Söndagsångest

Hej söndagsångest. Hej riktig söndagsångest. Men kul hade vi! Ikväll blir det bio med frugan för att dämpa ångesten. After Earth med Jaden och Will Smith! Me like.
 
(Maria, det är tur att jag har dig som tar bilder som jag kan sno till bloggen, haha! Förlåt♥)

Shop til you drop

Idag så har jag varit ute på vift hela dagen. Jag har blivit iPhone 5-ägare, köpt fel lampor till badrummet, shoppat kläder så att jag svimmar av, fikat med Maria och sedan fikat en andra gång med Maria och Sandra. Och nu på kvällen så köpte jag och Sandra hem thaimat från vårt favvoställe på gatan. Kanondag! Resten av kvällen ska jag sitta med viktiga worddokument medan andra är ute på krogen;) Jobbar man imorgon så gör man. Men imorgon kväll så är det all in med favorittjejerna♥

Barca barca?

Åh, jag och Sandra drog fram våra spontana sidor ikväll och pratade på att åka bort i några dagar i sommar. Barcelona eller Paris verkar stå högst på listan... Åh jag vill, jag vill, jag vill... Fan vad vi förtjänar att unna oss. Faktiskt. Dock är det mycket som krockar för mig (som vanligt). Glöm aldrig att Sabrine alltid är dubbelbokad haha! Det är en sida jag har att jobba på hos mig själv. Jag lyckas ofta med att dubbelboka mig och ta på mig alldeles för mycket. Någon som känner igen sig?
 
 

Life

Det känns som att jag fick den där sparken som jag behövde idag. Ni vet känslan när man äntligen får något för hur mycket man kämpar. Idag rullade det in en nice summa pengar på kontot (behövligt till framtiden), jag har en livsplan, Natalie flyttar in i vårt minikollektiv i höst (dock trist för oss att Fia flyttar), Nina kommer på besök  nästa helg (woop woop), jag blir med iPhone, o.s.v o.s.v... 
 
Annars idag då? Dagen ja...har bara jobbat. Kaos på jobbet idag också. Polska turister som inte kan engelska. Kommunikationssvårigheter. Men det går. Allt går. Haha.
 
Idag är det inte varmt väder som igår! Igår var det sjukt nice, så jag och Sandra drog till Operahuset med en varsinn Frozen Yoghurt och satt sedan där i någon timme och pratade om livet...
 

Finbesök

Det har varit en effektiv dag idag! Kl 9 imorse så anlände Natalie hit. Hon hälsade på och kikade på vår lägenhet inna vi drog på jobbjakt på stan. Det har gått finfint, med hennes butikserfarenhet och utbildning så kommer hon långt här i Oslo! Vi har också hunnit med att luncha på Peppes Pizza, ätit underbar italiensk glass och njutit av solen. En perfekt sommardag! Promenad på stan hela dagen med ett avslut ute i Sandvika och doppa fötterna i havet.

Detta kaos

Herrejesus. 
Ond rygg. Kaos. Mycket folk. Lite personal. Första dagen jag fick äran att ta stekingen (laga maten och se till att allt är påfyllt åt allt och alla) på jobbet, och det var såå mycket att göra. Men no stress. Jag är ju bara en människa, eheh... 
 
Haha!
 
Ska försöka att lägga mig snart. Ska upp tidigt igen, för imorgon bitti kommer Natalie på besök i Oslo och vi ska ut på jobbjakt åt henne! Har inte träffat henne sedan stalltiderna, så ska bli kul!
 
Jag och min före detta arbetskollega Dudo:-)
[Foto av Anna]

Hej.

Ett hej från mig innan jag sticker till jobbet. Jag försökte att ordna ett videoblogginlägg men det blev lite fail. Kanske lägger ut det för skoj skull en annan dag. Pöss.

På banan

Nu känner jag att jag kanske är tillbaka på banan igen. Jag har lärt mig att koppla bort alla känslor jag känner i vardagen och bara köra på. Det är absolut inte bra i längden, men nu för stunden så funkar det. I helgen så har jag hängt med Sandra och Maria, mina fina. I fredags så drack vi massa vin här hemma hos oss innan det blev en liten utgång till Lawo. Nice ställe det där. Dagen därpå sov jag bort hela lördagen innan Maria joinade oss på kvällen igen. Blev lite öl och vin framför en dålig B-skräckis. Idag tog jag och Sandra tag i oss själva (igen) och drog till gymmet för ett pass som mördade mina ben lite. Gott! Jag har just tryckt i mig bacon och resten av kvällen så ska vi kika på Prison break, världens bästa serie♥
 
 

Hemlängtan

För in princip första gången så känner jag riktig hemlängtan. Jag längtar hem. Hem till min familj, hem till allt som finns där. Hem till lugnet, hem till det som fanns där när jag lämnade det. Jag har aldrig saknat min familj såhär mycket som jag gör nu. Jag blir lätt nostalgisk och tänker tillbaka på old times. Good old times. Jag har det såklart jättebra nu och ångrar absolut inte min 'emigration' till Norge. Men när mycket runt omkring är jobbigt, och det är en lite tuff tid; så längtar och saknar jag extra mycket. Kanske är det tryggheten i hemma som jag längtar till i svårare tider. Hemma är ju också Oslo. Men inte på samma sätt som hemma hos familjen i lilla Trollis. Tack och lov så bor jag ju inte i världens ände, och kan åka och hälsa på någon helg! Hade jag bott i världens ände så hade jag säkert klarat det... men känslan att få komma hem och bli lite ompysslad av familjen är ibland storslagen:-)
 
Haha på tal om Old times... Här är jag, Sandra (numera min roomie) och vår gamla klasskamrat Sandra.B som typ 15/16-åringar... Afrofrillan har hängt med periodvis ett tag altså. Tror detta är början på min afro-afro-period!
 

Vaknade du sen eller...

Sommaren. Min absoluta favoritårstid. Men samtidigt så hatar jag den mest av alla. Det är dags att leva på tonfisk och bönor igen, och ta ett rejält krafttag! Jag vill inte behöva ha panikångest varje gång jag ska gå utanför dörren och man måste visa så mycket av sin kropp, för annars dör man av värmeslag. Jag vill inte behöva tänka på hur jag bäst kan dölja mina valkar. Nej. Det är nog (igen). Dags för militär självdisciplin och inga undanflykter. Jag känner sådan ilska mot mig själv som misslyckas hela tiden. Jag själv är den personen jag är mest arg på i hela världen. Det ska inte behöva vara så. Men hur ska jag göra för att ens vara motiverad? Mitt enda alternativ är helt enkelt att koppla bort alla känslor hos mig själv, och bara göra. Jag får leva som en robot för ett tag. Njutning i livet? Vaknade jag sen eller, haha. Det får vara nog med jojo-bantning. Den här gången måste jag hålla mig nere. Nere, nere, nere.
 

Fresh

Idag på jobbet så fick alla som gick kursen en liten 'goodiebag'. Den innehöll finfina saker så som deo, duschcreme, shampoo o.s.v. Precis vad jag behövde! Haha. Och gott luktar allt också. Very fresh. Annars så har dagen varit lång och seg. Imorgon är jag ledig och det ska bli så himla himla skönt! Jag förtjänar det efter att ha jobbat mycket och hårt det senaste:-) 
 
Jag borde egentligen ringa tandläkaren imorgon, men jag är expert på att skjuta på det. Mina visdomständer växer så det knakar och käkarna säger aj...
 

Inte alls bitter

Goddagens! Jag ska snart iväg till jobbet för en kurs innan jag sätter igång mitt riktiga arbetspass. Idag har jag noll lust till att gå till jobbet men så är det bara. Koppla bort känslorna och inta roboten så funkar det ;) Det drygaste är ju att jag är hemma tolv inatt. Dagarna känns så sjukt långa då...

På kvällspromenad...

 

Världens bästa

Åh vad jag har världens bästa kollegor. Jag har haft en jättetrevlig middag på en jättefin italiensk restaurang, druckit en massa öl och haft en liten diskret söndagsfylla. Efter restaurangen så var vi ett gäng som drog vidare på ett utehak på Aker Brygge. Där tjatade vi en massa skit och bara hade det allmänt trevligt:-) Nu ska jag snart gå och lägga mig för jag börjar kl 8 imorgon bitti (för en gång skull). Sandra är hemma från Sverige nu också, det gör mig extra glad♥
 
Natti
 
 

Middag

Igår efter jobbet så drog jag till Maria. Vi körde värsta myskvällen med chips, choklad, cola och skräckfilm. Sedan satt vi uppe och snackade skit till halv fyra på morgonen. En riktigt sleepover á la 14 år haha! Men det var faktiskt skitmysigt och skönt att inte dra på krogen igår. Jag var så sjukt trött. 
 
Nu ska jag snart kila till T-banan. Jag ska på middag med jobbet. Det ska bli jättetrevligt att tjata lite med dem över ett par glas vin och god mat!
 
Jag lånar Sandras top som vanligt! Jag lånar alltid plagg ur hennes garderob, undrar om
hon börjar tröttna på mig som roomie snart?:) Den är i alla fall från H&M och är supersöt!
 

Fucking Åmål

Godkväll mina änglar! Ni är allt en liten trogen skara människor som följer mig här varje dag, det gör mig varm:) Jag ska försöka att vara lite mer varierande här så att det blir lite intresssantare för er! 
Idag har jag jobbat sent, så just nu sitter jag hemma och varvar ner lite efter jobbet. Jag har fått dille på folkkära popartister så som Darin, Marie Serneholt och Måns Zelmerlöw. Det får mig på riktigt bra humör, haha! Skön musik  att lyssna på medan man går igenom mail, checkar läget på facebook o.s.v. 
Jag fick just ett mail från filmproduktionsbolaget som jag ska på kurs med, med en massa manus som inspiration. Vi ska arbeta med olika utdragna scener (om jag förstår det rätt). Det ska bli så spännande! Plötsligt bland alla amerikanska manus i den långa listan, så snubblade jag över manuset till Fucking Åmål! Snacka om nostalgi... Me like! 
 
Snart ska jag gå och lägga mig, det är dags för jobb imorgon igen! Cash is king. Imorgon kväll så ska jag över till Maria på myskväll med skräckisar. Hur mysigt? Vi sparar vår krogenergi till midsommar!
 
Minns ni? Det var sjukt längesedan jag såg filmen...
 

Sporrar

När någon frågar mig vad jag har för planer med mitt liv så brukar jag bara berätta hälften. Just därför att jag är rädd för att få sneda blickar eller nedsänkande kommentarer så som att jag bara är ute och cyklar, o.s.v. o.s.v. Idag så pratade jag med en av mitt eget kött och blod och jag fick frågan om det verkligen var min plan med ett efterföljande skratt. Men vet ni vad? Det sporrar mig bara och får mig att gnistra till extra mycket. Jag vet vad jag vill just nu. Sedan om den planen leder mig in på helt andra stigar, det får vi se då... Men jag tänker inte dö utan att ha försökt att uppnå min högsta dröm. Livet blir ändå aldrig som man har tänkt sig. 
Varför ska jag skämmas för mina drömmar planer? Jag tror absolut att jag har det som krävs för att uppnå min dröm. Och det är det viktigaste. Det är inte att vara självgod eller ego. Det är att ha tron på sig själv. Du drömmer om något av en anledning.
 
 
 

Sommarplaner?

Hej och hå vad det går!
Jag hade en massa semesterplaner tillsammans med min Sandra, men jag fick illa tvunget nog byta semesterveckor p.g.a min kurs som jag ska gå i augusti. Så jag får helt enkelt smida nya planer. Hm, något tips på vad man kan göra? Egentligen så har jag nog bara lust att dra hem till familjen och chilla, träffa vännerna i Trollis, och dra på Liseberg och sådant... Får nog kanske bli så:) En vecka av tre kommer ju att gå åt till att vara i Stockholm och lära mig mer om filmskådespeleri. Jag är så sjukt taggad på det!
 
Förra sommaren så hade jag ingen semester, utan jobbade stenhårt hela sommaren. Men det var en minnesvärd sommar trots det!
 

Operahäng

Efter ett svettigt pass på gymmet så drog jag och Sandra ner till Jernbanetorget och mötte upp vår Maria. Vi gick till Operahuset och njöt av utsikten och solen. Det var nice att tjata en massa skit som bara vi kan göra:-)
 

Räklunch

 
Jag har just haft världens godaste lunch! Fia levererade en picnickorg rätt utanför köksfönstret fylld med räkor, majonäs, citron, diverse röror, parmaskinka, italiensk blandning med champinjoner soltorkade tomater och pestokryddrad fetaost, croisssanter och bröd. Altså, mums!? När hon säger "du får ta vad du vill av maten"... Gulle henne! Vad jag kommer att sakna henne när hon flyttar till Kambodja... Men oj  vad jag har anledning att åka dit sedan:D
Just nu sitter jag och väntar på Sandra. Vi ska ta våra magar och gå till gymmet. Ikväll så ska jag nog träffa Maria en sväng. Blir mysigt att se henne igen, det var längesedan! 

Vald familj.

När personerna i ens omgivning får en att må bra. I förmiddags så hade jag världens fetaste panikångest. Men så kom jag till jobbet där jag måste göra vad som måste göras, vilket får mig att tänka på annat. Träffa mina underbara kollegor och bara vara jag. Och vips så mådde jag prima igen! Jag älskar inte mitt jobb, men jag älskar allt runtom kring. Den goda stämningen, kollegorna och tjatet. Vi har faktiskt jävligt kul på jobbet!
Jag hade världens flyt på jobbet, fick skjuts av A (bästa A!) från jobbet, och så var jag hemma en halvtimme tidigare än vanligt. Det gjorde att jag hann träffa Sandra innan hon gick och la sig också! Det gjorde mig oerhört glad, min fru som jag nästan aldrig hinner träffa på vardagarna p.g.a våra jobbtider♥ Och nu så sitter jag och snackar med mina vänner därhemma i Trollhättan. Jag saknar dem fruktansvärt mycket. Jag längtar verkligen till min semester, då får jag lite tid till att hänga med vännerna därhemma. Blir fett!:D
 
Jag är verkligen världens mest lyckligt lottade tjej med de vännerna jag har. Vänner är den familj man väljer.
 
 

Hård helg

Oj oj oj vilken hård helg. Kom hem från Skåne i fredags, jobbade stresspass igår, ut på krogen och efterfest till 9 på morgonen idag. Livet är hårt haha. Vi drog ut ett gäng igår, som sagt, och vi hamnade på Dattera til hagen. Vi träffade trevliga bekanta och drack öl. Himla trevligt!
 
Vi passade på att roadtripa lite när vi väl var i Skåne... Havsluften är det bästa jag vet.

4 ur arkivet

1.
2.
3.
4.
 
Bild 1: Jag och älskade Maria. Våran första bild tillsammans, detta var på en fest och vi fann verkligen varandra♥
Bild 2: Båttur utanför Nessebar i Bulgarien 2011
Bild 3: Petter i Kungshamn 2010. Gissa vem som satte en rad i hans mick? *stolt töntigt fan*.
Bild 4: Nice utsikt från Ekeberg-utsikten i Oslo våren 2012.

04.06.13

Goddag! Jag ska snart bege mig mot jobbet. Jag tänkte åka lite tidigare än vanligt, så att jag hinner fixa med lite papper o.s.v innan jag börjar mitt pass. Då hinner jag äta en god lunch också, perfekt! Det är nog det bästa med att  ha mitt jobb. Ät så mycket du vill i personalrestaurangen, innan under och efter jobb! Inte konstigt att mitt kylskåp nästan är tomt titt som tätt... Jag behöver ju nästan inte köpa hem mat.
 
Efter jobbet ikväll så åker jag till Helsingborg, det blir en lång väg att åka/köra så sent. Men det ska bli helt underbart att träffa min lilla fina familj igen♥ Vi åker dit p.g.a studentfirande. Jag kommer inte att ta med mig datorn så uppdateringen här kommer på torsdag då jag är tillbaka i Oslo. Kanske dyker det upp ett eller annat tidsinställt:) 
 
Puss på er!

Parkhäng


Vård bättre i Norge?

Vad skulle vi egentligen göra utan våra trogna läkare som kan medicin? Idag så var jag på återbesök hos min husläkare, och alla proven viade bra idag så jag kan äntligen påbörja mitt normala liv igen! Jag har nog aldrig varit såhär rastlös som jag är idag. 
På något sätt så känns vården i Norge mycket smidigare än i Sverige. I Sverige så hade jag behövt gå till en vårdcentral och väntat i typ 8 timmar på att få komma till en sjuksköterska, medan här i Norge så har man en egen s.k. fastlege, altså en tilldelad/vald fast läkare som man  bokar tid hos och får komma dit och undersökas raskt, vad det än är. Är det något allvarligare än vad sin egen läkare kan hantera så får man en remiss till specialister. Jag upplever också att man slipper tjata på vården här. Men jag vet inte...
Det var bara en gång förra sommaren som jag blev nekad akutvård (vilket jag ansåg att jag behövde) här i Norge, p.g.a att de satte andra akutfall före mig (är väl också förståeligt men ändå), så jag skickades hem. Mina föräldrar fick hämta mig ända från Sverige, för att jag inte klarade av att vara ensam, och när jag kom till akuten i Sverige så lades jag in på sjukhus med en gång. 
 
Nog tjatat om vården! Imorgon ska jag jobba stängningspass på jobbet och sedan så blir det destination Helsingborg direkt efter, för lite studentfirande. Blir trevligt!
 
Imorgon får jag träffa dessa underbara människor på jobbet igen! Gleder meg:) 
 

It's a girlting

Det här med att kliva upp på morgonen och slå på Britney Spears, Lady Gaga och Beyoncé.... Och skaka rumpa till det med sina roomies. Me like:)

Mys

Idag så har jag och tjejerna shoppat och strosat runt i butiker. Vi avslutade med att hänga en stund på en uteservering innan vi blev jättetrötta och tog T-banan hem. Det var så himla skönt att komma utanför lägenheten igen och jag behövde nog detta för sinnet. Det är inte bra att sitta hemma och inte göra någonting för länge. Jag är ju sjuk, men jag kunde inte hålla mig idag. Det var ju så sjukt skönt väder! 
Resten av kvällen  så ska vi titta på film och bara chilla. 

Bättringsvägen

Så var det lördag igen. Jag har varit sjuk i en vecka, men jag kan med glädje meddela att jag är på bättringsvägen efter att ha fått behandling! Förhoppningsvis så kan jag gå till jobbet på tisdag som läkaren sa. Snälla ni, få adrig streptokocker i halsen! Det var de värsta nätterna jag någonsin har varit med om... Huua. 
 
Idag ska jag inte göra någonting och bara chilla. Jag börjar bli jävligt rastlös. Men så är det bara. Igår så hade jag i alla fall världens mysigaste kväll med tjejerna här hemma! Sandra kom hem med varsin glass till mig och Fia som har varit lite dåliga det senaste. Hur gullig är hon inte, lilla bästa frugan? Sedan så beställe vi hem Thaimat som vi käkade framför Crossroads. Resten av kvällen så snackade vi en massa skit och tittade på Mio min Mio... Lite av en nostalgikväll hemma:-) Love♥
 
 
Mina finaste! Bättre roomies får man leta efter!
En chill sommardag förra året...

Att ta studenten

Nu ser jag, när jag sitter hemma och facebookar, hur alla tar studenten och går på diverse baler över allt. Och jag tycker att det är kul. Jag kan inte låta bli att bli nostalgisk eller tänka tillbaka på hur det var. Jag själv känner några stycken som springer ut snart och jag önskar de alla framgång och lycka i livet! Jag kommer att bli så rörd av att se dem fira studenten i glädjetårar. För mig så var studenten en total höjdpunkt. Jag var färdig med 12 år  av jobbig skolgång. Självklart så hade jag givetvis kul på vägen också, men nu såg jag bara fram emot vuxenlivet. Nu började det på allvar. 
 
Jag har alltid varit lyckligt lottad och haft jobb, både innan och efter studenten. När jag var tonåring så kunde jag gå och längta efter att bli vuxen och att bli vuxen -ja det är nog det bästa som har hänt mig i mitt liv. Att vara vuxen innebär jobbiga saker så som fullt ansvar, dyra räkningar, hyra, lån, o.s.v. Men. Man har så många fler och större möjligheter som vuxen. Man har möjlighet att göra precis vad man vill. Och har man inte förutsättningar för det man vill, då får man se till att skapa förutsättningar. Man kan inte vara lat som vuxen. Man måste kämpa. Och det är det som är så himla kul och häftigt tycker jag! Som vuxen så ser man också saker och ting ur helt andra perspektiv än när man var yngre. Man växer som människa, och det hörrni, det är awesome. Att komma till insikt. 
Jag är fortfarande väldigt ung och jag ser bara fram emot att bli äldre och fortsätta bygga på mitt liv! Men jag ska också passa på att ta vara på tiden för den går fort. 
 
Till alla er som tar/har tagit studenten i år; Grattis! Det är nu det spännande börjar! Lev. Skapa. Bygg. Fortsätt ta lärdom. Fånga era drömmar. Och skapa förutsättningar. Det är ni värda! Lev era liv för er egen skull.
 
En rödgråten och glad Sabrine för 3 år sedan. Tänk att jag ändå har hunnit med så
mycket sedan dess! 3 år är ju egentligen ingenting, men nu sitter jag här i Oslo och
funderar på vad som egentligen hände.
 
[Foto: Elin Andersson]

RSS 2.0