Du ljuvliga semester

Och så är jag där. Semesterns sista vecka. Jag skulle ha haft en vecka till, men jag lovade bort mig till den sommaröppna förskolan. Och det känns ändå helt okej med tanke på vilken supersemester jag har haft i år. Jag har ju hunnit gifta mig och varit på smekmånad! De senaste dagarna så har jag och Rickard mest varit vid havet och latat oss. Smält att vi är herr och fru och myst hemma. Välbehövligt. Och tro det eller ej, men det känns väldigt skönt att snart komma tilbaks till vardagliga rutiner igen. I vanliga fall så brukar jag ha riktig jävla söndagsångest två vevkor innan jag börjar jobba, men i år så accepterar jag läget och det faktum att det snart kommer en ny semester. Och jag är lyckligt gift och nya äventyr väntar resten av året. Det känns väldigt bra. Det är nästan så att jag (vågar jag ens skriva det här?) längtar till oktobermörkret och att sitta med tända stearinljus i vardagsrummet och burra in mig i mysiga filtar framför något läskigt spökprogramm. Eller till jul, världens vackraste familjehögtid. Familjen. Jag älskar familjen. All tid jag spenderar med just familjen är så guld värd. Och familjen kommer alltid först. I alla lägen. I familjen finns vi för varandra. Jag ska banimej tatuera in ordet. Familjen. Och tänk att jag och Rickard är en familj på riktigt nu. Familjen Johansson. Känns både svensson och alldeles underbart. Vi är rötterna till en framtida större familj. Wow. 
 
 
 
 
 

Rhodos

Vi hade det alldeles fantastiskt på Rhodos! Om vi får lov att klaga på något så skulle det i så fall vara att vi valde ett alledeles för stort och opersonligt hotell. Bufféer, drinkar och massa vardagslyx är inte lyx för mig. Lyx för mig är att kunna infinna sig i lugnet på en lugn strand och att inte dela frukost med 500 pers. Men hotellet i sig var jättefint. Vi hyrde en bil och körde runt hela ön vilket var det bästa på hela resan. Då hittade vi badvikar vi aldrig hade sett annars, och otroliga bergsvyer i gömda små bergsbyar där vi blev bjudna på inhemsk mat och dessert. Bort från det turistiga... Plötsligt så blev Rhodos inte bara en turistö med en massda bortskämda svenskar. Vi hade 35 grader varmt och strålande sol varenda dag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yoghurtkvarg

Jag har funnit min nya frukostkärlek. Något som nästan inte innehåller några kolhydrater, masss protein och dessutom är laktosfri! Den har helt enkelt allt jag letar efter. T.o.m gudomlig smak.


Lycka

Hej mina kära.
Nu har vi landat hemma efter bröllop och bröllopsresa. Vi smälter fortfarande det faktum att vi nu är äkta makar och jag går på rosa lätta moln. Det går inte att beskriva känslan. Bröllopet blev ett riktigt sagobröllop och det var den lyckligaste dagen i mitt liv. Jag kommer alltid att minnas tillbaka med glädjerus och tårar. Tack alla som kom till vårt bröllop för OSS. Det var verkligen helt otroligt. Så mycket kärlek och omtanke.
 
Fler bilder från både bröllopet och resan kommer...
 
Foto: Susannah Ståhl
 

Nervöst

Nu är det så himla nära! Såhär dagen innan så har jag yrat omkring som en förvirrad höna. Men samtidigt som stressen väller över mig så njuter jag på ett sätt verkligen till fullo. Min blivande har precis åkt till sitt föräldrahem och jag har förberett för tjejkväll med brudtärnorna. Vi ska fixa oss och dricka rosa bubbel ikväll för att lugna nerverna! Det sägs ju också att brudparet för med sig otur om de sover ihop natten till bröllopsdagen. Tja, skrockfull som jag är så vågar jag inte ta risken utan spenderar natten med tjejerna i stället!

Små gåvor i form av doftljus som tjejerna ska få ikväll:-)

Min möhippa

Igår blev jag rejält överraskad, även om jag hade haft mina misstankar om att något skulle hända igår. Dagen startade med att Rickards vänner kom inrusandes klockan åtta på morgonen som planerat för att väcka honom och starta hans svensexa. Det var hur roligt som helst att se hans reaktion på hans utstyrsel som fick han att se ut som en manlig strippa i polisuniform. Men jag måste medge att han såg rätt nöjd ut! Hur som helst så hade killarna ölfrukost här och jag bjöd på kaffe (såklart! I vårt hem går det åt ca 3 paket kaffe i veckan). 
Grabbarna drog och jag var ensam kvar. Trodde jag.
 
Runt lunchtid så ringde mamma för att tala om att hon och hennes man var påväg till mig för att lämna en grill som jag och Rickars skulle få. Sagt och gjort. De dök upp en stund senare med vår grill som vi bar upp på altanen. Jag bjöd på kaffe och vi satt och tjatade. Jonas, som han heter sa att han gärna ville bjuda mig och mamma på restaurang denna dag för att ha en trevlig lördag med familjen. Men först var vi tvugna att åka hem till dem för att rasta hunden. Jag tyckte att de betedde sig mer konstigt än vanligt (haha) men jag viftade bort det ganska snabbt.
Så jag kläde mig och piffade till mig för ett restaurangbesök och så drog vi.
        När vi väl kom fram till mammas hus i på landet så noterade jag en bil som stod parkerad i på deras uppfart som är utformad som en liten rondell med en gräsplätt i mitten. Mamma sa irriterat att det var de nya grannarna som ställt bilen där då de håller på att såga och greja med traktorer på deras gård. Jaha, tänkte jag och klev in i mammas hall och möttes såklart av en sprudlande glad hund som hälsade. Helt som vanligt.
        När jag sedan kom in i köket så stod alla tjejer redo! Jag var nog i chocktillstånd i en timme efter. Det var liksom fel ansikten på fel plats, vid fel tillfälle. Men ändå så klockrent. Mina bästa närmsta tjejer.
 
Vi körde en massa lekar och frågesport om min och Rickards förhållande och jag blev tilldelad uppdrag som jag skulle genomföra under dagen. Vi åt en god tacobuffé hemma i mammas hus innan vi åkte till ett hotell i Vänersborg och badade badtunna, käkade frukt och drack goda noggerdrinkar med en vacker utsikt över Vänern. Det var verkligen sjukt avslappnande och galet ttevligt att sitta där och prata om livet och catcha upp med varandra.
Jag varvade sedan hela dagen med uppdrag som att fråga efter musraketer på Ica och att fylla en bok med äktenskapsråd av främmande personer. Kvällen bjöd även på tapasrestaurang, drinkar i  överflöd och ölhäng. 
        Vi avslutade kvällen med att jag och Anna mötte upp våra män hemma i Uddevalla och drack lite öl med dem innan vi alla drog hem. Det var kul att få höra om hur Rickards svensexa i Göteborg hade varit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0