Snails

Igår var vi ute och åt med Ida, Hampus och Mikaela på en fransk restaurang efter att vi varit och bowlat. Vi provade på sniglar för första gången i våra liv och jag måste säga att det var delikat! Det bara smalt i munnen (nästan godare än räkor) och tillsammans med vitlök och örter så var det fantastiskt gott! Det kändes lite konstigt att tänka på vad det var jag åt bara, men varför skulle det vara mer äckligt än andra skaldjur som musslor och havssniglar t.ex.? 

Att bli överkörd

Ja så var det min tur. Nu har jag lärt mig. Jag har lärt mig att aldrig mer lita på privata småföretag eftersom att jag bara har dåliga tidigare erfarenheter. Den här gången var inte annorlunda. Tyvärr. Det är synd att det finns så många som kör med sina anställda och i vissa fall t.o.m. blåser unga förväntansfulla människor. Detta gör ju att seriösa och duktiga småföretagare drabbas. 
 
Hur som helst så skulle jag ju börjat jobba för P.wallgren AB (ja jag går ut med företagsnamn för att varna andra i göteborgsområdet för detta oseriösa företag) den här månaden på ett flyktingboende som de ska öppna. Om de ens öppnar. Jag har blivit lovad flera startdatum med flera förseningar för att det hela tiden "kommer något i vägen" eller "blir förseningar p.g.a möten med kommunen". Jag är nu så trött på detta struntprat att jag redan idag har fixat mig ett annat jobb. Jag kommer att jobba på förskola och vika lite i grundskolan nu. Och det blir bra. Jag längtar efter att Wallgren ska ringa mig med besked om startdatum så att jag kan få säga "Vet du vad, jag växer inte på träd. Någon annan hann före". Man måste stå på sig och inte låta någon köra med en för att en chef är mycket äldre och mer erfaren! 
Jag fixade liksom så att jag slapp uppsägningstiden på mitt förra jobb för att kunna vara tillgänglig för dem! Inte okej någonstans!

Klänning kirrad

Jag har just klickat hem en bröllopsklänning för under tusenlappen! Jo det är helt sant! Ebay var nog det sjukaste jag har sett. Vilka priser. Kvalitén är förmodligen inte den bästa men det är ju bara EN dag det handlar om! Och om det nu skulle vara så att klänningen ser för jävlig ut när den kommer så var det ju knappt några bortkastade pengar i alla fall med tanke på vad brudklänningar brukar ligga på... Jag är så sjukt förväntansfull! Jag undrar hur lång tid det tar att frakta den från USA? En vecka? Tre veckor? Jag har noll koll. 
 
För övrigt så rullar det på med bröllopsplanerna. Det är mycket på gång. Personalstyrkan är nästan färdigställd och jag tror att det kommer att bli så bra! Det är så himla skönt att kunna släppa alla mina kontrollbehov över hur allt sköts runt omkring på vår stora dag. I stället så har jag överlåtit det jobbet till några andra tjejer som jag litar på. Det är ju ändå ganska mycket som ska skötas under bröllopsfesten. Bufféerna, disk, baren, plock, varumottagning o.s.v! 
 
Om ett par månader skickas inbjudningarna ut. Heja heja!
 

Magi

Igår var jag och Rickard och vandrade i skogen på Emaus! Det är helt fantastiskt fint där ute. Och med all snö som lyser upp så blir det ju magiskt! På kvällen så åkte jag ut och tog en ridtur med K i skogen. Gissa om det var magiskt att galoppera i den knastrande snön i månskenet;) Jag märker verkligen hur mycket bättre jag mår nu när jag rör på mig varje dag. Jag blir mer effektiv med allt i vardagen och har en massa överskottsenergi som jag kan lägga på typ hushåll och jobb! Hur smart!? Motionera mera!





Framtidsplaner

Jag tänkte dela med mig lite utav mina framtidsplaner och små drömmar. Mål och riktlinjer. Jag tycker redan att mitt liv är ganska komplett som det är men för mig är det viktigt att aldrig stanna och trampa på samma ställe i livet. 
 
 
JOBB
Jag är inne i ett jobbyte just nu. Snart börjar jag jobba med ensamkommande flyktingbarn/ungdomar och det ska bli jättespännande! Om allt går som jag vill och jag trivs så kommer jag att stanna där ett bra tag tror jag. Jag har inga planer på att studera som det ser ut just nu, utan jag har valt att prioritera annat detta året (dock får vi se om ett år eller två). Jag följer alltid min magkänsla och gör som jag själv känner. I slutändan så finns det inte en människa på jorden som kan påverka mina val och prioriteringar. 
 
 
BRÖLLOP
Jag gifter mig nu i sommar! Det kommer att bli helt fantastiskt och jag önskar att jag bara kunde spola fram tiden. Jag längtar att få gå fram till altaret tillsammans med mannen i mitt liv. Inför bröllopet är det hur mycket som helst som ska planeras. Det är 110 bjudna gäster och det är inte gratis vilket betyder att vi just nu är inne i en sparasparaspara-period. Vi måste prioritera bort vissa nöjen som vi vanligtvis unnar oss så som att äta ute varje helg, shopping och en massa dyra impulsköp. 
 
 
HUS
Nästa steg efter bröllopet är att spara ännu mer pengar och leva ännu snålare. Vår lilla dröm är att köpa oss ett mysigt radhus här i stan. Ett radhus passar oss perfekt just nu. Inte riktigt lika mycket meck som en stor villa, men ändå egen uteplats och utrymme för en liten familj. Jag är säker på att vi kommer att klara det. Jag skulle vantrivas i ett stort lägenhetsblock efter att ha bott där vi nu bor med stora grönområden och uteplats...
 
 
FAMILJ
Familjen kommer alltid först! Mitt mål är att fortsätta prioritera familjen lika högt som jag gör idag. Jag försöker att övertala Rickard att skaffa tillskott i form av ett djur på fyra ben och mycket päls i familjen. Han gillar inte katter. Och hund har vi ingen tid till (frågan är om vi någonsin kommer att ha det?). Djurvän som jag är så saknar jag att ha något att ta hand om. Vi har inga barn än, och en katt skulle ju passa oss perfekt! 
 
 
PERSONLIGA MÅL
Slutligen så var det ju det här med mig själv också. Jag kommer att prioritera mina fritidsintressen högre än jag gjort de senaste åren just för att jag mår så mycket bättre när jag får syssla med de! Ridningen har jag tagit upp och jag kommer att fortsätta med hästarna. Något som jag också har lust att engagera mig mer i är min andliga ådra. Naturen, måla, skriva och meditation är något som jag tror att jag behöver få in i mina vardagsrutiner för att bli mer balanserad i mig själv. 
 
 
Vad har ni för drömmar och mål?
 
 

Kökshylla


Idag blev jag äntligen med en ny kökshylla. Vi har så ont om förvaring i vårt kök så den här hyllis (för endast 99:-!) från självaste IKEA passade ju perfekt att ställa diverse saker som inte fått plats i skåpen i! Fler ting har kommit upp och jag funderar på att köpa en till hylla att ha bredvid! Både praktiskt och snyggt med hyllor i plåt! 

Idag har varit en riktig familjedag och mamma, styvfar, syrran och Emelie med hund har varit här hela dagen! Det är så  himla trevligt med fullt hus :-) 

Hörde jag middag?


Åh vad den här helgen har varit skön. I fredags så köpte vi ny tv (gissa om mannen är glad...) och så vart vi på middag hos svärisarna på kvällen. Vi kom i säng sent och sov ut i lördags. Vi myste runt hela dagen igår (lördag) och på kvällen for vi till Rickards vän med sambo på middag. Det är sjukt trevligt att lära känna nya par! Det blev sent och vi sov ut även idag. Idag var jag på middag hos mamma en sväng! Det har verkligen varit en helg för Sabrine med så många middagar ;) 
Jag hoppas att er helg har varit lika härlig! 

Judith

Igår åkte jag med Amanda och hennes pållar till ridhuset. Jag fick prova deras fantastiska sto Judith som är en dröm att sitta på! Tanken är att jag ska rida henne nu, och jag är så sjukt taggad på att komma igång ordentligt nu! Judith är dessutom en perfekt läromästare med högklassig bakgrund för mig som är tillbaks från ett uppehåll från ridningen! Det var så himla roligt och det gick så himla bra trots fjorton minusgrader! 




Föreläsning

Ikväll var jag på en grym föreläsning av företaget Active i Trollhättan, om kropp hälsa och den hållbara människan! Det pratades mycket om hur vi skapar förutsättningar för att lättare kunna ändra våra vanor och ovanor. Jag tycker att fler arbetsgivare borde ha obligatorisk närvaro på föreläsningar som denna då det är superviktigt för att styrka folkhälsan i arbetslivet. Speciellt för att förebygga arbetsskador och bibehålla sin mentala styrka. Människan rör på sig alldeles för lite idag. Och de som rör på sig gör det oftast på fel sätt. Idag fokuserar man mer på explosivitet och styrka än de djupa osynliga musklerna och kondition som är ännu viktigare. Faktum är att ju bättre kondition du har ju mer orkar du med dina dagar på jobbet. Oavsett vilket jobb du har. Du blir inte lika trött och irriterad. Kort och enkelt sagt. Visste du att vi sitter ner ca 90% av dagarna? Visst är det skrämmane med tanke på vad våra kroppar är skapta för? Att röras på! Allt detta vet ju de flesta redan men vi måste bli bättre på HUR vi verkställer och ATT vi gör det. Mycket intressant föreläsning.
 
Jag tycker att det är oerhört kul att man satsar mer på folkhälsan idag då den faktiskt har blivit ett problem. Hälsan är lika viktigt oavsett vad du väger och vad du har för förutsättningar. Jag måste också tänka mer på det i vardagen! 
 
 
 
Active i Trollhättan har både kurser, utbildningar, hälsomottagning, behandlingar och massa annat! Kika in HÄR vetja!

Nytt jobb (skrytvarning)

Jag har gjort det igen. Och jag är så otroligt stolt över mig själv. Den här gången var jag på intervju för ett (för mig) drömjobb. Jag har länge tänkt på att jobba med människor som är utsatta eller har sociala problem. Det är ju det här som jag har tänkt plugga för! För drygt en vecka sedan kom ett samtal från min blivande chef att jag fått tjänsten jag sökt. Fast tjänst på ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Jag kommer att ha ansvar för planering, dagliga aktiviteter och läxhjälp samt vägledning för ungdomarna. Jag ser fram emot att möta de och det ska verkligen bli jättespännande fastän jag inte vet vad jag har gett mig in på! Men jag är alltid vass och fixar de jobbiga trösklarna. Jag själv tror att jag har mycket att bidra med på ett flyktingboende. 
 
Bekanta frågar ofta mig hur jag lyckas, hur jag kan ha haft så många jobb trots min unga ålder och trots att jag inte har någon högskoleutbildning. Jag får också frågor hur jag förbereder mig för en intervju. Jag har varit på ett dussintals intervjuer under min livstid och har aldrig förberett mig för en enda. Inte någonting. Jag har alltid traskat dit, varit hundra procent mig själv och svarat på frågorna. Jag har väldigt lätt för att få bra kontakt med människor och det tror jag gynnar mig. Sedan så har jag endast sökt jobb som jag själv tror skulle passa mig väldigt bra och som jag har personlighet och kvalitéer för. Och tro mig, en arbetsgivare märker det redan vid intervjun. De märker om du är äkta eller inte. De märker också om du vill jobba eller bara söker för att tjäna pengar.
 
Jag har också lagt många timmar på att få till ett bra personligt brev. Vad hade du som arbetsgivare velat veta och vad hade du helst inte velat läsa i ett personligt brev? På sistone har jag också skrivit verkligen ett personligt brev till varje företag och inte kopierat upp samma till alla. 
En till fördel för mig är också att jag bott i Norge och provat på olika typer av jobb där. Både innan och under tiden i Oslo så har jag jobbat som ridlärare, hästskötare, servitris, bartender, cafébiträde, IKEAmedarbetare och barnskötare samt vikarierande förskollärare. Jag har också satt mig in i filmvärlden p.g.a mitt brinnande teaterintresse sedan barnsben, och fått olika erbjudanden om både reklamfilmer och kortfilmer samt sketcher. Vissa skamliga och andra riktigt seriösa. Det är nyttigt att prova på olika branscher innan man vet vad man verkligen vill. Och följa sin magkänsla.

Gott nytt!

2015 var ett år med många med och motgångar som alltid. Höjdpunkten var helt klart min och Rickards förlovning vid tolvslaget på nyårsafton 14/15. Igår var alltså får första förlovningsdag. Det har hänt väldigt mycket under året. Jag har åkt skidor för första gången i mitt liv, varit på Kreta med Rickard, flyttat från Norge till Sverige, blivit sambo och lärt känna en massa nya roliga människor! Jag har också fått nya vänner för livet och tagit tag i mitt hästintresse igen. Jag har heller aldrig varit så sjuk som detta året. Jag har varit mer sjukskriven än på jobbet under hösten som var och jag har nog aldrig mått så dåligt haha! 
 
Nu ser jag fram emot ett nytt år. Jag förväntar mig att utvecklas lika mycket som människa som jag gjort under 2015. 2016 är också året då jag blir fru Johansson-Chaabane och det är också året då vi kanske skaffar oss en ny lägenhet. Spännande!
 
I år har jag inget nyårslöfte. Jag lyckas aldrig att hålla de ändå,
 
 
På självaste nyårsafton så hade vi Maria och Johan samt två vänner till dem över på trerättersmiddag och bubbel! Vår nyårsmeny bestod av skagentoast, fläskytterfilé med pressad potatis i tryffelolja samt stekt sparris med rödvinssås och kall bearnaise och kladdkaka med centerchoklad, daim, hallongrädde och bär. Det var längesedan jag åt en sådan god middag och hemlagat är banimej godast! Min man han kan. 
 
 
 
 

RSS 2.0