Oktobertur



Ja nu var det väl ett tag sedan igen. Vardagen har änna gått i full fart och jag har helt enkelt inte ens tänkt på att öppna min dator. 
      Tog nyss en höstpromenad. Bra för hjärtat. Bra för att hålla sinnena i chakt. Idag är det alla helgona och jag ser fram emot att ta en promenad bland gravarna som lyser som stjärnor ikväll. Det är det vackraste jag vet. Fridfullt.

Annas


Jag måste tipsa er om dessa supergoda apelsinpepparkakor! Mumma kardemumma! I år är ett år då jag verkligen längtar till jul! Det ska bli så himla mysigt att julpynta hemma, lyssna på julmusik och dricka varm glögg i kylan! 

Låt inte rasismen få överaget

 
Jag vet inte riktigt hur jag ska börja. Jag är, som så många andra runtom kring, djupt chockad och oerhört förtvivlad. Över hur rasismen i vårt vackra land är på väg att ta över. Jag är skärrad över vad som hände på Kronans skola i Trollhättan i veckan. Min hemstad, alls långt ifrån där jag växte upp som liten. En ung man vars motiv var att döda skolelever med mörk hudfärg, med ett stort svärd. Och han lyckades. Han lyckades skada både de två som avled, och även anhöriga och övriga elever. Den rädsla som de efterlevande nu går och bär på måste vara obeskrivlig. Otrygghet. Kyla. Mörker. Och jag vågar inte ens tänka på vad alla barnens föräldrar känner. Jag hade aldrig vågat släppa iväg mitt barn till skolan efter denna tragedi! 
 
Det är inte bara detta terrordåd som allt handlar om. Men det gjorde ett stort avtryck i oss alla. Det var en mörk dag för Sverige och jag tror att vi alla fick oss en tankeställare. Hur allvarlig rasismen i vårt land är. Jag vill också nämna alla anlagda bränder på diverse flyktingförläggningar där BARN bor och ska bo. Hur kan man inte vilja hjälpa skadade och övergivna människor som flytt från IS, krig, bomber och hot? Människor som flytt från ett land som inte ens är möjligt att bo kvar i. För där finns inga hem kvar. För att allt är totalt sönderbombat. Rasister (Ja jag kallar dem det) säger att de hatar IS och all terror. Men de välkomnar inte människorna som flyr IS-terrorn. Och dessutom så ÄR händelsen på Kronan ett terrordåd. Så man kan egenetligen undra vem som är den största boven. 
 
Och alla som kallar sig för sverigevänner och ständigt påstår att de inte rasister men vill bevara Sverige svenskt. De måste sluta bete sig som rasister om de inte vill bli kallade rasister. Jag måste säga att jag är oroad över Sverige. Landet som alltid har varit mitt land. Men med en växande rasistisk politik och växande hat mot invandrare så känner jag hur mina taggar skjuts mer och mer utåt. Jag hör mer och mer hur bekanta säger sig vara för invandring men röstar på SD för att de inte är nöjda med invandringspolitiken, och att det blir för stora flyktingströmmar. Samtidigt så har det läckt ut att SD i Lund sprider ut adresser till blivande flyktingboenden. SD har också demonstrerat mot flyktingmottagandet i Trelleborg. Där fanns flera uniformerade nazister. Kent Ekeroth ska också, enligt expo, ha sagt från scenen:
''För Sverige innebär det här vår undergång''
''Ni är en spjutspets för att ta vårt land tillbaka''.
 
Är det politiker som dessa som svenska folket vill ska vara i ledningen? Jag som så många andra vill inte känna mig ovälkommen i mitt eget land. Landet som rinner i mina blodådror och landet som fostrat mig till den jag är. Med mina norrländska rötter och tunisiska influenser...

Ur arkivet


Skit under naglarna, boots, läderchaps, höstrån i hela håret och i alla kläder, att ständigt lukta så mycket häst att folk vänder sig om... Det var min vardag för många år sedan. Detta är jag och en av mina före detta arbetskollegor Relampago. Han var en mycket stilig man från Spanien. Han blev en mycket stilig man sen. 

Jag hade inget annat för mig om dagarna än att rida 3-8 hästar om dagen och flänga mellan olika stall, utbilda mig i stall, plugga hästhållning på gymnasiet och samtidigt ha häst på fritiden som hobby. Hur orkade jag? Vart var min tid? Svaret är att mitt enda sociala liv var de jag hängde med i stallet (vilket ine var helt fel det heller!). Jag åkte till Lund för arbetsintervju hos en dansk elitryttare och mycket nära vän till självaste Roffe(!!). Fick jobbet samma dag, men tackade nej. Varför? För att jag till slut inte fick ut något annat än stress och hård press av hästlivet och tog en paus. Pausen är fortfarande aktuell men jag har planer på att ta död på pausen en vacker dag. Men aldrig på yrkesnivå. Jag nöjer mig med att bli en ponnymorsa åt ungarna i framtiden...

Under min uppväxt så var hästlivet min räddning för att orka med skolan där allt var tufft. Jag var en väldigt utsatt tonåring på många sätt. Men så fort jag kom till stallet så kände jag mig fri. Det bevisar hur viktigt idrott och hobby är för barn! 

Vardagsrum











Ett litet litet axplock på hur vårt vardagsrum ser ut... Jag har verkligen fått dille på allt av naturmaterial, och visst blev hjorthornet asballt på väggen? Nu fattas bara lite renpälsar och kanske ett rådjurshorn också? 


I tysthet

Varje dag efter jobbet så måste jag varva ner i tystnad i en timme. Jag har ett stort behov av att bara sitta och andas. Jag och kaffet. Jag blir stressad av för mycket ljud (som också är en stor ångestutlösare för mig) och måste ha lugn och ro. Jag skulle rekommendera alla människor att göra på detta sätt efter jobbet. Sätta sig ner i soffan. Inte slå på tv:n. Bara vara ensam med andningen. Så jäkla skönt...


Hornet

Här sitter jag på mammas trapp. Chansade och åkte hit, men de var inte hemma. Tur att de är på väg i alla fall! Jag har just varit iväg och hämtat mitt älskade hjorthorn som jag har köpt av en kvinna! Jag älskar köp och sälj-sidor på facebook! Jag har fyndat hur mycket som helst där! Och dessutom fått sålt lite själv...

Detta vitmålade horn ska hänga i vårt vardagsrum tänkte jag! 

Ettårsdag

God dag!
Idag så startade jag dagen med ett skivstångspass på Friskis! Jag har tränat exakt varje dag den här veckan (promenader inräknat) och jag mår så mycket bättre när jag gör det! Dessutom så kan jag äta god mat och godis med gott samvete den här helgen!;) 
 
Idag så firar jag och Rickard ett år. Tänk vad tiden går fort samtidigt som det känns som att vi har känt varandra hela livet. Rickard jobbar till nio ikväll och när han kommer hem så ska vi äta en god middag och spendera kvalitétstid tillsammans! Jag tänkte överraska med en hejdundrandes middag och dessert. 
 
Nedan så bjuder jag på en bild från natten då vi förlovade oss. Nyårsafton på tolvslaget. Vi hade tagit in på Gothia towers och bytte ringar uppe i deras sky bar! Det var nog det romantiska jag någonsin har gjort och det blev storfirande med en massa främlingar som grattade oss och bjöd på cocktails haha. Jag har aldrig varit så bakfull som dagen efter men det var det värt ändå! 
 
I början så hade vi våra ringar på höger hand, enligt de norska normerna eftersom att vi 
egentligen planerade att bosätta oss i Oslo där jag bodde. Men så blev det inte, och idag
så är jag glad att det inte blev så då jag trivs så himla bra med livet nära min familj och
gamla vänner! Jag ser livet ur andra synvinklar idag än jag gjorde då! Fsmiljen kommer
först. Alltid. (Och ja, vi har ringarna på vänster hand idag;)

Matkomans ord




Idag gjorde jag min första dag på jobbet. Jag måste erkänna att jag var lite nervös över att komma tillbaka, men efter ett varmt välkomnande med kramar i överflöd av både barn och vuxna så kändes det hur bra som helst! Det var härligt att få vara barnslig och lekfull igen! Nu ligger jag och Rickars på soffan med varsin kaffe. Vi är i matkoma efter våra supergoda lammfärsbiffar som blev apgoda! 

Lammfärsbiffar av högkvalitativt närproducerat kött från bonden! Innehåller persilja, timjan, lök och vitlök! Yummie! Serverades med honung, vitlökssås och potatismos! 

Jobbstart

Imorgon så börjar jag att jobba efter en månads frånvaro. Sjukskrivningen på heltid är slut och jag ska börja jobba femtio procent. Det är blandade känslor. Jag vet att jag har mycket kvar att jobba på och inte riktigt är i balans för att återgå till arbetet än, men samtidigt så är det bra att komma igång tror jag. Därför gick jag emot terapeutens rekommendationer om att fortsätta vara sjukskriven helt ett tag till. Jag bestämde mig för att prova att jobba fyra timmar om dagen i en vecka. Och jag tror och hoppas på att jag kommer att fixa detta. Jag hoppas att min hjärna tänker rätt om att det är bättre att jag kommer igång på halvtid samtidigt som jag går hos min terapeut och får hjälp med att jobba med mina problem! För jag vägrar att gå in i väggen igen.
 
Arkivbild.
 

Lammracks

I min mammas hemtrakter så lever de flesta gårdsägare av sina lammuppfödningar! Vilket är ett guldläge för oss eftersom att vi idag fick en leverans med detaljstyckat kött hem till oss! Bra, närproducerat och hundra procent ekologiskt! Då smakar det extra gott också... Min man honungsmarinerade lammracks i ugnen idag, och det blev fantastiskt gott! Vi har hela frysen full med lammkött nu så vi kommer att kunna experimentera fram massor med goda rätter framöver! 

Till detta serverades rotfruktsgratäng! Mums! 

Kuddarna



Du är det finaste som finns. Du är det vackraste jag någonsin har sett. Du luktar godast i hela världen och ingen har isblå ögon som du. Det bästa jag vet är att vakna upp såhär. Det näst bästa jag vet är att rulla över på din sida av sängen och burra ner ansiktet i dina kuddar när du gått tidigare än mig till jobbet. De där kuddarna luktar du. 

Fixardag

Hej alla söndagsläsare! Jag hoppas att ni har haft en lika god helg som jag har haft! Igår gick jag och Rickars över till hans brors hus och drack lite vin, spelade spel med ungarna och umgicks! Hur trevligt som helst! Vi satt och tjatade till midnatt innan vi traskade hemåt igen. 

Idag har vi köpt ett nytt bord och nu är vi hos svärisarna och dricker kaffe (det vankas snart pulled pork här också!). Vi ska också passa på att tvätta bilen med högtrycken och rensa den invändigt när vi ändå är här. En fixarsöndag helt enkelt! Det verkar som att fåglarna älskar att bajsa på just vita bilar, är det bara jag som har lagt märke till det?

Mysfredag igår!

Fredagskaffe

Goddag!
Idag så mötte jag upp Amanda för en fika på Lejas! Vi satt i två timmar och tjatade. Det är så sjukt trevligt att sitta och dricka kaffe, snacka skit och glo på folk! Är det en tjejgrej? Eller gör män också så? Jag skulle kunna sitta i flera timmar och glo på folk. Hur som helst så följde jag henne till hennes jobb (som ligger på vägen hem till mig) och så tog jag en promenad hem. Ikväll jobbar Rickard nattjour (livet inom vården) och jag har bjudit över Amanda på tacos när hon slutat jobbet! Det är kul att ha lärt känna ett par tjejer här i Uddevalla som jag verkligen får ut något av när vi umgås. Jag var rädd att inte lära känna någon alls när jag flyttade hit! Man behöver tjejkompisar att snacka lite skit med också.


Rosa boken


Den här mina vänner, är mitt liv. Jag lever i min klassiska skriftliga kalender. Utan den så hade mitt liv varit kaos. Jag har alltid varit en person som typiskt alltid lyckats dubbelboka mig och missa viktiga läkarbesök. Det har aldrig hjälpt med att använda mobilens kalender och anteckningar. Men när jag sedan började använda en almenacka, så vet jag att det är i den jag ska titta i varje dag. Det är i den som jag skriver upp allt  viktigt och oviktigt. Och det är i den som jag har mitt liv. Jag behöver den för att mitt liv ska gå ihop. Jag är beroende av den. Jag skriver upp allt i den. Jobb, möten, kompisdejter och födelsedagar. På det gamla hederliga skriftliga viset.

Fristaden



Åh vad jag älskar att bo i ett grönt område. Jag älskar att vakna upp, gå till köket och se dessa fruktträd utanför fönstret. Eller att vakna upp i sängen av att fåglarna kvittrar i buskarna utanför sovrumsfönstret (vi sover alltid med öppet fönster)... Det är t.o.m. underbart att vakna upp av regnets smatter mot fönsterrutorna när man trivs så bra i sitt hem. För mig så är det viktigt att hemmet är min fristad där allt är fridfullt, lugnt och avkopplande. Det ska vara en plats där jag alltid kan varva ner, andas och känna värme, kärlek och behag. Och för mig så behövs grönområde och natur för att jag ska kunna trivas till hundratio procent.

Att vilja vara hemmafru

Idag har varit en sån där slapp och fixa hemma-dag! Jag älskar sådana dagar och jag lovar att jag skulle trivas med livet som hemmafru på heltid. Jag tycker om att tvätta, städa och bädda rent i sängen, skura badrummet och känna att hela hemmet både doftar och ser skinande rent ut... Sedan äter jag och min man middag med romantiska stearinljus när han kommit hem från jobbet. Tänk om varje dag kunde vara så? Nej för i dagens så kallade jämställda samhälle så måste även kvinnan jobba för inkomst (trots att hon har lägre lön än männen på samma arbetsplats) samtidigt som hon måste kämpa för sin roll som kvinna. Whatever. Jag och Rickard har haft en kväll i tv-soffan och har kollat både bron och Morgans mission! Heja bästa Morgan!
 


  

Oslo

I helgen så är jag tillbaka till Oslo för att spendera tid med världens bästa gäng! Det är så sjukt kul att hänga med dessa godingar igen! Det är vänner som får mig att må bra i precis alla lägen. Fast borta bra, men hemma bäst ändå. Ska bli helt underbart att komma hem till min sambo igen. Tänk vad man kan sakna en människa när man reser bort över bara en helg. Men jag ska njuta av resten av helgen, det är inte ofta jag får träffa min gamla roomie. Episkt! 

Imorse åt vi mega hotellfrukost på världens bästa hotel! Anja jobbar där så vi fick fetaste rabatten. Hotel Bristols frukostbuffé har tydligen fårr pris för sin kvalitét och jag förstår varför efter första tuggan! Allt smalt i munnen... 

Bjuder på bilder från gårdagen:)













Och från idag när vi fick gå på rundvisning bland hotellets sviter...



Världens bästa Anja!

Dejt

Ilväll hade jag och Rickard dejt ute på Meatings. Fantastiskt god mat och ett fantastiskt fint ställe att ha en lugn och skön kväll på! Vi drack Tilia-vin och unnade oss dessert. Efteråt så tog vi en promenad genom stan och hem. Det är så viktigt att ha en extra romantisk kväll då och då tror jag, t.ex gå på något fint ställe och bara umgås med varandra, prata och diskutera spännande ämnen! Man behöver det med varandra. Min sambo är så bra för han får mig alltid att skratta till jag kiknar!




RSS 2.0