No söndagsångest

Happ, så var det söndag då. Men jag tolererar ingen söndagsångest i mitt liv. Nu styr jag kosan hem mot Oslo, och ser fram emot en ny vecka som säkerligen kommer att bjuda på både mot och framgångar, möjligheter och överraskningar. Det finns inget jag inte klarar av=det finns inga hinder.

Jag har haft en lugn och skön helg med familjen och roadtrip till Läckö slott.




Golördag






Idag är det lördag igen. Hur fort går inte veckorna? Jag sitter hos mamma, kikar Idol och ska snart köra systeryster till nån festival i Uddevalla. Sedan så ska jag ut och gå i skogen! Fett taggad trots lite regn! Vad hittar ni på denna lördag?

Kökökökö


Sitter på bussen på väg till kära Trollis. Två timmars köer mitt på vägen, stor suck. Jag hade sett fram emot att komma hem till familjen hyfsat tidigt ikväll och avnjuta mammas goda middag i lugn och ro. Men det lär bli ett sent ankommande idag. Hur som helst så ser jag fram emot den här helgen:-) Jag ska hälsa på familjen samt lite andra bravader så det blir nice!:-)

Peace out.

Franskt


Stromae, perfektion! 

Tonfiskröra

Min, nu för tiden, favoritmiddag är tonfiskröra och sallad! Tonfisk är bland det bästa jag vet. Det är gott till det mesta (är jag den enda som äter tonfisk på knäckebröd?).. 

Min tonfiskröra är superenkel att slänga ihop!
- Rømme (jag tror att den närmsta svenska likheten är typ gräddfil)
- Tonfisk
- Lite senap
- Dill
- Svartpeppar
- Hackad rödlök
- Lite salt

Och rör ihop! Gå på ögonmått och efter din känsla om hur mycket av allt du ska ha, det är lite hur som helst! 
Denna fantastiska enkla röra är svingod till en fräsch sallad med solrosfrön! 




Mumma!

Paris, jag saknar dig.

Varje dag sedan jag besökte Paris så kan jag inte låta bli att tänka tillbaka. Paris är absolut det bästa resmålet jag har gjort hittils. Jag tror absolut att min upplevelse där förstärktes av att vi fick bo hos tjejerna och prova på livet som en riktig parisbo. Jag saknar verkligen synen av  människor, med en långbaguette i ena armen på gatorna om morgnarna (myten stämmer verkligen!), hur man småpratade med främmande folk på små caféer, det vackra språket och nutella till frukost. Och inte minst all vacker konst som staden är uppbyggd av. Men det bästa var nog folks stilar och outfits. Ingen är den andra lik i Paris, och hur sunkig man än är så passar man in. Det spelar ingen roll hur fransmännen klär sig, de lyckas alltid att se så snygga ut. Något av det bästa jag vet är nämligen att betrakta folk och deras klädsel och vad de utstrålar. Ännu bättre tycker jag om att prata med främmande människor, av alla slag. 
 
Och ryktet om att fransmännen är stängda och fnyser åt engelsktalande turister tycker inte jag stämde in alls! Snarare tvärt om.
 
 

Saturday night









 
Igår kväll så drog jag och Sandra hem till Emma och Anna för att dricka vin. Även denna lördag så förtjänade vi detta efter ett gympapass som heter duga! Maria kom också förbi och sedan så gick vi på Fisk&vilt. Sjukt nice deep house-club/bar måste jag säga. Jag har alltid kul där. Jag hade kul igår även om det var något slags Rn'B-tema som jag inte riktigt var så high på. Men allt blir vad man gör det till, eller hur?

Ur arkivet:

Haha denna bilden togs förra sommaren till ett projekt samt för att jag skulle castas. Jag glömmer aldrig hur det regnade just där och då. Hur Sara satt med sin dyra kamera och fotade från bilen och hur regnet bokstavligt talat piskade mot mina kinder. Och vad det blåste! Den vinden var inte att leka med. Men vilken tur att det inte syns på bilden! Ibland så måste man utsätta sig för alla slags förhållanden för att det ska bli bra, det blir värt det. Och jag hade kul!

Rött


Tack gode för att helgen äntligen är här! Jag har unnat mig ett glas rött och goda nötter ikväll. Det har jag förtjänat efter en tuff vecka som har inkluderat stress, div. gympass och extrem trötthet. Medan andra är och ser Steve Angello, Avicii m.fl så har vi här hemma kollat skräckis  och hemmamyst. Åh jag älskar helg. Den är alltid så välkommen. 

Gokaffe

Reunion med supersöta Sofia på hennes jobb idag! Stolt över henne som numera är barchef! Bästa bästa!

Jag och Sandra satt och tjatade en bra stund med Sofia och blev bjudna på gokaffe! Sofia bodde hos oss ett tag och vi har inte setts på nästan två år, trots att vi bor i samma stad! Sjukt ju. Det var galet kul att ses igen!



Den där egentiden


Efter en mycket lång och stressig måndag så har jag suttit och skrivit en liten sinnesfridsplan. Jag tycker att det är väldigt bra att skriva ner listor på livsprioriteringar eller vad man ska göra för att må bättre, eller kanske för att nå ett visst mål i sitt liv (jag har säkert hundra såna listor). Just nu så lägger jag mest fokus på att hela mig själv och göra sånt som får mig att må bra för att hålla mig själv stabil i mina sinnen och i min själ. För att orka med stressiga dagar som idag.

Jag måste t.ex. definitivt börja måla igen! Att måla hjälper mig att få ur en massa känslor och tankar ur kroppen. Jag tror att måla är som terapi för mig. Precis som när jag skriver noveller. Det är så sjukt frigörande! Jag tycker att alla borde sätta sig ner och fundera över; vad får mig att må bra? Vad får mig att må dåligt och känna mig stressad? Hur kan jag göra för att stressa ner mig själv? Vad tycker jag är kul? 

Alla behöver något kul och avbrytande i vardagen! Om det är att spela minigolf, skriva dikter eller löpa spelar ingen roll! För det är för en själv som man ska göra det. Man kanske inte kommer undan alla måsten i vardagen, men man måste få ta en break och fylla själen med något tillfredsställande. Ta dig tid till det, sätt din hobby som en prioritering och som en satsning för att du ska kunna må bra och prestera bra t.ex. på jobbet. För visst gör du sämre ifrån dig om du är otillfredsställd.

Ibland så måste man ta sig tid till att tänka på annat än t.ex. jobb, skola, ekonomi, o.s.v. Alla behöver det!



Ost&kjex

Gårkvällen slutade med att jag, Sandra och våra vänner gick ut på Blå och såg ett sjuuuukt bra band spela. Ost&kjex heter dem och är jättebra live! Vi hade kul, dansade innan vi köpte nattamat. Helt ärligt nu tjejer och killar; finns det något bättre än fyllekäk innan man går hem? Är inte det det mest njutfulla på hela utekvällen? 






Hat day












Som ni säkert redan vet så älskar jag hattar och huvudbonader. Det piffar upp hela dig en alldaglig dag. Jag ska ordna en hattgarderob till mina hattar sedan. Vilken dröm! Den här hatten är dock Sandras som jag har lagt vantarna på totalt, från Monki. Love, love, love.

Skogsvandring

Idag så tog jag och Sandra banan upp till Sognsvann för att vandra i skogen! Där är jättefint och man kan gå flera mil. Vi gick 1,2 mil i riktigt kuperad terräng, många uppförsbackar och det var så himla skönt och befriande! Det gör både kropp och själ gott att komma bort från stan och ut i naturen. Det är så bra med Oslo för även om man bor mitt i stan så kan man superenkelt ta sig ut till naturområden superenkelt med tunnelbanan! Man kommer verkligen till skogen och det gillar jag.

Vi stannade vid sjön och åt utomhuslunch efter promenaden. 

















Ur arkivet

Wow, vilket gäng vi var altså. Detta är 2012, och jag var nyinflyttad i Oslo. Detta var en av våra första fester i min och Sandras gamla lägenhet. Vår lägenhet blev till festläggan #1 och det spårade alltid ur. Jag minns tillbaka med bubbel i magen. Skrattet vill fram. Mitt liv var så sjukt komiskt på den tiden. Allt var ofta åt helvete men man tog allt med en nypa salt och en shot med inställningen att allt skulle ordna sig. Och konstigt nog så gjorde det alltid det. Kunde man kalla mig för partysvensk? Kanske. Och vilken glidare jag var. Haha! 

Ett tecken

Jag traskade hem från gymmet idag och jag kände det. Jag kunde verkligen andas det. Det var en gnytta höst. Den där speiella lukten. Luften. Den där brittsommartemperaturen som kyler dig när du går utanför dörren. Inte värmer dig. Utan nu handlar det om att luften kyler dig. I alla fall ikväll. Det är ett tecken.
 
I år så ska jag göra allt i min makt för att int gå ner mig och vilja dö p.g.a den mörka och tysta årstiden. Jag ska försöka att mysa varje kväll och utnyttja årstiden till max. Jag borde göra lite mer som barnen. Hoppa i lövhögar och njuta! Hösten kan ju faktiskt vara väldigt vacker trots allt. Kanske är det för att hösten är förberedelsen inför vintern som jag ogillar den. För vintern kan jag verkligen leva utan. Hade jag int bundit upp mig till ett kontrakt här i Oslo i år så hade jag åkt till andra sidan jorden hela vintern. Och komma tillbaks när det börjar blomstra här i norden. Det är kylan jag inte tål. Och detta mörkret. Det är kolsvart vid tio här nu. Vad hände? För några veckor sedan så satt jag och mina vänner och ölade i den tropiska värmen och i nattljuset. 
 
Sådan här höstkänsla har jag ikväll. Jag bstämde mig för att mysa till det ikväll.

Coffee/Bayleys


Idag så mötte jag upp Amanda på løkka för att fika efter jobbet. Det slutade med drink på Ryes med Sandra efter fikat:-) Mötte även på en gammal kollega och hans kompis, otippat! Så där satt vi allihop +C som sedan joinade. Hur trevligt som helst! 
Imorgon väntar en ny dag med jobb och träning!

Natti<3

Prima ballerina

Godmorgon höll jag på att säga!
Jag mår som en prinsessa idag och är inte alls bakfull. Börjar jag bli lite väl alkoholiserad?
Hur som helst så var det en kalastrevlig kväll igår, vi förade hos bästa Gee&Co. Sedan drog vi till Dattera til hagen (stammisar?). Där så dansade vi häckarna av oss och pratade med en massa folk. 

Idag så har jag mest tagit det lugnt. Sara har flyttat och lägenheten känns tom. Nästa vecka så flyttar vår nya roomie in. Verkar vara en kalasbrud det där, värmlänning och allt. Så är det här i Oslo. Alla bor med varandra för att det är barnsligt dyrt med lägenheter i stan. Det är t.o.m mer vanligt att bo i kollektiv än att bo ensam som ung. T.o.m unga par bor i kollektiv. Men det är mysigt. Man är aldrig ensam:-) Hos oss blir vi tre tjejer, alldeles lagom.



Chillmode idag.

Heliga du

Åh heliga helg. Som jag älskar dig. Idag har jag och frugan ätit lång mysfrukost med kaffe och morgonsol som kikar in i vårt ljusa kök. Därefter så gick vi till gymmet och pumpade på. Sedan så har vi farit runt och shoppat samt avslutade med middag på Egon. Nu är vi hemma och det är dags att svida om till festblåsan. Vi kan dricka öl och vin med gott samvete ikväll eftersom vi gymmade så idag. Jag hoppas att ni har en lika fin helg!




Chillout lounge






Ur arkivet:


Haha åh, här var jag och Sandra påväg från Oslo till Stockholm för att checka in på Sheraton och gå på musikal under en helg i vintras. Helgen förvandlades till en skräckhelg då Sandra fick gallstensattack, vilket resulterade i ett akut sjukhusbesök för henne 05.00 på fredagsmorgonen (vi hade anlänt under torsdagen). För mig blev det magsjuka all in. Vi låg på hotellet dödssjuka hela helgen, utom en kväll då vi gav oss fan på att gå på musikalen Spök! Hur sjuka vi än var så skulle vi gå, och det gjorde vi. Himla tur att mina kräkattacker hade lagt sig. Om jag minns rätt så släpade vi oss själva till Beyond retro (vi har inte BR i Norge) för att shoppa sista dagen också. Vad gör man inte? :D

Konsten att älska

Jag slår mig ner i gräset, känner dofter av rödklöver, hör humlorna surra och känner vinden smeka mina kinder. I bakgrunden hör jag lyckliga barn leka. Barn som reser till fantasins land fulla i skratt, med varandra. Det är inte alla som har möjlighet att uppleva denna oslagbara sinnesfrid som nu fyller mig...


Det slår mig varje dag hur lyckligt lottad jag är och vilket fantastiskt liv jag lever. Vilka möjligheter som mitt liv bjuder på och vilka oslagbara förutsättningar jag har trots allt. Jag kan inte vara annat än nöjd med mitt liv. Jag lever i nuet. Och just nu, här och nu, så är jag kär. Kär i tillvaron. 

Det spelar ingen roll om jag inte har nått alla mina mål i livet än. Det kommer med tiden. Jag är så glad för vad jag redan har uppnått och vad jag faktiskt har. Jag bor i en fin lägenhet i centrala Oslo, mitt på Majorstuen Oslos finaste stadsdel. Jag har ett heltidsjobb som jag dessutom älskar. Jag har fantastiska kollegor. Jag har en stadig ekonomi och möjligheter att göra roliga saker och resa. Jag har fantastiska vänner runtom mig, hela tiden. Jag har en underbar familj att älska och älskas av. Och jag är frisk. Frisk nog att stå på mina ben.

Klagar jag över mitt liv så borde jag skämmas.


Kalas

Jag har haft en kalashelg med kalasvänner! Igår så drack vi öl hos Emma igen innan vi gick ut på Dattera til hagen. Sedan drog vi hela gönget tillbaks till Emma och efterfestade. Finns det något roligare än att partaja i goda vänners lag? Det roligaste var att alla körde sleepover! Idag så har vi ätit bakisbrunch i stan och druckit kaffe på operahuset. 









Öla mer


Min morgonutsikt imorse när jag vaknade upp hemma hos Emma i gamle Oslo. Vi satt på hennes balkong och ölade igår. Det var hur mysigt som helst! Det slutade med att vi gick upp på hennes takterass och fortsatte att öla där:) 
Idag så har jag, Emma och hennes polare bakishängt hela dagen. Störtskönt. Ikväll blir det utgång med förfest hos E! Haha hennes lägga lär vara partyläggan #1. 

RSS 2.0