Kvällsbris






Jag saknar redan de ljumma kvällarna vid medelhavet...

Hemmalandat

Nu har vi landat hemma efter en vecka på Kreta. Vilken fantastisk semester vi har haft, och vad många otroliga människor vi har hunnit lära känna på bara en vecka! Vi kom hem runt sextiden imorse. Tröttisar idag...













Häftig flygbild inatt!

Balos lagun













Kreta








Vi har en fantastisk semester!

Fullt upp

Gudars! Har inte haft någon tid alls till att kika in här sedan helgen. Hur som haver så är jag mitt uppe i midsommartankar och packning inför Kreta! På lördag drar vi, och det ska bli så fantastiskt skönt att åka till den riktiga värmen för en vecka!



Kaggen och jag

Jag har ju alltid varit tjejen som är missnöjd med mig själv och min kropp. Förr så älskade jag att klanka ner på mig själv, och gärna kalla mig själv för fula saker. Det var som att jag lättade mitt hjärta varje gång, och på så vis mådde bättre när jag fick mig själv att må sämre. Förstår ni?
Men det självskadebeteende var ju inte så sunt i längden. 

Idag så har jag en helt annan inställning. Jag har börjat acceptera hur jag ser ut. Jag har accepterat att min mage finns där på kroppen. Och jag är tamigfan snygg ändå (ja ni, man får faktiskt lov att    tända på sig själv om så är). Alla kan inte ha en superkropp. Och vem bestämmer vad som är snyggt och inte? Jag är förfan mänsklig. Lite (mer eller mindre) hull är inte världens undergång! Jag trivs i mig själv ändå! Jag önskar att alla kunde inse samma sak. Jag önskar att alla kunde acceptera sig själva precis så som de såg ut. Världen hade blivit så mycket mer harmonisk, främst för de själva. Så länge man mår bra, eller hur?

Jag har inte slutat träna och tänka på vad jag stoppar i mig, men det är inte samma hysteri som för ett tag sedan. Utan snarare för att jag vill vara frisk och  finnas länge på jorden för mina barn. Sedan om jag har en liten kagge eller några skavanker på kroppen, eller om jag lyckas skaffa mig ett sexpack, det har fan ingen betydelse och ska inte få bestämma över min lycka i livet! Det finns viktigare saker att vara lycklig och olycklig över.




Lanesund

Igår så åkte vi och solade i Lanesund utanför Uddevalla. Äntligen har sommaren kommit! Lycka!







På kvällen så grillade vi flankstek hemma på altanen och lyssnade till Veronica Maggio, Thåström och Maskinen (bl.andra) som hade livekonsert i stan! Några glas rött slank ner såklart! Jag tror inte att det finns någon som är livsnjutare i den skalan som jag och Rickard är haha!




Barnkalas




Idag vankas det barnkalas för Rickards brorsbarn på hennes sexårsdag! Barnkalas är så himla mysigt och jag älskar att ge bort paket:-)

Ungdomar med apatisk jobbinställning?

Idag på jobbet så var jag med om något oerhört intressant. Men också något som gör mig totalt mörkrädd. Jag pratade lite med en tjej som också vikarierar och går på timmar. Vi småsnackade lite om jobbsituationer. Denna tjej nämnde att hon kämpade med körkortet och inte hade någon bil än. Så hon får ta bussen eller gå till de förskolor hon jobbar på (här "på landet" som ni stockholmare säger, så går det nämligen inga tunnelbanor var femte minut, tro det eller ej!). 
Men stadsbussarna går ju ändå flera gånger i timmen, så man tycker ändå att det borde funka utan bil.

Hur som helst, tillbaka till mitt och den här väldigt unga tjejens samtal. Hon berättade sedan för mig att "jag brukar inte svara när de smsar eller ringer mig här ifrån för att jag orkar inte ta bussen ut hit. Om det är från någon förskola i centrum så går det bra men det är för jobbigt hit egentligen. Ja du fattar, jag har ju inget körkort". Jag blev så paff att jag inte visste vad jag skulle säga! Här finns det massor, massor med jobb för denna tonåring och hon tackar nej för att det är lite "omständigt" att åka buss i fem minuter från stan!?

Är det så här ungdomar tänker? Herregud, när jag var nitton så var jag beredd att cykla 2 mil fram och tillbaka för att få jobba och tjäna cash! Jag hoppas innerligt att denna tjej var ett undantag, för har man inställningen att allt är jobbigt och inte är beredd att kämpa lite, ja då har man ingen jäkla rätt att klaga på att ingen anställer en sedan. Detta är ju ren lathet! Det var bland det sjukaste jag har hört. Det är lika illa som att säga att man inte kan ha ett jobb för att det är jobbigt att kliva upp klockan sex. Nä, vet ni vad! Ta er i kragen och bit ihop! Väx upp, jobba och lämna era fågelbon. Annars lär ni aldrig komma någon vart i livet.
För i Sverige finns jobb finns för den som vill jobba. Arbetslösheten är så jävla överdriven.
Det gäller inte bara inom förskolesektorn, utan det finns något för alla. Men man får kämpa lite. Vara beredd att offra lite. Det har vi alla gjort.

Emaus lantgård

Idag efter jobbet så åkte jag och Rickard till Emaus lantgård och käkade  salladsmiddag som vi köpte med oss. Där är otroligt vackert, speciellt med alla ponnysar i hagen hihi!








Smörblommor, hur fint?

Grill

Igår kväll så blev det grill, gott kött, gott vin och några kalla goda! Igår var första dagen i år som det kändes ljummet och sommatvarmt ute, så nu är den här förfasiken! Sommaren.







Du gamla du fria

Idag är det Sveriges dag. Och jag är stolt över att vara svensk. För att Sverige är landet som har format mig och det är landet som har präglat mig till den jag är. Det är mer än mycket som kan och borde bli bättre i vårt avlånga land, men det är mycket som är bra. Och mycket som vi ska vara stolta över i vårt vackra naturrika land. Jag vill hurra för ett varmt och öppet Sverige där du har rätt att vara människa oavsett bakgrund, etnecitet, sexuell läggning, kön och religion. Tack Sverige, för att jag får vara jag och bara jag.





Havre

Jag har verkligen fått upp ögonen för Oatlys produkter! Min favorit var havredrycken (sååå myclet bättre med havredryck än mjölk för mig!) med chokladsmak men idag när jag var och storhandlade så hittade jag den fantastiska Oatly havredryck "ikaffe"! Perfekt att göra kaffet gott och skummigt hemma, och dessutom nyttigt!





Ur arkivet:


Åh den här bilden togs under förra årets nationaldag i Norge, här ska jag och fantastiska Sara börja förbereda för en champagnefrukost som blev så sjukt lyckad! Vi firade hela dagen med människor som är kärlek! 

Folkmassa nedanför kungliga slottet...




Norge kommer alltid att ligga mig väldigt varmt om mitt lilla hjärta!

RSS 2.0