Intervjuer

Godkväll!
Efter att ha agerat lite flytthjälp åt frugan och avklarat elva km rask promenad så snurrar mina tankar som vanligt. Speciellt nu när livet går i hundasjuttio. Denna kväll så går mina tankar en hel del åt jobbhållet. Det kanske inte är så konstigt eftersom att jag bara har två jobbdagar kvar på förskolan här i Oslo, innan jag rullar mot nya äventyr hemma på västkusten. Vad blir det egentligen av mig? Jag kommer att börja vika på förskola i Sverige och sedan så får vi se vad som händer innan plugget!

Jag kom på idag att jag aldrig någonsin (för utom en gång när jag gjorde en dålig intervju med vilje) har nekats en arbetstjänst hos någon som har intervjuat mig. Jag har fått tjänsten varje gång efter en intervju (t.o.m gruppintervjuer). Jag är kanske bortskämd med det där, och mina vänner har ofta frågat mig hur jag gör. Och det vet jag inte själv. Jag har aldrig någonsin i hela mitt liv förberett mig innan en jobbintervju. Jag har gått dit, blivit utfrågad och svarat från hjärtat. Jag tror att jag är en jävel på att visa både framfötterna och lite jävla anamma vid rätt tillfällen! Jag är också ganska snabbtänkt på att komma på bra formuleringar snabbt.

Sedan så har också cv:t och det personliga brevet jättemycket att säga! Är det ordningsamt och proffissionellt ihopsatt så är det ett första steg, alltid! Sedan så är det kanske lättare i Norge än i Sverige att få intervjuer från början då arbetslösheten inte är lika stor i Norge. Men man får aldrig glömma att alltid visa fram sitt bästa jag på en intervju. Och att anpassa sig lite efter vilken typ av tjänst det är man intervjuad för.

Arkivbild.

Fågelchock



Haha men shit jag glömde ju att berätta för er vad som hände i fredags när jag var på utflykt med barnen på jobbet! Vi tog banan till Sognsvann, som för övrigt är ett jättefint naturområde ett stenkast från Oslo centrum, för att mata fåglarna och mysa vid sjön. 
Jag började dela ut brödbitar till barnen. Vi började mata änderna. Plötsligt så kom alla änder och knyckte åt sig allt bröd ur våra händer! De var så otroligt tama. Mitt bland allt matande, från ingenstans, så kom det cirka 30-40 måsar ovanifrån och typ anföll oss! De flockade sig överallt runt, över och under oss! Min kollega skrek "KASTA BORT BRÖDET SABRINE!!!!" och så rymde vi med våra åtta barn därifrån. Haha, jag undrar om barnen har fått men för livet efter det här?

Fast ärligt talat så tror jag att jag var mer skräckslagen än ungarna. Vi åt våra matsäckar långt ifrån sjön. Efteråt gick vi tillbaka utan bröd och då kunde barnen få titta på änderna och svanarna i frid och fröjd:)
Det är aldrig en bra idé att mata fåglar gott folk! Måsarna är helt maniska...

Vår




Idag utanför sjukhuset så upptäckte vi hur alla träden har blommat ut! Visst blir man lycklig i själen!
På sjukhuset så hälsade vi på mamma som ligger på sjukan efter operation och grejer. Vi myste och tjatade och hoppas att mams kryar på sig snarast<3
Igår kom också min och Rickards nya bil! Helt sjukt bra! Jag älskar verkligen vår Clio! 

Nu på kvällen så hade vi mina svärföröldrar över på middag. Alltid trevligt med många skratt! Och oj vilket osammanhängande och konstigt inlägg. Måste vara tröttheten.

Bon nuit.

Självdisciplinen

Nu jävlar har jag skaffat mig disciplin och lagt band på mig själv! Levt på kvarg, russin och knäckebröd den här veckan och ikväll stod jag emot pizzan och gjorde mig en fruktsallad! Nu jäklar har jag bestämt mig. Dags att bita i de sura äpplena! 
Jag och Rickard har bestämt att om vi vill fuska så får vi endast göra det på lördagar. Då är det lite okej att lyxa till det. Jag tror att det kan funka bra!

Och en till viktig sak, som har mycket att säga! No more of this:



Tror ni att jag klarar det? Det tror jag! Inga problem, bara skönt.


Shorts

Ojojoj nu står sommaren runt hörnet och knackar. Det blev en shortsdag för mig och jag droppade hörlurarna för att få höra fågelsången på promenaden från jobbet... Mina kinder är solbrända och det blev ännu en kväll i goda vänners lag i parken, med en bira. Det är som att alla kommer ur sina iden så fort solen är på besök. 



På mitten

Vet ni vad den mest stressade känslan är? Det är känslan av att inte räcka till för alla. Känslan av att man inte kan dela sig i sjuttioåtta bitar. När man vill vara alla till lags och ha tid för allt och alla men när möjligheterna inte finns. Samtidigt så ska man helst ha ett liv, en vardag också. Nu är det ju så att jag har världens bästa liv, och jag tror att mina vänner liksom jag också förstår att livet tar nya vändningar hela tiden. Man slutar aldrig att resa och man slutar aldrig att växa. Är inte det ganska fantastiskt ändå? Alla är upptagna med sitt och går sina egna vägar. Men samtidigt vet vi att vi ändå har varandra och man kanske möts på mitten då och då. Och vet ni vad det bästa med det är? Det är att man kan fortsätta där man avslutade med sina vänner om det så har gått tio år. Det kallar jag vänskap. Och det är också det som är viktigt att komma ihåg när man får den där stressade känslan av att inte ha tid till allt och alla över sig.

# tjej som skriver av sig

15.04.20


Hängde i parken med Julia och Yolanda! Tjejtjat, solning och salladsmiddag!




Kvällens motionsrunda (svettigt)!

Bjursjön




Idag så köpte jag och Rickard hämtmat och satte oss i solen vid sjön. Sommaren kommer sakta men sökert gott folk! En fågel viskade i mitt öra att det ska bli hela tjugotvå grader imorgon! Underbart! 

Redo för helg

Fasiken vilken effektiv dag jag har haft idag! Startade dagen med ett fantastiskt bra föredrag om hur viktigt det är att leka när man är barn. Det hela höll på hela dagen och efter så tog vi en kollegasmoothie på stan innan afterworkmiddag på T.G.I Friday's! Efter den kaloribomben så fick det bli en femkilometersrunda med Sandra för att förbränna lite i alla fall. Glöm aldrig att något är bättre än inget! 

Nu är det dags att packa veckan för att åka hem till min andra hälft. Jag glädjer mig till en skön helg med skogsrunda, fika och mys! 

Hard rock café






Lillördag med mina fina favorittjejer satt inte helt fel! Vi satt på Hard rock och tjatade i flera timmar! Så himla mysigt att träffa vänner man inte har hängt med på ett tag!

8km



Kvällsrundan gjord! Se så vackert det är vid fjorden...

PW



Har nyss gått kvällsrundan. Så jävla skönt med riktigt raska promenader! Detta blev min tredje promme idag! Börjat gå till jobbet i stället för att ta banan. Sjukt skönt? Alla mår bra av att röra lite extra på fläsket.

Back to O-town

Sitter just nu på bussen till Oslo. Det har varit en bra helg med storshopping på IKEA och massa fixande hemma! Återträffen på min gamla gymnasieskolan var tyvärr en besvikelse. Lite torr kasler och rotfrukter för 250 spänn hade jag inte väntat mig. Det var liksom det hela. 
Men det var kul att tjöta med folk och sådär! 
Nu ser jag fram emot en jobbvecka och träning! Snart är det ju trots allt helg igen (jippi!!).



Ur arkivet:


Utekväll, hattfnatt. Jag bar nog hatt hela sommaren i somras. Detta är en utekväll i augusti tror jag. Vi var ett skönt gäng som ofta drog ut på hipsterställen runtom i Oslo. Fina minnen med fina vänner!

Redo



Japp! Jag är redo för klassåterträff ute på landet! Jag pluggade naturbruk/hästhållning och var en riktig bondtjej på den tiden haha! 

Runda



Wihu, igår anlände jag hem till Uddevalla igen. Jag lagade fredagsmiddag som stod klar när Rickard kom hem från jobbet. Det blev tacogratäng med sallad! Så jäkla gott! 

Idag så startade jag dagen med en motionsrunda i spåret (har sån lyx att ha naturen på gångavstånd)! Det var oerhört skönt. Nu är jag redo för en runda på IKEA! Jag är galet taggad på att shoppa inredning till sovrummet!

Ikväll så blir det klasspterträff med finmiddad på min gamla gymnasieskola. Det ska bli kul att se vad alla sysslar med idag. Tänk att det ändp har gått fem år sedan studenten!

Unga entreprenörer

Jag skulle vilja hylla alla ungdomar som sliter häcken av sig för något de brinner för. Man hör ofta att de får skit för att de lyckas. Ett exempel är den framgångsrika ryttaren, bloggerskan, modellen och numera också författaren Nellie Berntsson. Hon är fjorton år och står på sig. Hon kämpar och går sin egen väg trots alla sjuka och brutala näthatare. Jag gillar hennes engagemang och starka vilja. Samtidigt som hon har sin vardag med skola att sköta så uppnår hon framgång efter framgång med både bloggen, div. projekt och ridningen. Jag menar varför ska Nellie behöva ta skit för att hon råkar vara fjorton år och redan entreprenör? Jag läser ofta kommentarer så som "Vem tror hon att hon är, hon är ju bara ett barn!!" Bl.a. Frågar man mig så skulle jag säga att hon representerar alla eldsjälar som kämpar för sig själva och sina mål.

Om alla bara lade ner tid på sådant som de älskar i stället för att kränka andra som faktiskt uppnår något här i livet så vore ju alla lite gladare. Så heja alla er! 

Prommis






En promenad till parken med varsin gokaffe efter jobbet satt inte fel! Jag har saknat bestietime med Sandra så det var supermysigt! Jag älskar att våren har kommit till Oslo också!

Inflyttad

Nu har jag och Rickard äntligen flyttat in i vår toppfina lägenhet! Jag trivs som fisken i vattnet och känner mig mer hemma än någonsin! Känns faktiskt görtråkigt att åka och jobba ett par dagar i Oslo imorgon, när jag egentligen bara vill vara hemma och greja.


Jag älskar vårt nya kök! Här kommer att lagas många middagar och bjudas på goda viner!

Hemåt

Nu är vi påväg hem från Sälen. Det har varit sex fantastiska dagar där uppe men det ska också bli skönt att komma hem och få flytta in i vår nya lya! Det är rätt på flytt med en gång ikväll haha!





Härlig semester med Rickards familj!

Längdtur

Igår kväll så tog Rickard och jag oss en liten tur på längdskidor! Jag tycker att det gick bra för att vara första gången för mig och det var riktigt roligt! Annars så glider jag mest runt och dricker öl här bland fjällen. Livet är bra gött...








Morgontur

Idag tog jag mig en riktigt härlig morgon-PW på nästan två timmar! Solen lyser starkt och här uppe blir man lätt solbränd! Ett riktigt härligt sätt att starta dagen på. Senare så ska jag och B åka och sola oss medan hjärtat och de andra åker slalom. Hoppas att ni får en lika fin påsk som jag!



Hundfjället






RSS 2.0