180






Åh nu börjar livet äntligen flyta på igen såhär efter jul! Det är klart att det är stressigt inför nyår och allt, men det är kul att det händer grejer hela tiden! Igår var jag i Göteborg och gjorde en intervju för ett företag. Mer om det kommer bi säkerligen att få veta framöver. Jag drog hem till mamsen efter då hon bor närmre plus att Rickard ändå jobbade natt så jag körde sleepover där. Det är alltid lika fridfullt att få komma till skogen och andas.
Idag har jag uträttat en massa ärenden som läkatbesök och shopping! Åh vad det är roligt att shoppa... 

Sjukjul

Alltså att jag ens lever börjar ju bli ett under. Man kan ju tro att jag är hiv-smittad eller något. Så sjuk som jag har varit fram till nu.
Mitt immunförsvar är sämst. Jag håller på att bygga upp det igen men det tar tid. Jag var sjuk hela julen och hade ingen möjlighet att ta mig utanför dörren. Jag har haft både halsinfektion, virus, extrem hosta (och har fortfarande) samt magsjuka och 40 graders feber. 
Emelie kom över till mig på julaftonskvällen och gjorde mig sällskap när Rickard var hos familjen. Hur gulligt?


Nörd

Jag har hamnat där igen. Jag är tillbaka på hemmaplan och i mitt rätta esse. Jag har återgått till att vara en sjuk hästnörd.  Jag känner mig som tolv igen. Men oj vad lycklig jag blir av att ha hittat hem till hovklapper och pussmular igen!





Glasses





#görnågonsdag

Idag fick jag såpass med energi att jag tog mig till butiken för att handla lite mandelmassa, choklad, marshmallows och annat gott att baka lite julgodis med! Utanför Ica så sitter det alltid en medelålders dam och tigger. Vi brukar heja på varandra och jag stannar och småpratar med henne ibland. Vi har byggt upp en slags relation och vår personkemi klickar hur bra som helst. En dag så minns jag att hon sa att jag var vacker och att hon tyckte att jag var så fin. Jag har nästan aldrig givit henne pengar, någon enstaka gång. Ändå så lyser hela hon upp så fort jag kommer och ska handla! Idag fick hon en liten julklapp i form av en sedel. 
 
Jag har en granne. En väldigt gammal herre. Han är ganska ensam och det enda sällskapet han har på dagarna är hemtjänsten. Idag så bestämde jag mig för att lysa upp hans dag något. Jag köpte en julblomma och bakade de där goda marsipanbollarna doppade i choklad mer marshmallowtopping (hur enkelt som helst). Sedan så gick jag och knackade på hans dörr med blomman och bollarna. Han blev helt rörd och så himla glad för omtanken. Och att göra någon som är ensam så glad värmer mitt hjärta och ger mig så mycket positiv energi. Jag tror att vi håller oss både friskare och mer välmående av att sprida värme till andra. 
 
Kanske borde jag bjuda hem den tiggande kvinnan på lite julfika nästa gång jag träffar henne utanför Ica? 
 



 
Kladdigt innan allt stelnar men såå gott!
 
 
Gör någons dag du också vet jag! Hashtagga/tagga #görnågonsdag (på sociala medier som blogg, instagram och facebook) och berätta om hur du förgyllde någons dag! Såhär i juletider så behövs lite extra värme och kärlek:)

Lite sommarglädje...

...i decemberrusket! Visst är det mysigt med mörker, stearinljus och jul såhär års men jag kan ändå inte undgå att se tillbaka på några sommarminnen! Några är flera år gamla, andra är bara något år gamla...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Still sick

 
God kväll! 
Jag sitter och bröllopsplanerar lite samtidigt som jag kollar lite annonser och dricker vitaminer. Jag är fortfarande sjuk även om jag är på bättringsvägen! Jag hoppas verkligen att jag blir bra snart! Det är oerhört frustrerande att t.ex. inte kunna sköta sitt jobb p.g.a denna ihållande sjukdom! Jag får alltid så dåligt samvete och hatar att hamna efter. Jag vet att jag inte kan hjälp att jag blir sjuk, men jag vill liksom vara den där superambitiösa kvinnan som jag egentligen är. 
 
Hur som helst så är det snart bara en vecka kvar till jul! Och vi har inte ens börjat med julklapparna haha! Det är som vanligt. Jag har alltid varit ute typ dagen före julafton och krishandlat haha!
 

Olidligt

Jag är så sjuk. Jag har varit så så sjuk. Med halsont som vägrar att ge med sig och  en sjuklig hosta som jag haft sedan tre veckor... så tycker jag faktiskt ganska synd om mig själv. Och inte nog med det så gör bihålorna olidligt ont. Så ont att jag har tandvärk. Ska man skratta eller gråta? Haha varje gång jag blir sjuk så blir jag sådär megasjuk och sängliggande i hundra år!

Svullen.

Glasögonorm




Jag är numera stolt glasögonorm. Jag har aldrig tidigare sett såhär klart och oj vad bra jag jan läsa skyltar när jag kör bil! Vilken befrielse! Och inte nog med det så har Smarteyes nog världens bästa service! Man tackar!

Död...

...näst intill! I en vecka har jag haft så ont i halsen att jag gråter hela nätterna. Jag är så himla ynklig och otuff när jag mår såhär. Rickard har åkt till Berlin och det är mest synd om mig i hela världen! Ungefär så ja. Idag gick jag till läkare nummer två den här veckan. Äntligen träffade jag någon som skrev ut penicillin! Det som krävdes var att hosta blod hela natten inatt för att sjukvården skulle reagera. Jag är inte förvånad. När jag kom hem från läkaren så tog jag två penicillintabletter på en gång och svullnaden gick ner en aning i halsen. Plötsligt så kunde jag rapa igen! Jag har inte kunnat rapa, svälja eller prata ordentligt på nästan en vecka p.g.a svullnaden.


Senare kommer min vän och tärna Emelie hit och pysslar om mig! Vi ska adventsmysa med filtar och fler halstabletter. Kan man ha en bättre vän?


Anti mascara

Åh vad jag längtar till nästa veckas påfyllning av mina fransar! Det är så sjukt värt att göra en fransförlängning i stället för att stå och kleta med mascara varje morgon. Nu går allting så himla fort och smidigt innan jobbet när jag bara behöver lägga en foundation och fixa brynen. Egentligen borde jag ju färga mina bryn så att jag slipper det momentet också. 
Det bästa med mina fransar är att jag alltid vaknar fräsch och vacker i ansiktet! Jag kan nog aldrig vänja mig, jag älskar helt enkelt mina fransar! Jag skulle känna mig väldigt naken utan de. Det är värt varenda krona.
 

Optimal

God kväll mina kära!
Jag har just haft mamma och syrran på lite kaffe här hemma. De har hjälpt mig med smakråd och tips till inbjudningskorten till bröllopet. Nu är alla exemplar beställda och betalda och jag fick ett riktigt bra pris hos optimalprint.se! Ni ska få se de vackra inbjudningarna sedan när de är ivägskickade till gästerna fram mot våren! 
 
Nu ska jag sätta mig och skriva ett föräldrabrev. Jag gillar inte att jobba efter schemalagd arbetstid egentligen, men jag har halkat efter lite med det som ska göras i veckan så det fick bli så idag. Imorgon är jag ledig då jag ska med Rickard till Sahlgrenska i Göteborg! 





RSS 2.0