Hero



Utan honom är jag ingen. Min hjälte och min idol. 

Nyckeln till min viktnedgång

 
 
Vet ni vad? Jag har nu tappat tre kilo på tre och en halv veckor genom att följa viktväktarnas kostprogram. Samtidigt så har jag inte kunnat träna någonting på den tiden, så det kunde ju gått snabbare. Men vet ni vad? Cirka ett kilo i veckan är ju jättebra! Sakta men säkert så går man ner i vikt. Och det är friskt och man kan äta vad man vill, men inte alltid. Jag har själv lärt mig att tålamod är A och O. Innan så har jag gett upp för lätt när jag inte har sett resultat på vågen med en gång. Men den här gången har jag inte gett upp och vips så börjar det hända grejer! Och jag är stolt över att jag bara har fortsatt att räkna varje point som jag stoppar i mig. 
 
Nu är tanken att jag ska komma igång med träningen igen, och det ser jag fram emot! 
 
Viktväktarnas program innebär att du har ett visst antal points per dag som du kan använda. Varje vecka så får du också ett antal bonuspoints som du får använda till vad du vill! Man kommer fortfarande att gå ner i vikt fastän man använder bonusen. Tränar du så tjänar du in points och även dessa intjänade går att använda till mat. Det viktiga för att detta ska funka är att man är ärlig mot sig själv och faktiskt registrerar allt man äter och gör. Det kan vara lite stönigt i början men man får snabbt in vanan med appen i telefonen! Grejen med viktväktarna är att det håller i längden och hela familjen kan äta samma mat. 
 
Läs mer här!
 

Sommarhöst



Vi är snart inne i oktober månad. Man kan fortfarande ha kjol utan strumpbyxor och man kan sitta på altanen och sola! Vilken härlig höst vi har blivit bortskämda med! Är det inte fantastiskt? :) 

Strandgatan

Jag och syrran hänger på Strandgatan och caféar! Jag mötte upp henne när hon slutade skolan och så tog vi lite systertid. Mysigt!






Kaffekvarg!

Åh jag måste tipsa er om en ny (jag har inte sett den innan) kvarg som dessutom innehåller koffein! Varför inte slå två flugor i en smäll? Latte macchiatosmak, yummie! Denna förpackning på 250g innehåller 6 points.  Det är dubbelt så mycket som i arlas naturella yoghurt som jag brukar äta till frukost men då och då får jag unna mig en godfrulle och hålla igen på lunchen sedan! 

6 pp.

Matbit

Efter att ha brytit ihop flera gånger idag så ryckte jag upp mig, tog en dusch och gjorde i ordning mig! Även om jag är sjukskriven så hatar jag att gå i slitkläder en hel dag. Att sminka mig, klä på mig något snyggt och göra mig fin får mig att må bättre. Nu ska jag hem till svärmor och svärfar och äta en matbit. Trevlig söndag!




Bröllop: att färdigställa gästlistan

 
 
Det är inte enkelt när det kommer till hur många och vilka gäster man vill ha på sitt bröllop. Hur ska man prioritera, och vart ska gränserna gå?
 
Det första att tänka på är hur vill VI ha det och vad för bröllop har VI tänkt att ha? Stort, litet, ensamma med prästen eller kanske bara de närmsta familjemedlemmarna? Oavsett hur ni vill ha det så är det endast upp till er att bestämma! Man kan ta åt sig tips och förslag av anhöriga, men i slutändan så är det viktigast att det blir som ni vill ha det då det är er dag.
 
Men vart ska gränsen gå då?
Ja det kan man fråga sig. Även det är upp till var och en. Jag och Rickard ville till en början ha ett stort och kärleksfullt bröllop med hela familjen och alla våra vänner närvarande! Men vi insåg snart att det för oss skulle bli en omöjlighet då det inte fanns en chans att alla skulle få plats, och inte heller stämde det in med vår budget.
        Vi började att skriva ner precis alla vi ville bjuda. Men efter många om och men så insåg vi som sagt att vi var tvungna att sålla ner gästlistan. Sagt och gjort. Vi har helt enkelt ingen möjlighet att ha många hundra personer närvarande på vår dag, så vi bestämde oss för att ''bara'' bjuda familj, närmsta släkten och de absolut närmsta vännerna. Så nu är vi nere på nittiosex personer och det känns bra att endast spendera vår kärleksdag med de allra närmsta.
 
För det är ju faktiskt så att bara för att man bjuder den ena så kan man inte bjuda den andra bara för att. Och det är bara upp till en själv att bestämma hur man vill prioritera. Vi har prioriterat de vänner som står oss närmast hjärtat och inte de vi umgås mest med bara för att vi umgås mer. För mig så handlar det om bandet mellan två personer, och hur bra man faktiskt känner varandra.
 
Tänk på att inte offentliggöra bröllopet för era vänner och släkt först gästlistan är helt färdig! Det kan lätt bli fel och dumt då.
 
 

Självhatet

Idag är en dålig dag. Och det spelar ingen roll om jag har varit i Göteborg, eller njutit av en pepsi, eller har människor som älskar mig. Det spelar heller ingen roll om solen skiner sådär värmande och att höstdagen är femton grader varm. Det är en dålig dag i alla fall och självhatet växer med växande kraft. Jag är så arg. På mig själv. Jag är så trött på allt som är jag. Jag skulle vilja örfila mig själv gul och blå i hela ansiktet. Men då skulle nog alla titta konstigt på mig på tåget där jag nu sitter. 

Att njuta

Idag har jag och R lunchat på Sydamericarmen, mästare på sydsmerikansk mat här i lilla Uddevalla! Sjukt god och prisvärd lunchbuffé och maten är bland den bästa kvalitén av grillat jag faktiskt har smakat! Hade jag kunnat så skulle jag ha delat ut ett pris till dem.
Efteråt så fick vi en stund över innan R skulle jobba så vi klämde in en chailatte från Lejas och satte oss i solen också! Lejas har en apgod sockerfri latte. Förstår inte varför allt måste innehålla socker för det smakar ju precis lika gott utan? Psykisk grej tror jag.

Nyligen så tog jag bilen till mammas skogshus och sitter och njuter av hösten på deras altan. Det är sådant här som jag ska fokusera på nu när jag är sjukskriven. Att andas och njuta av det lilla. Koppla av.




Hoppet

Jag har fallit och förlorat mot mig själv. Så tänkte jag först. Men sedan så sa läkaren något som fick mig att tänka om. "Du har funnits där för andra alldeles för länge, medan du själv har fallit bort". Nu är det dags att sätta mig själv på priolistan. Jobbet får vänta. Vi gjorde andningsövningar tillsammans (läkaren och jag), och hon andades med mig. Hon stöttade mig och lyssnade på vad jag hade att säga. Denna kvinna brinner verkligen för sitt jobb. Hon älskar människor och hon får mig att känna mig värdig. På alla andra ställen har jag känt mig minst sagt värdelös när jag lämnat. Jag är så van vid att läkare misstror mig att jag blev chockad idag, när jag för första gången träffade en läkare som såg mig som en medmänniska. Hon tog sig tid för sin patient. Hon sa att hon hade varit i samma situation som jag. Sedan sjukskrev hon mig i flera veckor och så smed vi en plan tillsammans. En plan som ska hjälpa mig att hitta tillbaka. En plan som måste fungera hela livet. För jag ska minsann inte vara tjugofyra år och längta till pensionsålder för att slippa stressa. Jag ska minsann inte längta till dödsbädden för att slippa tryck över bröstet och andnöd (panikångest heter det). 

Idag när jag lämnade vårdcentralen så hade jag funnit hoppet igen. Tack du fantastiska läkare. Tack för att du fick mig att inse att man inte alltid behöver klara allt ensam. 

Snäll frukost

Från början så tyckte jag inte om naturell yoghurt. Men efter att endast ha köpt in det så har jag lärt mig att tycka om det och jag föredrar det framför smaksatt yoghurt numera! Den är fräsch, inte sluskigt söt och dessutom nyttig för kroppen! Vill man dock spexa till den någon gång (man kan ju tröttna på att alltid äta samma) så kan man hälla i en liten skvätt Fun light i yoghurten och vips så är den smaksatt! Mycket godare än att köpa fördigsmaksatt yoghurt!

Kom ihåg att köpa svenska mejeriprodukter för att stödja våra svenska bönder som är i ett krisläge! De behövs för ett välmående och snällare Sverige. Jag köper alltid svenskt och ekologiskt för att jag värnar om miljön och om djuren. Och om bönderna. För snart så har vi inga bönder kvar i landet och då måste vi importera både kött och mejeriprodukter från utlandet vilket innebär långa transportstreckor=omiljövänligt=osäker djurhållning.



Gunshow


Kolla på honom! Jag borde hyra ut honom som manlig strippa och bli asrik! Fast nä förresten, jag tror att jag vill ha honom för mig själv. 

Födelsedag

Idag var det minsann jag som var födelsedagsbarn! Hela tjugofyra år firade jag tillsammans med mor, styvfar, systeryster, mormor och hennes man. Rickard var tvungen att jobba jour, så det fick bli litet kalajs själva idag. Men mysigt var det. Jag ställde mig och bakade tre olika pizzor, och bjöd på kaffefika efter! Jag fick jättefina presenter men det viktigaste för mig har alltid varit att tillbringa TID med familj och vänner. Prylar är bara döda ting egentligen. 




Save the date



Alltså tänk er! Nu är vårt bröllop offentliggjort på riktigt! Nu har vi skickat ut digitala "save the date"-kort som jag knåpade ihop i en bildredigeringsapp, hur snabbt och smidigt som helst och man sparar in tusenlappar på att göra såhär! Speciellt vi som har ett hundratal gäster att skicka ut till... Men de riktiga inbjudningskorten kommer vi att skicka med posten. Jag kommer också att lägga ner hjärta och själ för att inbjudningarna ska bli både personliga och superfina.

Nu är planeringen i full gång! Jag är så himla glad att vi har så god framförhållning, annars så tror jag att vi hade stressat ihjäl oss. Man behöver ett år på sig. Då blir det ordentligt och utan en massa stress och förhastade beslut! 

Ljusstakar i trä


Jag måste tipsa er om dessa stencoola ljusstakar i vad jag tror är björkträ! Vi har ju ett naturtema i vårt vardagsrum (som jag kan visa er en annan gång) och de här var ju bara så fina! Finns på Åhléns för 99kr/st! 

Livet


Jag har lyckats bli sjukskriven p.g.a utmattning. Mindre bra. Jag har gjort fransförlängning. Bättre. Det är vad som händer i mitt liv just nu. Och hörrni! Jag höll på att glömma. Jag har traskat ner 2 kg på två veckor! Lagom takt och hållbar livsstil med mitt kära Viktväktarna. Härligt!

Grönsakspasta


Vet ni vad! Jag gjorde nyss den godaste och busenklaste middagen! Detta ska jag göra till mina barn i framtiden! I stället för köttbullar och pasta med ketchup, så kokade jag squash och morot (skivade) och hade till köttbullarna. Godare, smakfullare och hälsosamt! Noll propoints. Noll. 
Fan vad jag älskar att jag gick med i viktväktarna!

Snart så ska jag och min sambo gå en kvällsrunda längs med strandpromenaden!

Sally Hansen


Jag måste tipsa er om gellack för hemmabruk från Sally Hansen! Endast 99kr/styck och superhållbara! Du behöver inte ens en UV-lampa utan toppar bara lacket med ett step 2-lack och vips så har du nästan salongsresultat! Jag orkar inte förstöra mina dyra salongsnaglar i sandlådan med barnen hela hösten så jag tänker låta mina klor vila i höst, och bara köra eget. Det är lika bra! Jag har i stället bokat tid för fransförlängning så att jag inte behöver känna mig alltför ofixad hihi! Nej men hur grymt är det inte att ha jäkligt fab fransar dygnet runt, i ur och skur? Värt att prova!

Det som hamnade utanför är helt borta nu...

Tortillapizza

God morgon!
Jag måste bara dela med mig av den supergoda middagen som jag lagade åt oss igår! Superenkelt, viktväktarvänligt och supergott! Tortillapizza! Det enda du behöver göra är att lägga på tomatsås, svamp, tomater, mozarella, hyvlad squash, och pesto på fullkornstortillan och in i ugnen i tio minuter! Åtta points per pizza! Altså jag måste säga att jag älskar att jag gick med i Viktväktarna! Jag har redan tappat vikt efter några dagar!

Yummie!

RSS 2.0