Helg!



Nu tar jag helg! Jag önskar er en fantastisk helg! Vad ska ni hitta på? Jag ska åka till Sverige och umgås med familj och vänner, kolla mellon och dricka vin! Kalas vankas det också.

Puss!

H&M





Om jag älskar h&m? Svar ja! Billigt, snyggt och enkelt! Perfekt torsdagsshopping dagen innan löning! Den söta lilla hårkransen ska jag använda på jobbets maskerad imorgon! Jag hade tänkt köra hawaiitema i min outfit men orkar inte anstränga mig översrivet mycket så då får det bli guldkrans och någon schysst make up. Vad jag ska föreställa? Ingen aning.



Mitt hem i Oslo

Såhär har jag det hemma i Oslo! Jag älskar verkligen den här gamla charmiga lägenheten och jag har stortrivts i Oslo dessa år! Oslo känns mer hemma för mig än min hemort där jag växte upp och kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat! Hur som helst så är min lägenhet inte det allra mest märkvärdiga kanske, men det är vad man får för 14900NOK i månadshyra. Ja ni förstår varför nästan alla bor med en eller flera roomies i Oslo va?














Bajs

Vilken supermamma jag kommer att bli känner jag. Idag har jag provat på det här med att bli bajsad på! Joråsåattde... Det var kaskaddiarre och bajs överallt. Lillkillen avskydde dessutom duschen så en dusch fick man själv också. Livet ibland.

Mvh. Dagisfröken

Vilken tur att jag älskar kids då! Gammal bild.

Lillsyrran


Och hur snygg är inte lillsyrran då? Hon fyllde arton här om veckan. Och hur sjukt är inte det då? Min lilla lillasyster som alltid har varit så liten. Nu får jag ju börja ta med henne ut på krogen! Och hur kul är inte det, att äntligen kunna ta mojitos med min sex år yngre syster? 

Back in Oslo


Då är jag på plats i Oslo igen. Det brukar kännas skönt men nu vill jag bara vrida fram tiden så att jag flyttar till Uddevalla. Det är jobbigt att gå pch vänta ut något som ska hända. Det är påfrestande att pendla varje vecka, men så är det när man är kär!

Den här veckan är jag inte alls taggad på att gå till jobbet trots att jag har varit sjukskriven i en vecka i Sverige. Men det ändrar sig nog när jag får krama lite på barnen! Det är i alla fall oerhört skönt att vara frisk igen! Vi får väl se hur lång tid det tar till nästa sjukrunda;) Jag har aldrig varit så sjuk i mitt liv som detta läsår.


Lördagsförmiddag


Idag klev jag och Rickard upp i tid, efter att ha vänt på dygnet i en hel vecka och tog oss ut på en liten motionsrunda! Så himla skönt sätt att starta en lördag på! Och så är det ju urkul att göra sådant här tillsammans!

Puss på er.

På Stars&stripes





Ikväll så unnade vi oss en brakmiddag och drinkar på Stars and Stripes här i Uddevalla. Mycket trevligt! Mango daiquiri är bland mina favoriter! Friskt och uppiggande.

Happy friday people!

Fifty shades of Grey

Idag så var jag och såg Fifty shades of Grey. Eftersom att jag hade oerhört låga förväntningar på filmen så blev jag faktiskt positivt överraskad av den. Jag tycker att den var bättre än boken. Dock  så var den liksom boken ganska enformig och något långtråkig. Jag har hört att folk klagat på att den innehåller för lite sex, men jag tycker nog tvärt om. Det är ju alla sexscener (som dessutom är ungefär likadana allihop) som gör den just enformig. Annars så var den väldigt fint gjord och bra castad! 



Leja's café

Jag har blivit någon slags caféutprovare här i Uddevalla känns det som haha! Men det finns faktiskt ett jättestort utbud av små guldkorn i denna lilla stad! Idag så var jag och Rickard på Leja's nere på torget. Där kommer jag att hänga mycket när jag flyttar hit! Tjejcheckt puttinuttigull-café med massa hembakta goda bakverk! Och polkalatten var to die for! Åååh vad jag längtar efter att ta tjejfika där och fnittra och mysa! 

Och ja, jag har repat mig såpass bra i magen att jag pallade ett litet cafébesök runt hörnet idag! Man blir ju så oerhört rastlös av att bara ligga hemma! Men man är ju inte helt pigg altså...



Denna hembakta chokladboll med knäckkulor, namnam. Och latte med polka! Det krävs kreativitet att göra något så simpelt så gott.

Familjer på äventyr

Igår så såg jag på dokumentärserien Familjer på äventyr som går på svt. Där får man följa fyra olika svenska familjer på olika håll ute i världen. Det är en familj som har varit ute och seglat jorden runt i flera år, en familj som har dragit spontant till Nya Zeeland för att hitta "sin plats" att slå sig ner på, den tredje driver hotell i Brasilien och så har vi en sista som bor i Indonesien. 

Det har kommit upp tankar och funderingar från diverse föräldrar i denna serie om deras val och om det var rätt val eftersom att barnen inte får välja o.s.v. Speciellt de familjer som reser runt och vars barn kanske måste hemskolas och inte har en fast bas. Vad tycker ni?

Visst finns det för och nackdelar med allt, men jag tror mest att det är nyttigt för barnen att växa upp i olika miljöer och se olika kulturer. Tänk så många människor de möter på vägen och får lära sig att både nätverka och knyta kontakter i så tidig ålder! (De kommer att ha stor nytta av det i vuxen ålder). Jag tror att de barnen får en helt annan relation till världen som plats än oss som växte upp i medelsvenssonträsket (vilket också är helt underbart och en stor trygghet på ett annat sätt). 

Å andra sidan så är det kanske svårare för barnen som t.ex. seglar jorden runt att knyta djupa relationer eftersom att de aldrig får tid att lära känna andra vänner på djupet. 


SåJävlaSjukVa

Hej och hå vad det går! Jag har tillbringat helgen på diverse akutmottagningar och slutade på infektionsavdelningen. Kraftiga magsmärtor och dålig mage, jag har nog ta mig fan aldrig varit med om något värre! Värre än kräkningar! Hur som helst så är jag sjukskriven veckan ut, och är hemma hos hjärtat igen för att vila upp mig. Är det inte det ena så är det det andra, eller hur?



En sjuk Sabrine och en stöttande pojkvän. Herregud vad skulle jag göra utan honom?

Middagsbuffé

Jag och Rickard har just varit ute på middag på Köket här i Uddevalla. Världens godaste buffé och ett par drinkar! Vi passade på att dra hem innan alla Lasse Stefanzfans skulle överbefolka lokalen:) Imorgon så ska vi nämligen på förmiddagsutflykt till havet och motionera! Det blir skönt! 

Till Alla hjärtans dag så köpte jag en liten burk till mitt hjärta. Den har jag fyllt med små söta lappar med egenskrivna citat och komplimanger till honom. :)


Ur arkivet:


Middag på Egon med bestie. Denna läckra skinnväst som jag fick låna av henne typ hela sommaren var mitt favoritplagg (bodde i den ett tag)! Du kan matcha in princip allt med en skinnväst! Och hur snyggt är det inte då? 

Tre drömhus






Kära jultomten. Om jag lovar att vara lite extra snäll i år, skulle jag kunna få en sekelskiftsvilla till jul då? Gud vad mysigt!

Vigeland



Är det något som jag kommer att sakna i Oslo så är det denna fantastiska park som jag har som granne! Om ni någon gång besöker Oslo så får ni inte missa Frognerparken, eller Vigelandsparken som den heter. Knepiga (och berömda) statyer men främst en perfekt park att grilla i på sommaren, bästa parken för joggingrundor eller sköna kvällspromenader. Åh som jag kommer att besöka frugan i Oslo i sommar när jag bor i Sverige!

Tunisia



Sommarens resmål ser ut att gå till kära Tunisien som det ser ut nu! Det blir till att besöka släkt i Tunis, men också utnyttja min tillgänglighet till lägenhet vid havet i Sousse för att koppla av och bara vara! OM det blir skönt? Medelhavet i mitt hjärta.

We are girls


Rebecca&Fiona-klassiker som aldrig tröttnas på! Untz.

15.02.07




Det är lördag och jag sitter och myser hos mamma innan jag ska hämta R på jobbet för att åka och skriva kontrakt! Solen skiner och det är en kanondag! Ikväll blir det tacopaj och melodifestivalen samt en eventuell öl ute på Harry's. Trevligt!

Samernas dag

Igår var det ju samernas nationaldag. Jag vill passa på att gratta alla samer samt påpeka hur vackert deras joikande är! På jobbet så markerade vi dagen med att lyssna på samisk musik och käka renkött, och alla ungar blev helt till sig! Jag tycker att nordens urbefolkning förtjänar att firas.




Cirkeln

Här ligger jag alldeles för sent i säng som vanligt. Jag kommer att vakna som ett vrak imorgon och gäspa mig igenom hela dagen på jobbet. Turligtvis så är det fredag imorgon men vanligtvis så brukar jag gå hem efter jobbet och störta i säng. Då brukar jag sova ca tre till fyra timmar, och så fortsätter den onda cirkeln med att jag kommer lite sent i säng p.g.a att jag sov bort hela eftermiddagen och kvällen.
Jag är totalt utslagen nu för tiden. Jag behöver sol och värme så att min kropp kan fyllas med energi! 


Våren du är väntad med ditt ljus och din energi!

Kontraktskrivning

Hej folkens!
Jag vet att mycket har handlat om mig och R på sistone men allt i mitt liv har liksom kretsat kring oss nu, och så är det ju. Idag fick vi reda på att vi signerar kontrakt för en jättefin lägenhet i helgen! Jag dansar på rosa moln. Lägenheten har mitt lantliga drömkök och fantastisk planlösning samt totalt nyrenoverad. Och badrummet, love! Lägenheten ligger i ett hus med endast tre lägenheter i ett idylliskt villaområde. Vi kommer att ha både trädgård och egen stor terass! Rena rama svenssondrömmen på sommaren.

Jag blir småstadsbo och svensk igen, och i början var jag livrädd. Men nu är jag supertaggad! Jag får ju leva ihop med mannen jag älskar och det är värt precis allt. Och snart så kommer jag få känna på studentlivet också! Det blir himla spännande!

Jag kom förresten på att jag aldrig har bott ensam efter att jag flyttade hemifrån! Men mina år i kollektiv i Oslo har varit totalt fantastiska! I'm a lucky girl.

Arkivbild.

Havet

Åh! Magsjukan som visade sig vara matförgiftning/allergi är putsveck! Jag kan andas ut och leva normalt igen. Idag så har jag och Rickard varit vid havet och gått på IKEA. Myssöndag!








RSS 2.0