut för hela världen hur bra allting är. Jag minns inte när jag kände sådan lycka sist, eller vänta nu -jag har ju aldrig tidigare i hela mitt liv känt sådan här lycka! Jag är stenad. Stenad på livet.

Hjärtum






Idag hade vi en härlig söndag ute hos mamma i Hjärtum! Jag och Rickard gick på tur med styvfarsan och Freja, godaste hunden! Det är så otroligt skönt för själen. Det är ju ett sånt här liv jag vill ha! Det är ju sådana här helger som jag vill ha i stället för att ligga bakis och kräkas varje söndag! Helt underbart:-) 

Nu är jag på plats hemma i Oslo igen, som snart inte är mitt hem längre. I veckan ska jag varva jobb med flyttpackning samt packning inför Sälen. Herrejösses mitt liv går i hundrasjuttio! 


Mollön



Idag åkte vi och solade på Mollön! Så himla härligt när man känner att solen steker i ansiktet! Man blir så sjukt glad! Vi satt ett bra tag på klipporna som låg i lä. 

Du



Du. Min blivande äkta make. Min hjälte. Min ängel. Var skulle jag ha varit utan dig idag? Jag tror på riktigt att du är sänd från ovan till mig. Först så trodde jag att du var för bra för att vara sann. Men sedan så insåg jag att jag bara inte vetat vad kärlek var först då. Tack för att du har lärt mig vad kärlek är. Tack för att du har lärt mig att älska livet. Tack för att du har lärt mig att tycka om mig själv. Och tack för att du får mig att känna mig som den finaste tjejen i hela världen. Och tack för allt jag ska fortsätta lära av dig. Tack för att jag får äran att leva resten av mitt liv vid din sida. För det är där som jag alltid kommer att finnas. För evigt vid din sida.



Idag


Jag köpte nya svinsköna joggingtights på Åhléns för bara 249 kr! Finns i fler mönster och färger! Tog mig en riktig långpromenad i solen i de. Så härligt med sol, tio grader och nya bralls va! Jag är sjukskriven från jobbet den här veckan p.g.a medicinjusteringar som får mig totalt ur form både fysiskt och psykiskt. Då är det extra skönt att koppla av hemma i Sverige!


Viiiiiitsippor!!


Tänk att jag ska flytta hit! Här finns ju egentligen allt jag behöver. Havet, kärlek och pubar!


Social kompetens

Jag såg kvällens programm av Under samma tak. För er som inte har sett det så är det en dokusåpa där fem ungdomar och fem pensionärer flyttat in i samma hus. Ganska patetiskt programm enligt mig och en sak som jag reagerade på var snacket om mobilanvändandet. De äldre klagade såklart på att ungdomarna inte kunde lägga ifrån sig sina mobiltelefoner under frukosten och middagen. 

Jag personligen tycker att ungdomarna hade en usel och oerhört ignorant attityd till saken! I mitt hem så kommer mina barn att få lägga ifrån sig sina telefoner när vi äter middag tillsammans. Jag blir mörkrädd, håller den yngre generationen på att förlora sin sociala kompetens? Äter man middag tillsammans så pratar man väl och umgås med varandra? När jag går ut och äter middag med mina vänner så lägger jag ner min telefon och ägnar tid åt att umgås med mina vänner!

Sociala medier och surfing sker hemma, på lunchrasten (då jag får egentid), eller innan läggdags för mig. Äter jag middag ihop med nära och kära så kan messengermedeelanden och samtal vänta.

Skogen



Bra för själen.

Det rullar




Hallå hej. Idag skiner solen i alla fall och det är ju förbaskat bra. Läkartiden gick hyfsat bra, och jag är fortfarande i Uddevalla. Livet rullar på.

Rädd

Jag är en person som drar mig för att söka vård när jag behöver. Jag känner mig som en belastning för samhället och att jag hela tiden besvärar allt och alla. Därför väntar jag gärna till det är kris i stället. Och när jag väl söker vård akut, så är jag van att ändå få avsnäsningar och att aldrig bli betrodd. Jag får hela tiden uppleva tvivel från vårdens sida och känslan av att det tros att jag hittar på mina "historier".
Detta har flera gånger resulterats i att jag till slut fallerar totalt och läggs in på sjukan i flera veckor istället, för att kroppen säger ifrån på skarpen.

Nu är jag i exakt samma situation igen. Jag måste gå till läkaren imorgon och det vänder sig i magen av bara tanken. Inte för att jag är spruträdd, rädd för undersökningar eller dylikt, utan för att min magkänsla hela tiden alltid talar om för mig att "det är ingen idé, du kommer inte att få hjälp. Du får lösa dina problem själv". Jag får en klump i halsen varje gång jag ska till vårdcentralen eller t.o.m bara ska ringa sjukvårdsupplysningen. Jag drar automatiskt alla över en kant och förbereder mig för både surtanter och otrevliga män. Varför ska det behöva vara såhär? Jag känner mig förvirrad och hyperventilerar i ångestattacker och vet inte alls vart jag kan eller vill vända mig.

Mvh. Tjej som behövde skriva av sig.


Runda brillor







Runda brillor=kärlek. Funkar år ut och år in tycker jag. Namnam! 

Dessa kängor



Underskatta aldrig h&m! Just saying. T.o.m bra kvalle på dem. 

F.R.E.D.A.G



Idag är det ljuvlig fredag igen! Veckorna går så fort samtidigt som denna fredag har varit efterlängtad som aldrig förr! Vad ska ni hitta på i helgen?
Själv så ska jag hem till min kära och äta färska räkor och dricka vitt vin ikväll! Annars så ska jag spendera helgen hos mams på landet och mysa med djuren! Blir säkert en liten sväng ut på krogen med middag och liveband imorgon också! Hyggligt! 

Trevlig helg!

Swaggy Sabrine #tb










Ur arkivet:



Jag på Aker brygge här i Oslo en lördagkväll. Rickard var och hälsade på mig och vi var inte alls lika säkra på varandra då som vi är nu (nu vet vi precis vart vi har varandra. Men så är det ju att lära känna någon!). Denna kväll så var vi på dejt och åt en brakmiddag och drack daiquiris på Friday's... Alla som besöker Oslo borde ta en utekväll på bryggan! Det finns alla typer av restauranger att välja bland och det är jättevacker utsikt:-)


Besatt

Jag har blivit helt besatt! Ja av ögonfransar altså. Jag har surrat runt och befinner mig just nu i ett sjukt beslutsångestläge. Är det ens värt att göra en fransförlängning eller inte? Kag har förvisso ganska långa och fint böjda fransar som det är men tänk vad fina de skulle bli med en förlängning! Och vad skönt att slippa kleta med mascara varje morgon!
 Finns det någon där ute som har erfarenhet av fransförlängning? Ramlar fransarna av och håller de verkligen i så många veckor som utlovas?
För/nackdelar? Jag är livrädd att förstöra mina egna fransar efter att ha hört skräckhistorier!





Sandras födelsedag












Vänner, godricka, mat och bowling! En väldigt lyckad kväll och födelsedag för min kära roomie!

Sunshine

Jag har just slutat jobbet och har fjärilar i hela magen! Vad är bättre än vårkänslor och D-vitamin just nu? Nej inget nej.

Befrielse

Wow vilken befrielse det är att gå till gymmet och svettas! Nu när jag har kört på hela tiden, och inte lagt av efter några dagar som jag gjort förr, så tycker jag faktiskt att det börjar bli riktigt roligt att träna! 
Sedan jag tvärt tvingades att sluta tvärt med mina antidepressiva mediciner p.g.a leveransfel till Norge (som för övrigt är helt sinnessjukt) så har träningen räddat mig i vardagen! Det blir som min ersättning till medicinen. Jag har verkligen fått en aha-upplevelse som jag inte har upplevt förut. Nu går ljuset upp och nu förstår jag vad alla jobbiga träningsfreak snackar om! Vilken befrielse! 


Favoritmålet efter träningen är naturell yoghurt med russin! Russin har blivit min nya last tyvärr, men det är ju bättre än choklad i alla fall!

Ångest

Söndagsångest. När jag sitter på Oslobussen från Sverige inklämd bland en drös okänt folk. Folk som antagligen liksom mig är på väg mot en ny vecka i verkligheten. De flesta har säkert, precis som jag, den där ihållande söndagsångesten. Jag har nyss kysst min älskade hejdå och allt känns sådär tungt och jobbigt. Det är samma visa varje vecka och trots att jag vet att nästa helg snart är här så mår jag lika dåligt varje gång. Vilken tur att det snart är slut på detta pendlande!




RSS 2.0