Endorfin

Godkvällers! Jag har just lagt mig tillrätta i sängen och är sjukt stolt över att jag tog mig ut på en powerwalk trots att jag in princip hade bestämt mig för att ha en latdag. Men sedan så inser jag hur dåligt jag skulle må om jag inte rörde på mig. Jag kan riktigt känna hur endorfinerna släpps lös i skallen på mig när jag springer, går raskt eller pumpar på gymmet. 

För övrigt så har jag jobbat idag. Nu är veckan innan tre veckors semester påbörjad(:D) Oj vad jag ska njuta av min semester! Blir en sväng hem till familjen,  troligtvis Barcelona och västkusten med Sandra. Lite chillidill sådär va. 

Bra helg







Prideparad, fest, vänner, shopping och kaffe. Kunde inte blivit så mycket bättre. Denna helgen blev nästan för bra. Bra uppladdning inför sista veckan innan SEMESTER

Love is love


Något som jag brinner väldigt mycket för är att man ska få vara den man är och att man ska få vara vilken sexualitet man än är född till. Jag är så oerhört trött på inskränkta homofober och människor som fortfarande tror att t.ex. homosexualitet är en sjukdom. Det är ju helt absurt och jag kan inte förstå hur de kan vara nöjda med sig själva som personer. Homosexuell, bisexuell, transsexuell, heterosexuell eller fuckings asexuell om så är... Man är den man är och man är kär i vem fan man vill. Ingen annan har rätt att kritisera vem man älskar. Ingen jävel har rätt att kritisera vem man är. Kärlek är kärlek oavsett. Och den är lika fantastisk och lika stark i alla former.

Jag vill säga till alla som någon gång har kritiserts som människa på ett sådant sjukt sätt: Fortsätt att stå på dig! Våga vara du! Orka vara du, och fortsätt att älska! Det är sjukt att du ens ska behöva gå igenom all skit men du är en hjälte, och en symbol för en bättre och fredligare värld. Och det är något att vara stolt över.

Gubbar


Åh. Jag hade vägarna förbi matbutiken runt hörnet på vägen från jobbet och köpte två stora korgar norska jordgubbar för 19.90/stk. Jag säger bara shiiiiiiiet vad underbart. Dessa smakade exakt som jordgubbar ska smaka. Plus lite bättre. Riktigt söta. Rena rama godiset. Dessa ska jag leva på fr.o.m nu. 
Jordgubbar är dessutom sunt och fullt med både järn och antioxidanter! Passa på innan de försvinner... Och det bästa är att de funkar lika bra utan att doppas i choklad eller med vaniljglass.

Ölvågen

Gårdagskvällen slutade i en liten lätt ölvåg i goda vänners lag. Vi hängde hemma hos A och E innan vi drog till BLÅ. Sjukt nice uteställe för folk som gillar folk! 

Vi fick också bestämt att vi ska dra ihop en tjejgrupp och lira lite basket. Det ser jag fram emot! 

Nu sitter jag på jobbet och har lunch. Tomat och banan är goda och sunda grejer. Jag brukar alltid äta något väldigt lätt så som grönsaker eller knäckebröd till lunch, och så äter jag något mer att stå sig på till middag hemma. Det funkar jättebra för mig! 




Kära söndag


Underbara söndag! För en gång skull så njuter jag av att det regnar. Jag klev upp tidigare idag och gav mig ut på en joggingrunda. Kom hem och gjorde mig en god äggfrukost och kaffe och har nu slängt mig på soffan. Söndagar är heliga. 






Cosy


Här sitter jag och frugan och myser såhär på midsommardagen:-) Vi och Natalie har varit ute och cyklat runt halva stan ikväll. Käkade nachos på Café løkka, nice som bara den! 

Glad midsommar!


Jag vill passa på att önska er en fin midsommarafton! Passa på att njuta av nuet och ta hand om varandra! Själv så tänker jag bära blommor i håret och fira med andra svenskar här i Oslo. Eftersom att norrmännen inte har denna fantastiska högtid så skapar vi svenskar den även här:-) 

17.06.14

Herregud så effektiv jag har varit idag! Jag kom hem från jobbet och gav mig ut och sprang med en gång. Kom hem igen och bokstavligt talat hoppade in i duschen för att sedan åka iväg på en personalmiddag. Allt detta på två timmar. Inte illa för att vara jag som i regel är seg och trögstartad när jag ska göra något. Kom hem från middagen för en stund sedan (som var på Egon restaurant på Ullevål), och ska snart lägga mig. Imorgon så tänkte jag gå upp och springa innan jobbet. Jag märker mer och mer att jag mår så mycket bättre av att röra på mig varje dag. 


Låt mig


Godkväll, och så var måndagen gjord. Tack och lov. Idag så har jag gjort det vanliga; jobbat, ätit ägg ( är så jävla trött på ägg) och tränat. Jag har också försökt påminna mig själv om att jag skiter fullständigt i vad andra tycker och tänker om mig och mina val. Ta mig för den jag är, eller fuck you och låt mig bara göra. Prata gärna bakom min rygg, kom och lek trevlig om du vill, men tro inte att jag inte bara skrattar inombords. Ungefär så va. Men mest av allt så är jag glad över att ha så många fantastiska människor omkring mig, som orkar stå ut med mig:-)

Panghelg

Vilken panghelg jag har haft! I fredags så blev det båttur i Oslos vackra skärgård med räkbuffé och öppen bar ombord. Det var hur trevligt som helst och jag mötte många nya ansikten! Fördelen med att dra på såna här evenemang själv är att man blir öppnare och duktigare på att mingla runt;) 

Igår så sov jag bort halva dagen (bakfylla borde bannas) och började bli mer lik en levande människa först på kvällen. Då mötte jag upp Maria för ett glas på bryggan innan vi mötte upp Sandra, Natalie och ett par snubbar för att se på fotbollen och dricka öl. 

Idag har vi hängt vid havet och solat. Perfekt bakishäng! 



Våga vara

Ibland så kommer jag att tänka på hur jag har totalförändrats som person genom de senaste åren. Om mina gamla kamrater och bekanta skulle träffa mig idag så tror jag att de flesta skulle bli förvånade. Det är ju såklart en del av livet att förändras, men jag är verkligen som en helt ny människa idag än för ett par år sedan. Både ut och invändigt. Jag tror också att det är nyttigt att våga förändra och förändras. Att våga ta in nya intryck och suga åt sig alla sortes inspiration. Att följa sitt hjärta, magkänsla och sina åsikter och framförallt: stå för sina åsikter och hur man handlar.

Våga vilja, våga förändra, våga vara ditt bästa jag. Våga vara hundra procent du.


Gay

Vart jag än går här i stan så ser jag fler och fler gaypar. Jag blir alldeles lycklig i hela kroppen, för det betyder att vi har gått ännu några steg i rätt riktning. Jag har sett fler gaypar än heteropar på sistone. Och många lesbiska par, vilket jag inte sett något av alls förut. Jag tycker det är fantastiskt att fler vågar visa vem man är öppet. För man är den man är. Och det är varje människas rätt att få vara den man är. Love is love.

Länge leve regnbågens flagga!

Back to life

Tillbaka till Oslo, tillbaka till verkligheten. På något vis så går det enkelt nu, vardagen och jobbet (som jag trivs superbra på). Snart så är det semestertider, och i helgen så har jag hunnit göra upp en ny plan för mitt liv. Eller snarare nygammal. Allt jag drömde och kämpade för gick lite i kras när jag gick in i min depression förra året. Men jag kommer igen och jag klättrar upp i min egen takt. Nya tag. Det fixar jag. 

Jag och världens vackraste Freja i helgen.

Familia

Jag har nu anlänt på svensk mark och myser hemma hos mamma. Familjemys är bäst<3 Ha en fin lördag alla!




Sverige


Idag så var det Sveriges nationaldag och jag känner att jag vill hedra Sverige eftersom att det är landet som ligger mig varmast om hjärtat. Sverige är landet som jag föddes och växte upp
I. Sverige kommer alltid att vara hem för mig, mer eller mindre. Vart jag än i världen står. Jag är stolt över att vara svensk. Jag är stolt över mitt svenska pass. Och jag är stolt över att vara afrosvensk. Jag kommer alltid, på ett eller annat sätt, att representera Sverige. Vårt fina lilla lagoma mellanmjölksland. Swiiiiiiiden.

Dagens insikt:

Från och med idag så slutar jag att ta livet seriöst och på fullt allvar. Jag kommer ändå inte att komma ur livet levande. Vad gör det om jag har en mage om hundra år när jag ändå ligger i graven? Ingen jävel kommer att minnas mig ändå. Yolo folkens. Vet ni vad? Kör bara. 

Fångar på jorden

Varje dag så undrar jag hur länge till jag kommer att orka vara en fånge i samhället som vi alla lever i. Är det bara jag som känner att samhället inte gynnar mig fastän jag gynnar samhället och in princip säljer min själ för det? Är det bara jag som känner att jag inte får ut något av att själv bidra? Det samhället har bidragit med till mig är stress, ångestattacker, utseendefixering och depressioner. Vi är alla arbetsmyror vare sig vi vill eller inte. Som parasiter. Vi betalar med både tjänster och pengar för att bo på vår egen jord. Bra eller dåligt, tja jag vet inte. Världen skulle antagligen inte fungera på något annat sätt. Nej, nu ska jag släcka lampan för att sova så att jag orkar med att gå till mitt jobb som jag måste gå till för att få råd att bo på denna jord. Mitt jobb må vara betydelsefullt eftersom att jag bidrar med att lära ut till barnen om hur denna värld fungerar så att de kan växa upp och få sig jobb som de måste gå till för att överleva samhället. Vi lär dem att bli precis som vi. Arbetsmyror och fångar i detta samhälle. Peace.

RSS 2.0