No more chocolate

Ååh, jag kan numera säga att jag är en stolt icke-chokladätare! Sedan jag bestämde mig för att sluta äta choklad, av hälsoskäl, så är jag numera inte ens sugen på det längre. Sandra kom hem med Twix här om dagen och jag tyckte att det såg sååå gott ut, så jag fick en bit. Men var det verkligen så gott? Nej. Choklad känns som gift. Och de där chokladbitarna i min glass.... jag mår illa av dem! 
 
YES! 
 
Lockande? Nej.

Bloggtips!

Ute efter lite ny inspiration tjejer? Själv så älskar jag denna australienska blogg... Mycket inspo, mode, konst... Love it.
 
HÄR-->> enjoythesilence <<--HÄR

Insikten

När man inser att ens högsta dröm har omvandlats från en dröm till ett mål. När man faktiskt menar allvar med det  man vill och arbetet dit börjar på riktigt. När man börjar lägga upp en faktisk plan, kontaktar företag/bolag och får respons. Det kanske inte ser mycket ut för världen nu -men det är en början. Och det blir på riktigt. Den känslan. Den insikten. Jag gillar't.
 
Jag hoppas på att få skriva en bok om detta när jag har nått mitt mål! Jag har så många stycken om att fånga sina drömmar, i huvudet som jag vill få nedtryckt på papper. Jag har en lång, och säkert krokig, väg att gå. Men jag måste tillåta mig själv att ändå blicka så långt framåt. Annars kommer jag ingenvart.
 

4 ur arkivet

1.
2.
3.
4.
 
Bild 1: Fina Sandra på färjan över till en av Oslofjordens fina öar, förra våren.
Bild 2: Sandokan. Hästen som satte djupa avtryck i mitt hjärta.
Bild 3: Min s.k. motivation.
Bild 4: En regnig sensommardag förra året...

Modern family

Åh vad jag älskar serien Modern family! Den ligger på plats nr 1 hos mig just nu (för utom Solsidan). Jag tycker att den är oerhört humoristisk samtidigt som den avspeglar hur det verkligen kan vara i det verkliga livet. Komiska problem som uppstår o.s.v... Ungefär som svenska Solsidan!:D Modern family avspeglar även ett liv som jag kanske vill ha efter att jag har gjort karriär och vill bilda familj... Härligt!
 

Ord från sjuklingen

Herregud, jag är typ förvånad över att jag lever än. Jag är också förvånad över att jag idag orkar sitta upp i soffan. Jag bävar dock för det kommande dygnet... Jag fick inte läkartid försen imorgon förmiddag. Men jag ska nog överleva ännu en natt med smärta från helvetet och där man vaknar av att man måste hosta upp slemmet för att inte kvävas. Fresh girl #1. 
 
Jag vill ju inte vara den som klagar, och jag brukar ändå tåla en del. Men detta... det är svårt att låta bli nu. Haha. Nåja, livet går vidare:) Idag är jag ändå såpass pigg att ag orkar lyssna på musik som får mig att tagga framtiden lite. Även om jag bara sitter still på soffan. 
 
Puss på er♥
 
Snart är jag förhoppningsvis såhär pigg igen!

Pesten

Ja ni... Vad ska man säga egentligen. Här har jag gått hemma hela helgen och tagit det väligt chill för att vakna upp idag och kanske orka åka till jobbet i eftermiddag. Men nej. I stället så har både jag och frugan haft en helvetesnatt (läs helvetes) med andnöd, krupphosta och  halsont som aldrig förr. Jag fick inte somnat p.g.a SMÄRTAN. Jag tror jag vill dö. Det var seriöst så att jag fick be till de högt där uppe om att befria mig från skiten. Haha, som vi sa imorse, vi har nog drabbats av digerdöden. 
 
Idag ligger altså både jag och Sandra och tycker jävligt synd om oss själva. Sånt är livet hörrni. Jag hoppas att ni mår bättre än vad vi gör. Puss på er♥
 
 

Jag älskar er

Idag är det Mors dag i Sverige och dagar som denna får mig att sakna min familj lite extra därhemma! Min mamma är för mig, och har alltid varit, en klippa. Vi har alltid haft väldigt bra relation till varandra och vi har alltid kunnat vara öppna om nästan allt. En väldigt sund mor-och-dotter-relation om man frågar mig. Jag önskar mina framtida barn den relationen till mig och jag ska göra allt för att det ska bli så. Både jag och min syster har alltid varit väldigt väluppfostrade och betett oss bland/mot/till/med folk. Jag beundrar min mamma för att hon lyckades med det. Jag beundrar min mamma för att hon lyckades överföra sin godhet i sitt guldhjärta till oss. Jag beundrar min mamma för att hon lärt oss att det är okej att vara just sig själv och att ingen annan bestämmer vem man är. Jag beundrar främst min mamma för att hon, trots mina väldigt tuffa tonår, alltid har stått ut och funnits vid min sida. Att hon än idag pushar mig och min syster till att komma dit vi vill i livet. Mamma, Jag Älskar Dig♥
 
Mormor, hon betyder också så oerhört myket för mig. Det finns ingen snällare människa på denna jord än henne och det finns inget hjärta som består av mer guld än hennes. Hon vill verkligen alla väl och hon har en fantastisk förmåga att se ett värde i allt och alla. Jag blir alldeles varm inombords varje gång jag träffar min mormor och hon är nog den sötaste människan som jag vet om. Jag skulle önska att vi två hade mer tid ihop än vi har idag, men det kommer. Jag är glad för att hon är min mormor och jag är glad för att hon alltid har tagit emot mig och min syster med öppna armar och fyllt våra själar med en massa kärlek. Hon har humor, utstrålning och är expert på kloka ord, liksom min mamma. Jag beundrar och uppskattar henne till tusen. Mormor, Jag Älskar Dig♥
 
De är båda fantastiska mammor som förtjänar en underbar Mors dag året om.
 
Jag Älskar Er♥

Sjukstuga

Jaha, det är väl härligt att spendera en solig sommardag som denna inomhus med film, snorpapper och te. Så ser helgen ut för mig och Sandra som plötsligt blev dödssjuka ungefär. Livet är bra härligt. Men man ska inte klaga, finns väl alltid någon som har det värre! 
 

Dåliga älskade humor...


Tystnaden som uppstår...

...när man kliver in på 7eleven kl 00:05 och ska ta upp sin plånka. Med följer en remsa kondomer som faller pladask ner på golvet. Dilemmat: ska man plocka upp den eller inte? 
 
*Plockar snabbt upp den*
 
Flinet hos kassören, som uppenbarligen sett detta scenario, som därefter uppstår när man går fram till disken och ska beställa. Lättnaden i en själv som uppstår i nästa stund när man bestämmer sig för att bara bjuda på den och skratta åt sig själv.
 
Det är tur att det faktiskt finns människor som kan underhålla såhär på kvällskvisten!
 
Godnatt.
 
 
 

Jobb och annat tjat

Hejhopp, slänger in några rader innan jag går och lägger mig. Idag har jag tränat (!!) och jobbat stängningspass på jobbet. Det var inte så jobbigt som jag trodde att avverka dagens arbetspass efter att ha haft en minst sagt hård helg;) Jag har så sköna kollegor och nu börjar det komma in lite nytt blod i gänget också, vilket såklart är kul! Det blir nog ballt när årets sommarjobbare kommer in också:-) Jag minns förra året, när jag började som sommarjobbare. Under min första dag tänkte jag bara "Vad fan har jag gett mig in på? Okej, det är ju bara över somaren", men kvar blev jag. Och det är absolut inget jag ångrar.
 
Nog om jobbet, imorgon är jag ledig! Då ska jag träna och shoppa. Ni vet känslan när man inser att man varken har skor eller kläder för sommarsässongen... Paniken som uppstår när man har bråttom till jobbet och måste byta kläder 20 gånger för att inget är snyggt. Jag antar att jag bara är trött på min garberob och behöver förnya den! 
 
Töntade mig och lekte framför webcameran en dag... 
 
 
 
 

Utgång

Det blev fest och utgång med dessa snygga tjejer igår!:) Först drack vi vin och snackade skit på Marias balkong innan vi tog en taxi ner på stan. Idag har vi bakishängt och ätit pizza allihop. Mys mys!

Långhelg

Jag har levt loppan hela helgen. 17e maj blev kalasbra, och kalas som heter duga. Vi drack vin hela dagen och jag var full från morgon till kväll in princip. Det var god stämning och vi träffade massa kul folk:-) På lördagen, altså igår, så vaknade jag 5 minuter innan min T-bana till jobbet gick. Kutade som aldrig förr och hann turligt nog till jobbet ändå. Med spritsmak i munnen tog jag mig igenom 4 timmars arbete för att sedan dra hem och ladda upp för middag på Friday's med mina underbara kollegor. Claudibel hade födelsedag. Massa mat och många öl senare så drog vi vidare. Sandra och Maria joinade oss senare på natten mitt i champagnedrickandet, himla trevligt! Nu sitter jag här på vår soffa och tänker att det fan är ett under att jag ens lever idag. Jag tänker också att jag är riktigt galen som på riktigt tänker gå ut på krogen ikväll. Men det ska bli kul! Långhelg it is:-)
 
 

God 17e mai...

...ønsker vi deg! :-)

Högtid

Älskade maj månad. Och älskade Oslo. Oslo är nog världens bästa stad den här tiden på året. Stämningen... Imorgon är det 17 maj och det vet vi alla vad det betyder! Norges nationaldag och massa fest! Vi firar denna högtid värre än nyår, värre än valborg och värre än midsommar. Värre än alla de tillsammans! Det kommer att bli fett detta året också. Jag tycker att det är jättekul att fira Norge, här firar man ju faktiskt och är stolt över landet i stället för att dämpa det som man gör i Sverige. Jag firar 17e maj för att jag är tacksam över att Norge har tagit emot ännu en "dum svensk" som mig med öppna armar. Bland annat. Jag tycker om Norge överlag. 
 
Även om jag jobbar på lördag så fortsätter helgen med födelsedagsfirande och en massa fest, ända till måndag! Tak och lov att måndagen är röd i detta land:-) 
 
GOD HELG!!!!
 
Folk på gatan. Från förra årets 17e maj.

På sistone

1.
2.
3.
4.
5.
 
1. Jag och Mia var inne på UFF (second hand) här om dagen och så fick vi syn på våra 17 mai-klänningar! HAHAH.
2. Sexy Mia nr.1.
3. Sexy Mia nr.2.
4. Jag och Amanda chillade vid fontänen på Karl Johan igår.
5. Alagie (h) fyllde 50 år idag! Stort firande på jobbet:-)

Mysdag

Jag har haft en mysdag med Amanda idag. Vi har shoppat, ätit cupkace och druckit kaffe i solen. Stötte på Maria på Youngstorget också, otippat:) Gick en promenad hem till Majorstuen och så drog jag och Sandra ut på en kvällspromenix. Vi sprang i trapporna i Frognerparken också, duktigt av oss! Nu har vi kikat kvalet i Eurovision och jag tänkte gå och lägga mig och försöka läsa ut Femtio nyanser av honom som jag har hållt på med aplänge. Jag är ruskigt besviken på den boken, jag tycker att den är för enformig. Och så kan jag inte låta bli att vara irriterad på C Grey genom hela boken haha! Han dyker ju upp överallt? Blir typ arg åt Ana, haha.

On my way

Jag är just påväg ut för att möta min vän Amanda för att dricka en kaffe och tjata om livet:D Gleder meg skikkelig. Det var jättelängesen vi sågs nu. Och dessutom så kikade solen fram! 

Söderbrudar

Hihi fann den här bilden på facebook. Den är tagen en sen kväll på Medis i Stockholm. Det var en himla trevlig kväll med två fina vänner! Maria, Fia och jag. Bilden är absolut tagen ur den vackraste vinkeln;)

Ord från hjärtat

Jag är lika hög på livet som jag är förskräckt av livet just nu. Och jag känner mig lika omtyckt och omhändertagen som ensam och övergiven. Jag känner mig lika mycket som en hjälte som en feg myra.
 
 

Vill ha

Jag och Amanda var inne på Vagabond idag och så fick jag syn på två nya favoriter som jag har spanat in! Jag är mest för sko nr.1 men den sista skulle ju okså sitta fint. Den första ser dock mycket ljusare ut i verkligheten än på bilden. Jag längtar liiite till löningen nu... Vill ha, vill ha!

Sommar

Åh, nu känns det verkligen att sommaren är på väg! Som en stor explosion. Idag ska jag träna, käka kiwi och drika kaffe i solen. Ikväll blir det tjejkväll med Maria. Supermys!
 
Bjussar på en härlig bild från förra sommaren så länge... Kvällstur i Oslofjorden.

Work

Jag ska just kila iväg till jobbet och dra på mig fakesmilet! Det är jag himla bra på altså.

Tabletter

Hejhopp! Idag kör jag bakisoutfiten som jag körde igår, dock ääälskar jag den mysiga och gosiga tröjan som jag har lånat av min roomie Sandra. Stackarn, jag lånar verkligen ALLT av den bruden. Klänningar och kavajer till krogen, smycken, jag bidrog till att hennes parfym typ tog slut, ja verkligen allt! Jag hoppas att hon ser det som en komplimang, allt hon äger är snyggt;) 
Nu ska jag kila iväg på stan och köpa mediciner och vitamintillskott som är bra för immunförsvaret. Jag tror att jag trycker i mig ca 13 tabletter om dagen tillsammans. Jag käkar både en massa tillskott/ämnen +mediciner. Medicinerna måste jag ju ha men sedan jag även började käka typ lysin, krillolja och en massa andra vitaminer så mår jag så myket bättre. Inbillar mig att t.o.m mina sjukdomar har hamnat i ett bättre skick.

Grubblaren talar

Jag är född förvirrad. Jag är född grubblare. Jag är född till felfinnare. Och jag ska alltid överanalysera allt och alla. Jag är totalt omöjlig. Det säger alla. T.o.m mitt horoskop säger det. Den som t.ex. lyckas fånga mitt hjärta ska ha världens största guldmedalj för det. För det är nästintill omöjligt att lyckas få mig på fall. 
Ena stunden så kan jag vara bombsäker på vad jag vill med mitt liv, medan i nästa stund så kan jag stanna upp och fundera på om det verkligen är det här jag vill. Osäkerheten tar över i mig och jag letar hela tiden bortförklaringar till varför jag inte borde. Jag har en gång i mitt liv redan uppfyllt en dröm. Jag kom dit jag hade drömt om länge. Men jag var aldrig nöjd när jag väl kom dit och började söka efter nya stigar. Jag har en till dröm som jag alltid har drömt om. Nu är jag påväg; vågar jag satsa eller inte? Borde jag droppa det? Jag har ju egentligen många förutsättningar? Vad är det som gör att jag vill detta? Innerst inne så har jag svaren, jag måste bara våga lita på dem. Våga lita på mig själv.
 
Jag är ju redan på väg mot min dröm (?)... Jag lägger redan en massa pengar på den och jag ser det som prioritering i livet. Men varför denna osäkerhet, varför allt analyserande?
 
Känner mig lika suddig som den här bilden...
 

Dessa dagar

Fredag - Chill, träning och en feting chipspåse på kvällen (FAIL).
Lördag - Jobb och sedan fest hos bästa kollegan Metin på kvällen. Jag har verkligen världens sötaste kollegor!
Idag - Förkyld och chill. Funderar på att inte lämna lägenheten trots det underbara vädret♥
 

Fina covers


Litet lyckorus

Jag är inne i något slags lyckorus för tillfället. Det här är såpass stort för mig eftersom att det betyder så otroligt mycket för mig. Eftersom att det är först nu som jag verkligen vågar satsa på min dröm på riktigt. Detta kanske inte skulle vara så stort eller betyda så mycket för en annan, men för mig så gör det det. Jag är i villig att lära mig, och låta mig inspireras av andra mer eller mindre erfarna.
En liten stund fram mot sensommaren kommer att bestå av att filma och skapa film. Det är i samband med en kurs i filmskådespeleri som jag har sökt -och blivit antagen till! Filmskådespeleri är annorlunda mot teater och det ska jag lära mig mer av! Jag är såå excited över detta. Kursen hålls av två mycket duktiga och prisbelönta snubbar inom film-och-mediavärlden: Jonas Larsson och Hans Montelius. 
 
Jag har tidigare endast sysslat med teater. Det närmsta film jag har kommit är som statist som tioåring. Jag säger inte att teater inte är kul, men jag vill så gärna vidga mina fjuttiga erfarenheter. Jag måste erkänna att jag är lite skraj men en kurs är ju till för att man ska lära.
 
Såhär glad blev jag av att få antagningsmailet! (Sabrine 16 år på bilden)
 

Nu är det dags -igen

Efter en hejdundrandes helg med innehållande allt osunt i hela världen så är det nu dags att gå till gymmet och börja leva på tonfisk och ägg igen! Tjohej vad taggad (inte) jag är på detta! Det är bara ett faktum att jag måste tvinga mig själv för att komma igång igen.
 
Snart, snart, snart så är jag här!

Ett litet axplock

1.
2.
3.
4.
 
1. En liten utsikt över kära Odenplan från mitt och Marias rum.
2. Ett x antal Burger kingpåsar. Vi levde på BK under en helg. Pinsamt!
3. Egopic. En väldigt nervös Sabbe.
4. "Törrfisk". Snacks enligt norrmännen? Detta förstärker min fördom om norrmän och deras kärlek till fisk ännu mer:-)

Sisteplass

God morgon! Jag hoppas att ni hade ett fint valborgfirane hemma i svedala igår! Här i Norge firar man ju inte valborg men natten till 1 maj är en stor partynatt. Så det blev fest för fulla muggar för min del i alla fall! 
 
Nog om det, för jag måste verkligen tipsa er om en helt fantastisk blogg! Tjejen bakom denna norska blogg driver med perfektion och motsätter sig detta totalt, på ett väldigt ironiskt sätt. Bloggen är klockren och ärlig och hon tog sig upp på bloggtoppen på bara en vecka! Bloggen hittar ni här --> sisteplass.blogg.no

RSS 2.0